על פי הנטען בקובלנה, במועד הרלוואנטי לאמור שם, "היתה הנאשמת (הנקבלת, ש.ב) היועצת המשפטית (בדיני עבודה) של לישכת רואי החשבון בישראל" (להלן: הלישכה, או לישכת רואי החשבון); הקובל הוא רואה חשבון במקצועו.
הקובל הוסיף, כי "היה לו ברור שבפגישה במשרדה של הנאשמת, תעלינה הצעות הפשרה שהציע עו"ד כספי בפגישת הקובל עמו...".
הקובל הקליט את הנאמר בפגישה; לדבריו, הנקבלת הציעה לקובל (ולעורכי דינו) שלוש חלופות, אשר גילמו לשיטתו "איומים ואף סחיטה באיומים". הקובל צטט בכתב הקובלנה את "החלק הרלוואנטי" מאותה הפגישה, לטעמו, כך:
"הנקבלת: יש כמה פיתרונות. יש פיתרון אחד שבניסוח משפטי הולם לפי דעתנו הוא סוגר את הסיפור. המחיר שאתה צריך לשלם, זה שאתה עוזב את הלישכה. התמורה שהלשכה יכולה לתת לעניין זה זה לגנוז את הדוח וזהו... זה אופציה א. יש אופציה בצד השני ודודי תקשיב אלי... אל תתרגז תקשיב"; "אופציה שנייה... אומרת אני לא מוכן לעזוב, אני לא מוכן שיפגעו בשם שלי, אני רוצה להלחם על שמי הטוב ואז אתה הולך לבית המשפט לפני הועד המרכזי אחרי הועד המרכזי בטענות כאלה, בטענות אחרות, להלחם על השם שלך"; "יש מסלול באמצע שהוא אומר את הדבר הבא, שאתה, שאנחנו באים לוועד המרכזי ואנחנו אומרים ככה. אנחנו יודעים שיש דוח. הדוח היה הוא שדודי טען לגביו כל מיני דברים ואנחנו כרגע, דודי ישאר בתפקידים שלו בוועד המרכזי... ויפסיק את תפקידו בלישכה מבחינת עובדים.
הנקבלת עמדה על כך שבפגישה נכחו עורכי דינו של הקובל, ומכאן ש - "לו היה רמז קל שבקלים שמא תתכן פגיעה שלא כדין בעיניינו, ברי כי עורכי הדין היו מסירים כל חשש כאמור...".
עוד נטען בבקשה, כי ניתן ללמוד היקש מהמטריה המשפטית בתחום דיני העבודה, שם נקבע כי ניהול משא ומתן עם עובד ביחס לסיום העסקתו, תוך היתייחסות לחלופות שונות בעיניין זה (הסדר מוסכם עמו או ניהול הליך משמעתי), אינו עולה כדי כפייה לעניין חוק החוזים.
לסיום עתרה הנקבלת להשתת הוצאות ממשיות על הקובל "על הכתמת שמה בהליך פלילי חסר יסוד זה", שמטרתו היתה להטיל מורא על הנקבלת, המתנהלת יחד עם לישכת רואי החשבון, נגד הקובל בהליכים משפטיים רבים.
ובהמשך:
"עודני כותב שורות אלה, נמצאתי למד כי אך לאחרונה הוגשה הצעת חוק פרטית לביטול מוסד הקובלנה הפלילית (הצעת חוק לביטול קובלנה (תקוני חקיקה), התשפ"ב-2022 שהוגשה על ידי ח"כ צבי האוזר). אך כל עוד מוסד הקובלנה הפלילית עומד על תילו, ולנוכח הבעיות העקרוניות שהעתירה מעלה, האמור להלן נועד להנחות את הערכאות הדיוניות".
אף הצעת החוק לביטול קובלנה (תקוני חקיקה), התשפ"ב-2022 עמדה על הקשיים במוסד זה, והצורך לבטלו, כדלקמן:
"הניסיון שהצטבר בעשרות השנים בהן קיים מוסד הקובלנה הפלילית עורר את הצורך לבחון מחדש את ההצדקה לקיומו של מוסד זה..."
