מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה להסדרת מעמד אזרחית פיליפינית נשואה לאזרח ישראלי

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עתירה מנהלית כנגד החלטת בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, תשי"ב – 1952 (להלן: "ביה"ד"), מיום 14.7.2015, שקבע כי על העותרים להתחיל מחדש בהליך המדורג לצורך הסדרת האזרחות הישראלית המבוקשת לעותרת מכוח נישואיה לעותר (להלן: "ההחלטה").
עקרי העובדות העותרת, אזרחית הפיליפינים, ילידת 1965, נכנסה לישראל ביום 8.2.1997 באשרה מסוג ב/1 כעובדת זרה בתחום הסיעוד, שהייתה בתוקף עד ליום 30.1.2006.
לחילופין עתרו העותרים להמשך ההליך המדורג שהחלו בו בשנת 2005 מהמקום שבו הופסק, תוך הבאה בחשבון של מלוא התקופה מיום אישור הבקשה המקורית, ובקשו שתחודש לעותרת אשרת א/5 בהתאם לנוהל הטיפול במתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי.
...
לפיכך אני מקבלת עמדת ביה"ד כי על המשיב לבחון העניין מחדש, בין באמצעות ראיון ובין בכל אמצעי אחר העומד לרשותו, ולאפשר לעותרים להגיש כל מסמך נוסף בדבר כנות הקשר והמשכו.
עם זאת אני מורה, כי במידה והמשיב, לאור הבדיקות העדכניות שיבצע, יגיע למסקנה כי העותרת זכאית לרישיון מסוג א/5, מבוטלת קביעת ביה"ד בסע' 5 להחלטתו כי ההליך המדורג יחל מחדש.
סיכום לאור האמור לעיל, במצטבר, אני מקבלת את העתירה במובן זה שהתיק יחזור למשיב לדיון מחדש ולמתן החלטה חדשה ומנומקת כדבעי כמפורט לעיל.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הרקע לעתירה וטענות הצדדים העותרת, ילידת 1968, אזרחית הפיליפינים, פרודה מבעלה משנת 1993, נכנסה לישראל ביום 21.03.02 באשרה מסוג ב/1 לשם עבודה בענף הסיעוד ואשר פקעה ביום 25.09.06.
בהמשך לכך, ביום 23.10.11 הגישו העותרים בקשה להסדרת מעמדה של העותרת בהליך המדורג לפי נוהל 5.2.0009 (נוהל הטיפול בהסדר מעמד לבני זוג של אזרחים ישראלים, לרבות בני אותו מין) ולחילופין לפי נוהל 5.2.0011 (נוהל הטיפול במתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לתושב קבע), או נוהל 5.2.0022 (נוהל ועדה בינ-משרדית לקביעה ולמתן מעמד בישראל).
...
בצדק אף טען המשיב כי דינה של העתירה להידחות גם בשל חוסר נקיון כפיהם של העותרים.
בנהלי המשיב גם אין חובה לקיום ראיון זוגי, ואף שככלל גם בן הזוג מרואיין במטרה לעמוד על כנות הקשר מצדם של שני בני הזוג, בצדק נטען כי שעה שהמסקנה המתבקשת היא שאין מקום להכיר בכנות הקשר על בסיס ראיון עם אחד מבני הזוג במסגרתו סיפר על קיום קשר זוגי נוסף, אין צורך בקיום ראיון עם בן הזוג השני.
העותרים פרשו בהרחבה טענותיהם בעניין זה בפני וועדת ההשגה והם מנועים אפוא, כיום לטעון כי וועדת ההשגה לא הייתה רשאית להחליט בעניין זה. בשים לב לאמור, דין העתירה להידחות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העותרת 2, גב' ג'וסלין קניונס, בת 45, היא אזרחית הפיליפינים ועודנה נשואה לאזרח הפיליפינים.
הטיפול בבקשה להסדרת המעמד נמשך, כאשר בחודש יוני 2010 התבקשו העותרים לשם המשך טפול בבקשתם, להציג הוכחות לכך שהעותרת נפרדה מבעלה בפיליפינים.
בעתירה מתואר עוד, שבהמשך למכתב המשיב יצרו העותרים קשר עם נתינת פיליפינים שעובדת במסעדה בת"א. היא הבטיחה לסייע להם באמצעות עורך דין מן הפיליפינים תמורת תשלום, כאשר אותו עורך דין יסדיר את ביטול הנישואין של העותרת לבן זוגה הפיליפיני בבית משפט בפיליפינים.
ביום 22.5.2012 ניתנה החלטה על ידי המשיב לפיה מיסמכי הפירוד שהוגשו נבדקו מול משרד החוץ "וככל הנראה מדובר בזיוף". אי לכך, צוין בהחלטה, שהבקשה למתן מעמד נסגרת ועל העותרת לצאת מיידית מישראל.
...
על רקע זה, מסקנתי היא כאמור שלא נפל גם פגם בהחלטת המשיב ולא קיימת עילת התערבות בעמדתו לפיה נדחתה בקשת העותרים להיכנס תחת כנפי ההליך המדורג לפי נוהל 5.2.0009.
זאת ועוד: עמדת המשיב היא שנוכח השימועים שנערכו לעותרים המסקנה הייתה של התרשמות שלילית מהקשר הזוגי הנטען ביניהם.
התוצאה העולה מן המקובץ הוא, אפוא, שהחלטת המשיב בנסיבות המקרה היא החלטה סבירה ואין עילת התערבות בה. העתירה נדחית אפוא.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הרקע לעתירה: עניינה של עתירה זו בבקשה להסדרת מעמדה של העותרת 2 בישראל, זאת מכוח חיים משותפים עם העותר 1, שהנו אזרח ישראלי.
העותרת הנה אזרחית פיליפינית אשר הגיעה ביולי 2006 לארץ לעבוד בתור מטפלת עם אשרה לעבודה.
נכתב גם כי בתשאול שנערך לעותרים התגלו סתירות מהותיות וכי העותר מופיע עדיין כנשוי לאזרחית זרה אחרת שטופלה אף היא במסגרת הליך מדורג מכוח נישואיה לעותר וטרם יצאה את הארץ.
המשיב טוען עוד כי העותרת הנה אזרחית זרה השוהה בישראל שלא כחוק משנת 2010 ואינה זכאית למעמד כלשהוא.
...
מכל הטעמים שפורטו - העתירה נדחית.
אני מורה כי אם לא תתקבל החלטה אחרת בעניינה של העותרת אצל גורם מוסמך מטעם המשיב, יהיה על העותרת לצאת את הארץ עד לא יאוחר מיום 18/2/2014.
בהתחשב במכלול הנסיבות, ובמיוחד במצבה של העותר, אני מחייב את העותרים, ביחד ולחוד, בתשלום הוצאות בסכום של 3,000 ₪ בלבד.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

העותרת הנה אזרחית הפיליפינים, אשר בשנת 2001 נישאה לעותר, אזרח ישראלי.
בסמוך לאחר הנישואין פנו בני הזוג למשרד הפנים על מנת להסדיר את מעמדה של העותרת, תוך הכרה בנישואיהם.
בשנת 2007 עתרו בני הזוג לבית משפט זה (בג"ץ 3437/07) בבקשה להעניק לעותרת אזרחות ישראלית או לחלופין מעמד של תושבת ארעית (אשרה מסוג א/5).
...
המשיבים טוענים, לעומת זאת, כי יש לדחות את העתירה על הסף לאור קיומו של סעד חלופי – פנייה לבית המשפט לענינים מינהליים.
עוד טוענים המשיבים כי דין העתירה להידחות על הסף מן הטעם של אי-מיצוי הליכים.
לאחר עיון בעתירה הגענו למסקנה כי דינה להידחות על הסף נוכח קיומו של סעד חלופי.
אשר על כן, העתירה נדחית על הסף.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו