במסגרת פסק הדין הנ"ל, אשר ניתן על ידי מותב בראשותי, נתקבלה בקשת המשיבה להאריך את תקופת השעיית המשיב וזאת עד ליום 02/11/20, לאור הנימוקים שפורטו שם.
על פסק הדין הנ"ל, וכן על החלטת ביניים באותו תיק, הגיש המבקש ערעור לבית הדין הארצי לעבודה – ע"ע 36316-08-20, אשר טרם התברר.
ביום 28/10/20, פתחה המשיבה בהליך העקרי אשר לפנינו, שבגדרו עתרה להארכה נוספת של השעית המשיב מכוח הוראות חוק ההגבלות.
המסגרת הנורמאטיבית
בכל הנוגע לטענת פסלות המועלית בבית הדין לעבודה, נקבע בסעיף 39א לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט-1969 כדלקמן:
"הוראת סעיף 77א לחוק בתי המשפט תחול בשינויים המחוייבים על השופטים, הרשמים ונציגי הציבור של בית הדין; ערעור כאמור בסעיף 77א(ג) יהיה לפני בית הדין הארצי, וידון בו נשיא בית הדין הארצי, או מותב של שופטי בית הדין הארצי, או שופט אחד, הכל כפי שיקבע הנשיא."
בסעיף 77א(א) לחוק בתי המשפט נקבע כך:
"77א. (א) שופט לא ישב בדין אם מצא, מיזמתו או לבקשת בעל דין, כי קיימות נסיבות שיש בהן כדי ליצור חשש ממשי למשוא פנים בניהול המשפט.[...]"
בפסק דינו של בית הדין הארצי בעיניינה של מזל שדה – השופט שפיצר ואח' (עא"ח (ארצי) 1013/02 מיום 31/7/02) נפסק:
"בכל הנוגע לפסלות בעל תפקיד שפוטי, הן בבתי הדין לעבודה והן במערכת בתי המשפט הכללית, הלכה היא כי אין לקבל טענת פסלות אלא במקום בו קיימות נסיבות מוכחות בעטיין קיימת אפשרות ממשית למשוא פנים בניהול המשפט או לדעה משוחדת של היושב בדין. המבחן לעניין זה הוא אובייקטיבי, וקיומו של חשד או חשש בלבד לא יביאו לפסילה (ראה; דב"ע נה/96-2 אריק בן חורין - מדינת ישראל ואח', פד"ע כח 189, 195; דב"ע נד/96-4 שמעון פריזנט - קוינאמטיק ישראל ואח', פד"ע כז 227, 230; דב"ע נב/92-26 תופיק גנאם - משרד החינוך, פד"ע כד 166, 167)."
"
...
דיון והכרעה
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, בראי הוראות הדין הרלוונטיות וההלכה הפסוקה, הגעתי למסקנה לפיה דין הבקשה להידחות, וזאת מן הנימוקים המפורטים להלן.
בהתאם לאמות המידה שנקבעו בדין, הבקשה אינה מגלה עילת פסלות.
לסיכום, בנסיבות העניין, לא מצאתי כי מתעורר חשש כלשהו למשוא פנים – לא אובייקטיבי ולא סובייקטיבי, ומכאן שדין הבקשה להידחות.