מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה להצהרה על העסקה במשרה מלאה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובע עותר להכיר בתסמונת התעלה הקרפלית והלכידה האולינארית כפגיעות בעבודה.
מאז 7/2003 ועד היום מועסק התובע במשרה מלאה בנמל חיפה בתפקידים שונים: משנת 2003 עד 2010 שימש התובע כמסגר – רתך בנמל חיפה, משנת 2010 עד 2013 הועסק כמכונאי עגורנים ומשנת 2013 ועד היום מועסק התובע כמכונאי ימי בנמל חיפה.
במכתבו של המעסיק אין כל חידוש, שכן התובע הצהיר על תפקידיו השונים לאורך השנים כפי שעולה ממכתב המעסיק.
...
לאחר קבלת תשובת התובע ניתנה ביום 12/12/16 החלטה ולפיה נקבע, כי אין להיעתר לבקשה, אך הנתבע רשאי לפנות למעסיק על מנת לבצע את הבירורים הנדרשים לו, ולהודיע לבית הדין מהי בקשתו בעקבות בירורים אלו.
לאחר עיון בבקשה ובתגובה לה, ועל רקע כלל האמור לעיל, לא מצאתי לנכון להיעתר לבקשה, ואף לא ברור לי כלל כיצד יש בה כדי להוסיף נתונים רלוונטיים להליך, למעט נתון עובדתי אחד שאינו במחלוקת, כמפורט להלן.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה המקורי שהוגש, עתר התובע בסעיף 10.1 לכך שבית הדין יצהיר כי התובע הנו עובד במשרה מלאה – החל משנת 2009.
אי לכך אינני רואה מניעה להענות למבוקש בהקשר זה, ואף הנתבעת לא היתנגדה לתיקון זה. ברם אולם, יושם לב כי בית הדין איננו יכול להצהיר על כך שהתובע עובד במשרה מלאה שעה שאין חולק כי נכון לעת הזו, התובע מועסק בפועל במשרה חלקית.
...
סוף דבר- אשר על כן ולאור כל המבואר לעיל, בקשת הנתבעת למחיקת חלק מתצהיר התובע מתקבלת ואני מורה על מחיקת סעיפים 2.4 עד 2.7 ועד בכלל לתצהיר התובע, וכן על מחיקת סעיפים 3 עד 6 ועד בכלל, על תת סעיפיהם לתצהיר התובע.
בנוסף אני מורה על הוצאת הנספחים: א, ג, ג1, ד', ה', ז', ח', ט'1, ט'2, ו-י' לתצהיר התובע.
כמו כן, אני נעתרת באופן חלקי לעתירת התובע לתיקון סעיף 10 לכתב התביעה ומתירה את תיקון סעיף 10 לטיוטה בלבד, וזאת בנוסח כאמור בסעיף 21 לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התניית התשלום בתמורה לאי ביטולו של היתר ההעסקה, הוסברה על ידי הנתבעת בטענה למחויבותה על פי חוק והנהלים לדיווח על העסקת עובדים פלשתינים במשרה מלאה.
הנתבעת סווגה כמעסיקה בענף הבניין כעולה מדיווחיה לאגף המת"ש (ראו דוח רכוז נתונים שצורף כנספח 4 לתצהיר מנהל הנתבעת), מנהלה הצהיר בסעיף 2 לתצהירו כי: "הנתבעת הנה חברה העוסקת בפרויקטים של ביניין והנדסה אזרחית". לפיכך הרלבנטי לענייננו הוא צו ההרחבה בענף הבניה, התשתיות, צמ"ה, עבודות ציבוריות ושיפוצים לפי חוק הסכמים קבוציים, התשי"ז- 1957 משנת 2015 (להלן – צו הרחבה).
תשלום דמי חגים התובע עתר לתשלום 46 ימי חג שחלו במהלך תקופת העסקתו החל מיום 13.4.2012 ואילך, בנכוי דמי חגים ששולמו לו (1,133 ₪), ובהתאם לחלקיות משרתו, ובסך של 12,667 ₪.
...
מקבלים אנו את טענת הנתבעת וחישובה ביחס להחזר הוצאות נסיעה.
