דהיינו, בעת הכנת תכנית ע' נילקחה בחשבון העובדה כי בעבר הותרו מרתפים מעבר לזכויות הבנייה שבתכנית הראשית, ומשכך נקבע כי תכנית ע' לא תיפגע במרתפים אלו.
לאחר רכישת הנכס, החל העותר לבצע בו שיפוצים, כאשר בעקבות תלונה שהוגשה, הוצא צו הריסה מינהלי (צו מנהלי מס' 2018-0108) לגבי עבודה אסורה כשנטען כי "בנו בנכס קירות גבס וכלים סניטריים (ע"י כך חילקו מרתף לשתי יחידות נפרדות)". במסגרת דיון שנערך בבקשת העותר לביטול צו ההריסה, הוסכם כי העותר יגיש בקשה לשימוש חורג.
לטענת העותר, לבית המשפט הסמכות לפרש תכניות ביניין עיר, ולאור האמור יש להתערב בהחלטת ועדת הערר, לקבל את פרשנות העותר לתחולתה של תכנית 58 ולהתיר שימוש חורג למגורים.
...
גם נוכח ההלכה כי בית המשפט הוא הפרשן בכל הנוגע לפרשנות תכנית המהווה חיקוק (ראו למשל ע"א 8797/99 אנדרמן נ' ועדת הערר המחוזית לפי חוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965, פ"ד נו(2)466), וחרף העובדה שבמקרה דנן לא מדובר בשאלה פרשנית גרידא של סעיף כזה או אחר בתכנית, מקובלת עלי פרשנות ועדת הערר לעניין תכולת תכנית ע' 1 ולאי תחולת תכנית 58 על הנכס.
לאור כל האמור לעיל, הפרשנות שמבקש העותר להציע לעניין תחולת התכניות הרלוונטיות, ולפיהן המרתף נבנה במקור מכוח תכנית 58 וניתן להתיר לגביו את כל השימושים המותרים לתכנית זו, כולל מגורים, לא ראיתי לנכון לקבל בהעדר כל בסיס ראייתי ומשפטי לטענותיו.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, דין העתירה להידחות.