בקשה לקיום דיון נוסף בעיניינו של העותר נדחתה בהחלטת הנשיאה א' חיות מיום 30.6.2022 (דנ"פ 3009/22).
בהודעתה לבית משפט זה מיום 22.12.2022 נימסר כי "מאז הועברה המלצת ב"כ המשיבה לשר לחתום על צו ההסגרה, עסק השר בעיניין ובחן אותו, ולצורך זה אף קוימה הידברות עם רשויות ארה"ב, שטרם מוצתה" וכן צוין כי "עתה, לאור סיום תפקידו של שר המשפטים הנוכחי הצפוי בימים הקרובים ממש, המשיבה תעשה כל מאמץ לעדכן את שר המשפטים הנכנס בפרטי העניין בהקדם על-מנת שהחלטת שר המשפטים תיתקבל במהלך תקופת ההארכה הנוספת". בהחלטה מאותו היום, נעתר בית המשפט לבקשה, אם כי צוין "כי בחלוף הזמן מצופה שהחלטת השר תנתן במהלך תקופת ההארכה הנוספת".
ביני לביני, במהלך התקופה האמורה, פנה העותר מספר פעמים לשר המשפטים בבקשה לחנינה ולשחרורו ממעצר, ובמקביל פנו באי-כוח היועצת המשפטית לממשלה בבקשה כי השר יחתום על צו ההסגרה של העותר בהמשך להחלטות השיפוטיות שהתקבלו בעיניינו.
בעניינינו אין בטענה זו של העותר כדי לעורר קושי של ממש, משעה שהעבירות המיוחסות לו בוצעו בארה"ב, ומשעה שהמיזם העברייני המיוחס לעותר כלל, בין היתר, הונאה של רשויות ההגירה והעבודה בארה"ב, כך שנראה כי העותר נטל על עצמו את הסיכון לכך ש"דיניה של ארצות הברית יבקשו לחול עליו" (ע"פ 4596/05 רוזנשטיין נ' מדינת ישראל, פ"ד ס(3) 353, 433 (2005); ע"פ 5227/10 יובל נ' מדינת ישראל, פסקה 95 לפסק הדין של השופטת מ' נאור (2.4.2012)).
...
יפים לענייננו הדברים שנכתבו בעניין גרוזובסקי:
"העותר לא הצביע על חובה בדין כי ייערך דווקא לו שימוע בעל-פה על-ידי המשיבה. יתרה מכך, בהתחשב בסוג הטענות שהועלו על-ידי העותר, בעובדה שכבר התקיימו הליכים בענייננו, ובמיהות הגורם המחליט, אנו סבורים שלא נפל פגם בכך שהעותר שטח את טענותיו בכתב (באופן כללי, ראו: דפנה ברק-ארז משפט מינהלי כרך א 520-518 (2010))" (שם, בפסקה 14).
ולבסוף, באשר לטענת העותר להיעדר ההנמקה בהחלטת השר, מקובלת עליי עמדת המדינה על פיה צו ההסגרה עליו חתם שר המשפטים הוא צו יישומי, המהווה המשך של ההחלטות השיפוטיות שהתקבלו בעניינו של העותר.
סיכומם של דברים, שהעתירה נדחית, ועמה נדחית גם הבקשה לצו ביניים.