התובע ציין בסעיף 21 לתצהירו שיש לקזז הוצאות נסיעה בסך 38,673 ₪ ששולמו לו. נוכח זאת, יש לקבל את עלות הנסיעה לה טענה הנתבעת בסך 22.60 ש"ח ולאור האמור אנו קובעים כי במכפלת עלות הנסיעה בסך ימי העבודה שפרטה הנתבעת, ובקיזוז הסכומים ששולמו לתובע, הרי שלא נותרה הנתבעת חייבת לתובע תשלום בגין רכיב זה. על כן ומששולמו לתובע הוצאות נסיעה אנו דוחים את טענת התובע להחזר הוצאות נסיעה.
סוף דבר לאור קביעותינו לעיל, על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסך 26,483 ₪; דמי הבראה בסך 16,443 ₪; פדיון חופשה שנתית בסך 2,787 ₪; דמי חגים בסך 12,367 ₪; פיצוי חלף הפרשות לפנסיה בסך 6,636 ₪; פיצוי חלף הפרשות לקרן השתלמות בסך 6,664 ₪; הנתבעת תשלם את הסכומים האמורים בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, אחרת הם יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום סיום העסקתו של התובע 25.8.18 ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בין היתר, נציין בקשר לכך כי בגוף תצהירו של התובע לא נכללה הצהרה עובדתית על כך שמדובר ברישומים שנעשו בזמן אמת, יום אחרי יום, להבדיל מרישומים שאולי נעשו בדיעבד ולצורך הגשת התביעה.
אנו מקבלים את עמדת הנתבעת גם בנקודה זו, וננמק: ראשית מבחינה מהותית התובע היה עובד חודשי, שכן הוא הועסק במסעדה במשרה מלאה, ואין המדובר היה במשרה חלקית או זמנית (סעיף 7 לכתב התביעה; סעיף 6 לכתב ההגנה).
אי מסירת תלושי שכר התובע טען בתביעתו שלא נימסרו לו תלושי שכר כדין, תוך הפרת חוק הגנת השכר, התשי"ח-1958, ועתר לחיוב הנתבעות בפיצויים לדוגמא על הפרה זו. הנתבעות הכחישו, וטענו שנמסרו לו תלושים על פי הוראות הדין.
...
ולבסוף, נבהיר שלטעמנו אין בעובדה שהנתבעת הודתה בכך שהתובע ערך רישומים שעות עבודה במהלך תקופת עבודתו (עמ' 30 ש' 17) כדי להוכיח שהרישומים שהוגשו הם אותנטיים, שכן זו בדיוק היתה המחלוקת בין הצדדים.
נוכח כל האמור, יישאו הנתבעים ביחד ולחוד בכל שפסקנו לטובת התובע.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעים ישלמו לתובע הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 10,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הסעיף חל רק אם התביעה הוגשה בהתאם לסעיף 267(א) לחוק, היינו כאשר הפנייה לבית המשפט נעשתה כשישנו יסוד סביר להניח כי עומדת להתבצע פעולה של נושא משרה העלולה לעלות כדי הפרת חובתו, וכי התביעה נועדה להגן על החברה מפני פעולות אלה.
באשר לטענות לגבי הגשת התביעה נגד הנתבעים 2-4, נטען כי היה על התובעת להגיש את התביעה גם נגדם, שכן היא עתרה להצהרה על בטלות העסקה בין הנתבעים 1-3 לבין הנתבע 4.
משכך, ולאחר שהתובעת זכתה לכסוי מלוא הוצאותיה הסבירות בקשר עם הבקשה לסעדים זמניים; לאור העובדה שהתביעה לגופה לא התבררה; ולאור מצבה הכלכלי של החברה, אני מורה לחברה להוסיף ולשלם לתובעת סכום של 7,500 ₪ בקשר עם הגשת התביעה.
...
עוד הדגישו הנתבעים כי במסגרת ההחלטה סעדים הזמניים, התייחס לשיעור ההוצאות לו זכאית התובעת, וקבע כי אין להיעתר למלוא בקשת התובעת.
משכך, ולאחר שהתובעת זכתה לכיסוי מלוא הוצאותיה הסבירות בקשר עם הבקשה לסעדים זמניים; לאור העובדה שהתביעה לגופה לא התבררה; ולאור מצבה הכלכלי של החברה, אני מורה לחברה להוסיף ולשלם לתובעת סכום של 7,500 ₪ בקשר עם הגשת התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו