ביחס לתאונה מיום 22.4.01 (להלן: "התאונה הראשונה") נתבעה מבטחת הרכב בו נהג, הנתבעת 1 (להלן: "כלל"), התאונה הוכרה כתאונת עבודה; ביחס לתאונה מיום 21.4.02 (להלן: "התאונה השנייה") נתבעה מבטחת הקטנוע בו נהג, הנתבעת 3 (להלן: "הפול"); ביחס לתאונה מיום 1.12.02 (להלן: "התאונה השלישית") נתבעה מבטחת רכב צד ג', הנתבעת 2 (להלן: "הפניקס").
בכתב הגנתה הכחישה הפניקס האירוע ונסיבותיו הנטענות, טענה כי נסיבות הארוע אינן תאונת דרכים בהתאם לחוק, טענה להיות הארוע תאונת עבודה, הכחישה חבותה בכפוף להצגת רישיון נהיגה תקף וטענה להשתתפות אבנ"ר בביטוח בשיעור הקבוע בפוליסה.
עוד נטען שסבל בעברו מהפרעה תיפקודית קשה בעקבות מצב נפשי שהוגדר כהפרעת אישיות גבולית.
הנתבעת 1 טענה כי פעולותיו של התובע לוקות בחוסר אמינות, ולדוגמה הפנתה לחוסר תזוזה בצוואר בעת בדיקתו הראשונה אצל פרופ' הלל לעומת תנועות צוואר מלאות בבדיקה השנייה; הערכת פרופ' הלל בעדותו לפיה התובע לא שיתף פעולה בבדיקה ושקיימים "סימנים להתחזות".
זאת אף ביחס לטענת התובע לפיה עבד כספר, לעומת דו"ח רציפות הביטוח ממנו עולה שעובר לתאונה הראשונה עבד כנהג שליחויות בסופר במועד התאונה.
התובע לא עתר לבדיקתו המחודשת על מנת לאפשר קבלת חוות דעת ביחס לנכותו הצמיתה, ואף ויתר על חקירת המומחה, ומחזות פניו לעת עדותו לא שוכנעתי כי נותרה לו נכות צמיתה בתחום זה.
בתחום העיניים – שוכנעתי לאמץ את האמור בחוות הדעת של ד"ר פרידלנדר ולהסיק ממנה כי לא נותרה לתובע נכות בתחום זה.
בתחום הפסיכיאטריה – שוכנעתי לאמץ את האמור בחוות הדעת של ד"ר גיא אור ולקבוע נכותו הזמנית למשך שנתיים בשיעור 20%, ונכות צמיתה בשיעור 10% תוצאת התאונה, מתוך 15% נכות בתחום זה.
השפעת הנכות הרפואית על כושרו הכללי והתעסוקתי של התובע.
לעתיד נטען כי התובע שב לשוק העבודה, מתפקד באופן מלא ותקין, ולפיכך אין לפצותו בראש נזק זה.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, חוות הדעת הרפואיות, עדות פרופ' הלל בפני, עדות התובע ועדות אשתו, בהיעדר ראיה להוצאת בפועל ובשים לב לתקופות אי הכושר שנקבעו לו ולנכות הזמנית הפסיכיאטרית, מצאתי לשום את עזרת בני המשפחה, ככל שזו חרגה מעזרת בני מישפחה רגילה, ושניתנה לו בסמוך לתאונה השלישית בסך של 5,000 ₪, נכון להיום.
...
לעתיד נטען כי התובע שב לשוק העבודה, מתפקד באופן מלא ותקין, ולפיכך אין לפצותו בראש נזק זה.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, חוות הדעת הרפואיות, עדות פרופ' הלל בפני, עדות התובע ועדות אישתו, בהעדר ראיה להוצאת בפועל ובשים לב לתקופות אי הכושר שנקבעו לו ולנכות הזמנית הפסיכיאטרית, מצאתי לשום את עזרת בני המשפחה, ככל שזו חרגה מעזרת בני משפחה רגילה, ושניתנה לו בסמוך לתאונה השלישית בסך של 5,000 ₪, נכון להיום.
לאור האמור שוכנעתי לפצות את התובע בראש נזק זה, לעבר ולעתיד, אומדנת הטיפולים, ההוצאות ועלות הנסיעות שהן מעבר לזכאותו במסגרת המוסד לביטוח לאומי בסך של 5,000 ₪, נכון להיום.
לאור עדויות אפי אבנט ורו"ח וסרמן, קלטות האודיו ותמלילים הנוגעים לשיחתם עם חוקר הנתבעת 2 אשר משכנעות במידת ההסתברות הנדרשת במשפט האזרחי כי בתאונת עבודה עסקינן, יחד עם חוסר האמינות של התובע בכל הנוגע לנסיבות התאונה השלישית והמנעותו מלהביא לעדות את חברו אצל אצלו לן, לטענתו, או פירוט אמין בקשר לסידורים שערך אותו בוקר עובר לתאונה (ר' עדותו בעמ' 24 לפרוטוקול), אם בכלל, שוכנעתי לקבוע כי התאונה השלישית הינה תאונת דרכים שאירעה לתובע לעת ששב הביתה מעבודתו, בתום משמרת הלילה.