בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק
בג"ץ 3612/21
לפני:
כבוד השופט י' עמית
כבוד השופט ע' גרוסקופף
כבוד השופט א' שטיין
העותרת:
המועצה המקומית יפיע
נ ג ד
המשיבים:
1. עורכי הדין לקידום מנהל תקין
2. מדינת ישראל- משרד הפנים
3. סאהר עבאס
4. בית הדין הארצי לעבודה
עתירה למתן צו על תנאי
תאריך הישיבה:
י"ג בתשרי התשפ"ב
(19.9.2021)
בשם העותרת:
עו"ד אהוד שילוני
בשם המשיבה 1:
עו"ד נדאל חאיק, עו"ד מוחמד קדח
בשם המשיבה 2:
עו"ד רחל שלמה-מור מכטה, עו"ד יעל ברלב
][]פסק-דין
העותרת ביקשה כי בית משפט זה יוציא מלפניו צו על תנאי, המורה למשיבים ליתן טעם, בין היתר, מדוע לא יבוטל פסק דינו של בית הדין הארצי, ומדוע לא ייקבע כי לנוכח מכלול הנסיבות, גם בהנתן פגם במינויו של המשיב למנכ"ל העותרת לא היה מקום להורות על סיום העסקתו.
...
עוד נטען, כי משנקבע כי המשיב אינו עומד בתנאי הסף, בדין הוחלט כי נפקות הפגם היא בטלות המינוי, לנוכח מהות התנאי וחשיבותו לתפקיד המנכ"ל. המשיבה טענה כי דין העתירה להידחות גם בכל הנוגע לסעד הכללי שנתבקש, בין היתר, בהעדר מיצוי הליכים מול הגורמים הרלוונטיים, ומשאותם גורמים לא צורפו כצדדים להליך.
כפי שהוסבר על ידי המדינה, הנתונים העובדתיים על הרקע והניסיון הניהולי של המשיב הובאו לפניה אך בשלב מאוחר יותר, ולאורם שינתה עמדתה הראשונית, והגיעה למסקנה כי הוא אינו עומד בתנאי הסף הנדרשים בחוזר המנכ"ל.
מקרה דומה לענייננו נדון בבית משפט זה לא מכבר, ושם נאמר:
"בענייננו, בית הדין האזורי לעבודה קבע כי המידע שנמסר למועצה היה שגוי לרבות בעניין מספר העובדים שהועסקו במשרד בתקופה הרלוונטית לתביעה, ולפיכך, בין היתר, העותר אינו עומד בדרישת הניסיון הניהולי, אשר מהווה תנאי סף מהותי לכהונה בתפקיד מנכ"ל המועצה, בהתאם לדרישות חוזר המנכ"ל. בנסיבות אלה, רשאי היה בית הדין האזורי לשנות את החלטת המועצה למנות את העותר לתפקיד מנכ"ל בהתאם לתשתית העובדתית שנקבעה על-ידו בנדון, ואף לבטלה" (בג"ץ 2194/21 מוחמד מופלח דרויש נ' בית הדין הארצי לעבודה, בפסקה 15 (22.4.2019)).
לפני סיום מצאנו להבהיר, כי במסקנתנו האמורה בנוגע לעתירה, אין כדי להטיל כל דופי במשיב, בכישוריו ובפועלו לטובת העותרת ותושביה מאז כניסתו לתפקיד, כמו שתואר בעתירה.
סוף דבר, שהעתירה נדחית.