המשיב 2 מבהיר, כי לדעתו, אם תיתקבל בסופו של דבר החלטה סופית בדבר הגשת כתב אישום, לא יוכל עוד המשיב 3 לכהן בתפקיד שר. המשיב 2 ראה אף להעיר, כי בנסיבות המקרה ראוי היה שהמשיב 3 יתפטר מכהונתו כבר עתה, אלא שבשלב זה, לשיטתו, אין חובה על ממלא-מקום ראש-הממשלה לעשות שימוש בסמכותו להעביר את המשיב 3 מכהונתו.
לא למותר להזכיר לעניין זה את דברי המדינה בתגובתה, כי "מטבע הדברים, תמיד יתכן כי בעקבות השימוע יחולו שינויים אלה או אחרים בהחלטה, העשויים להשליך גם על ההיבט המנהלי של הפסקת הכהונה".
העותרת מבקשת היום כי בית-המשפט יקבע, לראשונה, כי חובה היא על ראש הממשלה – חובה שבמשפט – להעביר מכהונתו שר שטרם הוגש נגדו כתב-אישום.
מן המקובץ עולה, שכנגד המשיב טרם הוגש כתב-אישום, והוא צפוי לעבור הליך של שימוע; בנתיים, אין הוא נושא בתפקיד מיניסטריאלי-ביצועי מרכזי, הממשלה היא ממשלת מעבר והבחירות בפתח.
...
המשיב 2 מבהיר, כי לדעתו, אם תתקבל בסופו של דבר החלטה סופית בדבר הגשת כתב אישום, לא יוכל עוד המשיב 3 לכהן בתפקיד שר. המשיב 2 ראה אף להעיר, כי בנסיבות המקרה ראוי היה שהמשיב 3 יתפטר מכהונתו כבר עתה, אלא שבשלב זה, לשיטתו, אין חובה על ממלא-מקום ראש-הממשלה לעשות שימוש בסמכותו להעביר את המשיב 3 מכהונתו.
המשיב 3 אף הוא סבור שיש לדחות את העתירה, לאור מתחם הסבירות הרחב הנתון לראש הממשלה בכגון דא. הוא מזכיר כי לאורך השנים הביאה העותרת את עניינו שוב ושוב בפני בית המשפט, ולמרות המורכבות המיוחדת שהתעוררה בעבר, עקב העובדה שכיהן אז במשרדי המשפטים וביטחון הפנים, נדחו כל העתירות.
בבג"צ 1993/03 הנ"ל ציינה השופטת ד' דורנר כי צמצום עילות הפסלות הנוגעות לכהונת שר נובע גם מן "הפגיעה של פסילת איש-ציבור לתפקיד פוליטי בכיר בכבודו של איש-הציבור שנפסל, בחזקת החפות שלו, וביכולתו לממש את מפעל חייו". אומנם, כך הוסיפה, "עצם הפגיעה - עזה ככל שתהיה - בזכויות או באינטרסים האישיים של אנשי-ציבור אינה יכולה לשלול את האיסור למנותם לתפקידים בכירים אם המינוי יפגע קשות באמון הציבור ברשויות השלטון; אך אין גם מקום להרחבה פרשנית נוספת של עילות הפסילה מעבר למה שכבר נפסק בבג"ץ דרעי ובבג"ץ פנחסי הנ"ל". והמסקנה באותו מקרה היתה כי:
.
אנו סבורים כי התערבות שיפוטית בהחלטת המשיב 1, במועד זה, זמן קצר לפני הבחירות, כאשר המשיב 3, שסמכויותיו מקוצצות, טוען לחפותו וההליכים הקודמים לכתב אישום טרם מוצו, יש בה משום חוסר-מידתיות.
סוף דבר, העתירה נדחית.