על מבקש הרישיון להיות בגיר ותושב קבע בישראל, או תאגיד רשום בישראל; הקבלן רשום בפנקס רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות; מבקש הרישיון (ואם המדובר בתאגיד - גם נושא משרה ובעל שליטה בו) לא הורשע בעבירה שבגינה אין הוא ראוי לקבל את הרישיון; הקבלן מעסיק בכל עת עובד אחראי כשיר לעניין סוג הרישיון.
סעיף 26 לחוק מורה כי תוקפו של רישיון קבלן אסבסט צמנט או קבלן אסבסט פריך יהיה שנתיים, אם כי ניתן לתתו או לחדשו לתקופות קצרות יותר מטעמים מיוחדים שיירשמו, ולאחר שניתנה למבקש הרישיון היזדמנות להשמיע טענותיו לעניין זה.
סעיף 32 לחוק קובע תנאים מסוימים שבהתקיימם רשאית המנהלת, לאחר שתתייעץ עם הועדה המקצועית, ולאחר שניתנה לעוסק באסבסט היזדמנות לטעון את טענותיו, לסרב לחדש רישיון, לבטלו, להגבילו, או להתלותו לתקופה שלא תעלה על שנה.
ובמילים אחרות, אין די בכך שניתן לאדם רישיון כעובד אחראי בעבודות אסבסט, או שניתן לקבלן רישיון קבלן עבודות אסבסט, אלא עליו לקבל היתר לביצועה של העבודה אותה מבקש הוא לבצע כבעל רישיון (בכפוף לסוגי עבודות שהשר רשאי לפטור מן החובה לקבלת היתר, בהיתחשב בהקף העבודה, במורכבותה ובמידת הסיכון לציבור ולסביבה הכרוכה בביצועה).
על החלטה זו מוסבת העתירה, כשהסעד המבוקש בה הוא ביטול החלטת המנהלת מיום 6.11.2013 "להמנע מלחדש את רישיון קבלן אסבסט פריך של העותר". ההחלטה מיום 29.10.2012 מכונה על ידי ב"כ העותר "ההחלטה הראשונית", ואילו ההחלטה מיום 6.11.2013 מכונה על ידו "ההחלטה הסופית" או "החלטת המנהלת".
עיקר הטענות בעתירה
לטענת ב"כ העותר, "ההחלטה הראשונית" התקבלה בטרם הותקנו תקנות למניעת מפגעי אסבסט ואבק מזיק (בקשה לרישיון עוסק באסבסט), תשע"ג-2012.
...
הנתונים המתוארים לעיל מובילים למסקנה כי החלטתה של המנהלת היא החלטה סבירה, המביאה בחשבון את מכלול השיקולים הצריכים לעניין, ומכאן שאין עילה להתערבות בית המשפט בשיקול דעתה.
נוכח כל אלה באתי למסקנה כי דין העתירה להידחות.
העותר ישלם למשיבים הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪.