באותה הבקשה ביקשה ד"ר בני, לבטל את החלטת ועדת מכרזים למנות את הנתבע 4 (להלן גם: "ד"ר רוט") למנהל שירות ניתוחים אנדוסקופיים (להלן גם: "מנהל השירות"), וזאת "משום פגמים מהותיים ויסודיים שנפלו בה". לטענתה, שקולי הועדה היו לא עינייניים, ומועמדותה נפסלה על רקע תלונתה לגבי היתנהלות לא תקינה של בית החולים, כאשר סמנכ"ל הרופאים, שקבל ממנה את התלונה, ישב בועדת המיכרז והכשיל את בחירתה.
ביום 4.1.15 הגישה התובעת בקשה לצרף את נציבות שויון ההזדמנויות (להלן גם: "הנציבות" או "נציבות השויון") כ"ידיד בית המשפט".
הצורך לחזק את מעמדה של אשה, כשווה בתרומתה לחברה ולחיי העבודה, הודגש בפסיקת בית המשפט העליון, שעה שאישה עתרה להישתתף בקורס טייס צבאי (בג"ץ 4541/04 אליס מילר נ. שר הבטחון ואח', עמ' 52 לפס"ד מיום 8.11.95), והפך לייסוד מוסד בדיני העבודה, שעה שאושרה פסיקתו העקרונית של בי"ד זה שגם "הפליה עקיפה" תיחשב להפליה פסולה, תוך מתן פרשנות מרחיבה למילותיו של חוק שויון הזדמנויות בעבודה (ר' דב"ע נו/3-129 שרון פלוטרין ואח' נ' אחים אייזנברג בע"מ, עמ' 16 לפס"ד מיום 8.9.97; ור' גם: בג"ץ 2671/98 שדולת הנשים נ. שר העבודה וברוך מרום, סע' 34 לפס"ד מיום 11.8.98).
...
בית הדין מצא ממש בחלק מטענות התובעת, והתלה את מינויו של ד"ר רוט עד סיום ההליך העיקרי.
ושנית, אם טענתה של התובעת היא להיותה, "ממלאת מקום" של מנהל היחידה או השרות בעת שהותו של פרופ' קונסטנטיני בחו"ל, לא מצאנו מינוי פורמלי לכך.
העובדה כי מצאנו אי אלו פגמים ב"מכרז למנהל השרות" (זה שלבסוף בוטל) , אין פירוש הדבר כי התובעת הייתה זוכה בו, אם היה מתקיים מחדש, והדבר כלל לא נבחן בשל התפטרות התובעת קודם לכך (השווה: ע"ע 519/05 ד"ר אברהם פנקו נ. שירותי בריאות כללית ואח', פס"ד מיום 22.1.07, המלמד על זכייה במכרז ומינוי כתנאי לתשלום שכר מתאים).
יצוין כי התובעת גם לא הציגה נתונים, שניתן יהיה להשוות בין שכרה לבין שכרו של "מנהל שרות" או "מנהל יחידה".
בשים לב לאמור, אין מנוס מדחיית תביעת התובעת, ככל שזו מתייחסת ל"הפרשי שכר".