ובהמשך:
"... שמיעת קובלנות מבזבזת מאות ימי שיפוט בכל שנה, והאנטרס הצבורי לא מצדיק זאת. מדובר בהליכים שלרוב מוגשים בשל עניינים של מה בכך, תיקים המבטאים אינטרס פרטי של קובל, אשר הרשויות לא מצאו לנכון לפתוח בחקירה או להגיש בגינם כתב אישום, ובמקרים רבים מנוהלים בצורה לא עניינית, שגוררת ביזבוז זמן רב. לא אחת ההליך אינו מנוהל כראוי באופן העלול לגרום לפגיעה בזכותו של הנאשם להליך הוגן. יש שעושים בו אף שימוש להלך אימים על הנאשם ויש מצבים בהם נידרש הנאשם לנהל הליך פלילי מלא כאשר גורמים בכירים בפרקליטות סברו שאין סיכוי סביר להרשעה (החלטה שכמובן אינה מחייבת את הקובל הפרטי)".
השאיפה לביטול מוסד הקובלנה הפלילית באה לידי ביטוי עוד בהצעת חוק קודמת בעיניין זה, הצעת חוק סדר הדין הפלילי (תיקון מס' 67) (ביטול קובלנה), התשע"א-2011; וראו קביעת בית המשפט העליון, מפי כבוד המשנה לנשיא (כתוארה אז) השופטת נאור, ברע"פ 1955/12 שאול נמרי נ' משה בנימיני (9.5.2013):
" נדגיש: כשמוגש כתב אישום על ידי המדינה נשקלות כל נסיבות העניין. מותר למדינה להביא בחשבון בהחלטתה גם שיקולים כמו מידת אשמו של המתלונן, והאם הוא עצמו פגע במי שהוא מבקש שיוגש נגדו כתב אישום. אחד מחסרונותיה הרבים של הקובלנה הפלילית הפרטית הוא העדר שיקול דעת כזה. לאחרונה הוגשה הצעת חוק לבטל את מוסד הקובלנה הפרטית (ראו הצעת חוק סדר הדין הפלילי (תיקון מס' 67) (ביטול קובלנה), התשע"א-2011, ה"ח 615). דברי ההסבר להצעת החוק מבהירים היטב את הרקע להצעה. על יסוד ניסיוני – ובעיקר ניסיוני השפוטי כשופטת שלום – אני רואה בברכה את הצעת החוק האמורה. בין כך ובין כך – אין בחוק איסור לשון הרע פטור המוענק לנפגע עבירה. את תרופותיו בגין העבירה שפגעה בו עליו להשיג אך ורק במסגרת הדין".
האמור לעיל ביחס למוסד הקובלנה עלול להיות יפה, ולו בחלקו (ומבלי לפגוע, לקבוע או לירמוז על מניעי הקובל הספציפי דנא) – גם לענייננו.
...
ברם, לטעמי, גם אם לא אקבע מסמרות ורק על פני הדברים עצמם – הרי שהיצמדות לנטען בכתב הקובלנה מקשה על מסקנה מפלילה לכאורית.
אשר לעבירה לפי חוק הבחירות לגופים ציבוריים: בהינתן העובדה הבלתי שנויה במחלוקת שנושא הבחירות לא עלה, ולו ברמז, בשיחה המתוארת בקובלנה, השערתו של הקובל כי המדובר בקנוניה על מנת להרחיקו מהלשכה על רקע הבחירות, היא לכאורה מסקנה ללא אחיזה בעובדה כלשהי (להבדיל מטענה או מסקנה).
אשר על כן, לאור עמדת המחוקק ובית המשפט העליון גם יחד ביחס לטיבה, מהותה ואי-חיוניותה של הקובלנה הפלילית, סבורני כי בעידן היום, רגע לפני הכחדת דינוזאור משפטי זה מעל פני האדמה, הרי יש לבחון אם יש מקום לחייב את יוזם הקובלנה הפלילית בהפקדת ערובה לשיפוי בר הפלוגתא שלו, שעל כורחו קם בוקר אחד והנה לראשו מצנפת של "נאשם בפלילים", רק מפאת שחברו פשוט גמר אומר לעטות על עצמו את גלימת הקטיגור.