בעתירה נטען כי פסק הדין של בית הדין האיזורי סטה מהוראות חוק יחסי ממון, ואף חרג מסמכותו, בכך שהחיל משטר של הפרדה רכושית חלף המשטר שקבוע בחוק, וזאת מבלי שהצדדים בחרו לערוך הסכם ממון.
לאחר שהתבקשה תגובת היועץ המשפטי לשיפוט הרבני לעתירה, ניתנה ביום 29.9.2020 החלטה של בית הדין הרבני הגדול (כב' הרב א' איגרא), שבה צוין כי במסגרת הערכותו של הייעוץ המשפטי לשיפוט הרבני להגשת תגובה לעתירה, עלה כי נכון היה לקבוע אחוזים מדויקים המייצגים את "השיתופיות המוחלשת" (בהתאם לסעיף 8(2) לחוק יחסי ממון), ולהבהיר לאילו נכסים היא מתייחסת.
בנוסף לאמור, טוען העותר כי פסק הדין של בית הדין הרבני הגדול היתעלם מהוראות חוק יחסי ממון כאשר החריג מאיזון המשאבים את חשבונות הבנק של הצדדים בלא הנמקה.
יתר טענות העותר שכוונו לבטלותה של תקנה קכח נטענו בעלמא, ולא מצאתי כי יש בהן כדי להצדיק היתערבות בפסק הדין של בית הדין הרבני הגדול.
לבסוף, אציין כי ממילא טרם הסתיים ההליך בעיניינו של העותר, ובית הדין האיזורי עתיד ליתן פסק דין משלים בהתאם להוראות בית הדין הרבני הגדול.
...
לצד זאת, בית הדין חייב את העותר בתשלום מלוא הכתובה על סך 440,000 ש"ח, וכן קבע כי המשיבה תשלם לעותר סכום של 1,350,000 ש"ח בגין חלקו בדירת המגורים של הזוג – וזאת חרף טענות המשיבה כי היא שילמה את המשכנתה מחשבונה הפרטי (להלן: פסק הדין של בית הדין האזורי).
באשר לפסק הדין בערעור, העותר טען כי אף הוא סטה מהוראת הדין וכן חרג מסמכות, כאשר קבע "שותפות מוחלשת" בין הצדדים, ופסק שהמשיבה תשלם לעותר סכום גלובלי מבלי לקבוע את אחוזי החלוקה המדויקים.
לאחר שעיינתי בעתירה ובצרופותיה, הגעתי לכלל מסקנה שדינה להידחות על הסף.
אכן, מדובר בתקנה שהשימוש בה ייעשה באופן חריג (ראו והשוו: בג"ץ 1388/21 צימרמן נ' בית הדין הרבני האזורי תל אביב יפו, פסקה 18 (18.3.2021)), אך איני סבור כי השימוש שנעשה בה בענייננו מוליך למסקנה כי המקרה דנן נמנה עם המקרים החריגים שמצדיקים את התערבותו של בית משפט זה. בית הדין הרבני הגדול מצא, לאחר שהעותר הגיש את העתירה הראשונה לבית משפט זה, שיש צורך לתקן את פסק דינו.
סוף דבר: העתירה נדחית.