מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לביטול שחרור אסירות פלסטיניות

בהליך בה"ן (בה"ן) שהוגש בשנת 2000 בעליון נפסק כדקלמן:

כל ארבעה העותרים מבקשים מאיתנו כי נורה על ביטול ההחלטות לשחרור המחבלים.
יתר-על-כן: בעתירות קודמות שעניינן היה שיחרורם של אסירים פלסטינאים, העלו העותרים ובאי-כוחם כל טענות שניתן להעלות כנגד החלטות השחרור, וכל הטענות כולן נידחו.
...
העתירות שלפנינו גם אותן החלטנו לדחות ביום שמיעתן, אלא שמפאת דוחק הזמן הודענו כי את הנמקתנו ניתן במועד מאוחר יותר.
לסיכום ביניים: במישור הבינלאומי חייבה ישראל עצמה לשחרר אסירים פלסטינים מכילאם בהסכם הביניים ובמיזכר שרם א-שייח.
טענה זו אינה מקובלת עלינו.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2000 בעליון נפסק כדקלמן:

כל ארבעה העותרים מבקשים מאתנו כי נורה על ביטול ההחלטות לשחרור המחבלים.
בית-המשפט פסק, וחזר ופסק-שוב ושוב-כי החלטה שעניינה שחרורם של אסירים פלסטינאים מכלאם-בעקבות הסכם בין-לאומי שנכלל בחוקי היישום-הינה מעשה-מדינה באורח מובהק, ובית-המשפט לא יידרש לעתירות שעניינן הסכמים מדיניים מעין-אלה.
...
העתירות שלפנינו גם אותן החלטנו לדחות ביום שמיעתן, אלא שמפאת דוחק הזמן הודענו כי את הנמקתנו ניתן במועד מאוחר יותר.
לסיכום ביניים: במישור הבין-לאומי חייבה ישראל עצמה לשחרר אסירים פלסטינים מכלאם בהסכם הביניים ובמזכר שרם א-שייח'.
טענה זו אינה מקובלת עלינו.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

בשלהי שנת 2007, בחלוף כשנתיים וחצי מעת שהחל העותר לשאת בעונש המאסר שהוטל עליו, החליטה ממשלת ישראל – במסגרת מחווה מדינית – להמליץ לגורמים המוסמכים לשחרר כ-500 אסירים ועצירים פלסטינאים, וביניהם העותר (החלטה 2607 של הממשלה ה-31 "שיחרור אסירים פלסטינאים" (19.11.2007)).
ביחס לדין בישראל היתייחס בית המשפט להסדר הקבוע בחוק שיחרור על תנאי ממאסר, התשס"א-2001 (להלן: חוק שיחרור על תנאי ממאסר) שלפיו ככלל, ובכפוף לחריגים הקבועים בחוק, אסיר ששוחרר על תנאי מנשיאת יתרת מאסרו וביצע עבירה נוספת בתקופת התנאי – יבוטל שיחרורו והוא יידרש לשוב ולשאת במאסר שאורכו כתקופת התנאי לפני ובמצטבר לכל עונש מאסר אחר שיוטל עליו.
...
כאמור, גם בקביעות אלו של בית המשפט הצבאי לערעורים – לא מצאנו עילה להתערבותנו.
העתירה נדחית אפוא.
ת השופטת ד' ברק-ארז: כמו חברי השופט ע' פוגלמן אף אני סבורה כי אין זה אחד מאותם מקרים שבהם קיימת עילה להתערב בפסק דינו של בית המשפט הצבאי לערעורים, בהתאם לאמות המידה שנקבעו לביקורת עליו.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

נוכח האמור, הוחלט, במהלך שנת 1999, להפסיק את הטיפול השיקומי בו. במהלך שנת 1996 העותר שוחרר ב"שיחרור מוקדם" ממאסר שריצה באותה העת, וזאת במסגרת הסכמי הביניים שנערכו בין ישראל לבין הרשות הפלסטינאית על-פי החלטת הועדה לשיחרור אסירים, מכוח סעיף 3 לחוק יישום ההסכם בדבר רצועת עזה ואיזור יריחו (סמכויות שיפוט והוראות אחרות) (תקוני חקיקה), התשנ"ה-1994.
בתאריך 2.12.2010 השיבה המנהלה, כי מאחר שהטיפול השיקומי של העותר בוטל עוד בשנת 1999, ומשאינו זכאי עוד לטיפולה – המליצה לו כי יפנה לוועדת המאוימים, ואולם העותר לא עשה כן. מכאן העתירה שבפנינו.
...
נוסף על כל האמור לעיל – המשיבה טוענת, כי ככל שהעתירה נוגעת לזכאותו של העותר לטיפול שיקומי על רקע קשריו עם גורמי הביטחון – דין העתירה להידחות על הסף נוכח קיומו של מעשה בית דין, אשר נוצר עם דחייתה של עתירתו הראשונה.
גם דין הסעד המבוקש על-ידי העותר, באשר להסדרת מעמדם של שלושת ילדיו – להידחות על הסף מחמת אי-מיצוי הליכים.
גם כאן, כמו בעתירתו הראשונה, העותר לא הצביע על עילה להתערבותנו בהחלטות שלא להיעתר לבקשותיו לחדש את הליך השיקום בעניינו, במנהלה.
נוכח כל האמור לעיל – העתירה נדחית על הסף, שכן על פניה לא הראתה עילה להתערבות.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד מבקשת העתירה לבטל מתווה אופראטיבי לפעולת סגן השר במשרד הבריאות במתכונת חדשה, שגובש על-ידי ראש הממשלה שר הבריאות בתיאום עם היועץ המשפטי לממשלה ועם סגן השר הרב ליצמן.
נזכרתי במה שהועלה בשעתו בעתירה כנגד שיחרור אסירים פלסטינים (ראו בג"ץ 10578/08 משל"ט נ' ממשלת ישראל (2008), בהחלטת ביניים מ- 15.12.08), ושם נאמר (פסקה י"א) כי תתכן טענה שעם שיחרור האסירים הפכה העתירה "עיונית"; אך ציינתי כי "אין זו דעתי; עתירות כאלה נדונות תדיר בלחץ זמן, ותמיד האוטובוסים מותנעים וההבטחות נעשו וכדומה. סבורני כי עדיף להדרש לנושאים אלה של ההליכים והכרוך בהם שלא בלחץ זמן של השיחרור העומד בפתח, אלא באופן מסודר". הערת חברי השופט הנדל בסיפה הזכירה לי את דברי הפסוק "הן לצדק ימלך-מלך ולשרים למשפט ישׂרו" (ישעיהו ל"ב, א').
...
בדומה לחברי, גם אני סבור כי על אף הכוונות הטובות בניסוח המתווה להסדרת דפוסי עבודתו של סגן שר הבריאות (להלן: המתווה), המציאות זועקת אחרת.
סבורני, כי ישנו כשל בסיסי בכך שהגורם אשר מנהל ביומיום משרד כה חשוב ומרכזי זה, אינו חלק מהממשלה ואינו משתתף באופן שוטף בישיבותיה, כשם שנוהגים שרים האמונים על ניהולם של משרדים אחרים.
על כן, מהאמור לעיל ומטעמיו של חברי המשנה לנשיאה א' רובינשטיין, גם דעתי היא כי דין העתירה להתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו