מדובר בבקשה להעברת בורר מתפקידו לפי סעיף 11 של חוק הבוררות תשכ"ח -1968.
המבקשת עותרת להעברת הבורר מתפקידו ולפסילתו מלהמשיך ולבירור בין הצדדים.
...
ההכרעה מאוד תלוית נסיבות ואינה "מתמטית". עולה חשש, בעיקר בבוררות המצויה בשלב מתקדם יחסית, שמא, בקשת הפסילה מועלית משיקולים טקטיים, ומתוך הבנה, שאולי, תוצאות הבוררות אינן צפויות להיטיב עם המבקש, ושהבקשה אינה מוגשת בתום לב. כך, למשל, הוער בעניין "שפיר הנדסה" שאוזכר לעיל: "...יוטעם, כי גילוי של מידע ופרטים הנוגעים לקשר שבין הבורר לצד לבוררות ופריסתה של התמונה המלאה בהקשר זה לא יובילו, בהכרח, למסקנה כי אותם קשרים עולים כדי חשש ממשי למשוא פנים וניגוד עניינים. יתכנו מקרים, כי דווקא ניסיון להיתלות במידע שהתגלה לצורך הפסקת הבוררות, העברת בורר מתפקידו או ביטולו של פסק בוררות הוא שיחטא לחובת תום הלב המוטלת על הצדדים. לא ניתן לקבוע נוסחה מתמטית לעניין זה, והדברים הם תלויי נסיבות. במלים אחרות, בעוד שחובת הגילוי היא מוחלטת, לא כך הם פני הדברים באשר להשלכות הגילוי, או באשר להשלכותיו של אי-גילוי. בענייננו, היה על הבורר ועל המשיבה להביא את הדברים לידיעת המבקשת בזמן אמת. ואולם, אי-גילויו של קשר זה אין בהכרח משמעו קיומו של חשש ממשי למשוא פנים. אין בעובדה שדבר הקשר האמור לא גולה במהלך הבוררות, כדי להביא במכלול לביטולו של פסק הבוררות מחמת קיומו של חשש ממשי למשוא פנים וניגוד עניינים".
בחינתם של הנתונים, בנסיבות ענייננו, מחייבת הבחנה ברורה בין הרובד המהותי – השאלה, אם גיבש הבורר דעה מוקדמת נחרצת, כלפי המבקשת, והעד מטעמה, ולבין הרובד ההתנהלותי, שעניינו, בדרך ובאופן, שהבורר בחר בהן כדי ללבן תהיות שעלו אצלו.
ככל שהמסקנה תהיה, שנפל פגם כלשהו במישור ההתנהלותי, עדיין, יהא צורך לבדוק האם, בנסיבות הספציפיות, ובהינתן השלב המתקדם של הבוררות והחשש מפני מניפולציה ושימוש לא נאות בכלי של בקשת העברת בורר מתפקידו, אכן, יש מקום לנקוט בצעד קיצון מעין זה.
בשאלת הליבה המהותית, הנוגעת להעדת מר צ'ופרוב, איני רואה כל חשש למשוא פנים או לקיום דעה מוקדמת, שהתגבשה אצל הבורר, באופן, שימנע ממנו להכריע, אובייקטיבית, ולמיטב שיקולו, במחלוקות שנמסרו להכרעתו.
מהטעמים שפירטתי – החלטתי לדחות הבקשה להורות על העברת הבורר מתפקידו.