מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לביטול הפסקת כהונה כחברת מועצת עיר עכו

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בעכו ת"א 10668-07-09 עותמאן נ' הנו ואח' תיק חצוני: בפני כב' השופט ג'מיל נאסר תובעת נבאל עותמאן נתבעים 1.סלמאן הנו 2.אנואר נבואני 3.מועצה מקומית ג'וליס פסק - דין
ב"כ התובעת הדגיש בפני מנהל הגביה כי מדובר בחיוב ארנונה של בית עסק שבניהול כמאל (במובחן מחיוב ארנונה בגין בית המגורים), ונבואני אישר כי מדובר בטעות, וכן אישר כי אין זה ממדיניות המועצה לפעול נגד מי שמפגר בתשלום חוב ארנונה במשך ארבעה חודשים בלבד, וביטל מיידית את צו העיקול שהוטל על חשבון בנק התובעת וכן את הליכי הגבייה נגד הבעל כמאל.
התובעת עותרת לפצוי הסטאטוטורי הקבוע בחוק בסך 50,000 ₪, ללא הוכחת נזק.
בשל מצוקה כספית ולצורך הגברת הגביה היתקשרה המועצה בהסכם עם חברת הגביה בשם "מילגם שירותים לעיר בע"מ (להלן:"מילגם") לבצוע שירותי עיקולי בנק על חייבי ארנונה, כאשר פרטי התובעת לא נימסרו למילגם ע"י המועצה לצורך ביצוע צו העיקול, ולפיכך ככל שיש לתובעת עילת תביעה בגין הטלת צו העיקול נשוא התביעה, הרי שעילת התביעה היא כנגד מילגם.
עפ"י הפסיקה, המבחן הוא אובייקיבי ואין חשיבות לכוונתו של המפרסם או לשאלה האם הנפגע אכן נפגע בפועל מן הפירסום.
...
תמצית טענות הנתבעים דין התביעה להידחות על הסף בהעדר יריבות בין התובעת לראש המועצה ומנהל הגביה, שכן במועד הרלבנטי לתביעה, שימשו כאורגנים של המועצה ופעלו בתום לב במסגרת תפקידם.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, ואת מכלול הנסיבות הקשורות להטלת העיקול נשוא התביעה: גובה העיקול, מועד הטלת העיקול, מועד ביטול העיקול, משלח ידה של התובעת, מהות הפרסום ותפוצתו ופוטנציאל הפגיעה שבו על שמה הטוב של התובעת, נחה דעתי להעמיד את הפיצוי ע"ס 7,500 ₪.
סיכום: אשר על כן אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעים הדדית לשלם לתובעת את הסך 7,500 ₪.
כמו כן ישלמו הנתבעים לתובעת החזר אגרת משפט יחסית לסכום שנפסק ויישאו בשכר טרחת עו"ד בסך 1,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

במועדים הרלוואנטיים לפירסום, כיהן כמנכ"ל הערייה, הודיע על פרישתו ועזב לאחר מספר חודשים לחברת "תופ הנדסה". לאחר כשנה סיים עבודתו ב"תופ הנדסה" ושב לתפקידו כמנכ"ל הערייה (להלן: "המנכ"ל" ו/או "שגב"); הנתבע– מר שלמה פדידה, הוא תושב העיר עכו, כיהן כחבר מועצת העיר עכו במהלך קדנציה אחת ולאחר תום הדיונים בתיק זה, התפטר מחברותו במועצת העיר (להלן: "פדידה").
לטענת התובעים, הפירסום הנו דברי דיבה, ביזוי, הכפשה והשפלה ובשוליו גם איומים חסרי שחר ולפיכך עותרים הם לחיוב פדידה בפצוי הסטאטוטורי המקסימלי, ללא הוכחת נזק הקבוע בסע' 7(א)(ג) לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 (להלן: "החוק"); מנגד, טוען פדידה, כי אין במכתב זה כל לשון הרע ולחילופין, כי קיימת לו הגנת אמת הפירסום לפי סע' 14 לחוק וכן הגנת הבעת דיעה בתום לב, לפי סע' 15 לחוק.
ב"כ פדידה שלף במסגרת החקירה הנגדית לראשונה שמות של עובדים וראש העיר העיד כי כאשר ניכנס לתפקידו, נאלץ לפטר כ 150 עובדים ולהקטין את מצבת המשכורות – לגבי רובם בוטלו התקנים בהם החזיקו ולגבי חלקם, הוחלפו כיוון שלא תפקדו כראוי.
לטענת פדידה, בעת שבוחנים את דברי פדידה במכתבו לאור הפסיקה, המסקנה היחידה היא כי כלל לא מדובר בלשון הרע אלא בהבעת ביקורת על מהלכים שילטוניים בשלטון מקומי, כפי שבאו לידי ביטוי בפעילויותיה של עריית עכו והעומדים בראשה.
...
משכך, אני קובעת כי הפרסום אינו נופל לגדר לשון הרע, כמשמעותו בחוק.
הנני קובעת איפוא, כי לא הוכח שראש העיר משלם משכורות כפולות, שלא כדין.
סוף דבר אני דוחה התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

רקע המבקשים הם קבוצה של חלק מתושבי שכונת "גבעת עדן" השוכנת בקצה הצפון מערבי של זיכרון יעקב, שכונת מגורים המתאפיינת בבתים פרטיים צמודי קרקע ויש בה כ- 400 בתי אב. משיבה 1 היא חברה פרטית העוסקת בניהול, הקמה ותפעול של פרויקטים בתחומי השקום, הרפואה, ההדרכה, החינוך והאיבחון התעסוקתי ובתוך כך מפעילה מסגרות דיור לרמות תיפקוד שונות בכל רחבי הארץ, הוסטלים, דיור מוגן וקהילות תומכות שירותי שקום.
ראש מועצת זיכרון יעקב, מר זיו דשא, אשר נכח בדיון וקבל את רשותי לומר מספר דברים גם כן, הביע תרעומת על כך שמשרד העבודה והרווחה לא שיתף את מועצת זיכרון יעקב במאום, ציין כי חריגות הבניה במקרקעין הנדונים מוכרות לו והצהיר כי המועצה המקומית זיכרון יעקב פועלת רבות למען שלובם של אנשים בעלי מוגבלויות ואחרים בתחומה, אלא שבמקרה זה מדובר במסגרת בעייתית שהקריטריונים החלים עליה שונים וצריכים להיות מחמירים יותר.
עוד טוענת משיבה 2 כי דבר ביצוע עבודות הבניה והשיפוצים בבית לרבות כאלה הטעונים היתר בניה שלא היתקבל, לא היה ידוע לה גם כן. מצב דברים זה – כך לטענת משיבה 2 – עולה כדי קיומו של פגם חמור שנפל בכריתתו של הסכם השכירות, לנוכח ההטעיה החמורה כלפיה ומשכך הודיעה היא למנכ"ל משיבה 1, ביום 19.6.18, על ביטול ההסכם לאלתר.
בתביעה העיקרית הקשורה לאותה בקשה עתרו המבקשים לצוו מניעה קבוע שימנע את הקמת ההוסטל.
גם במקרה זה טענו המבקשים כי המשיבים החלו בבצוע שיפוצים נרחבים בבית תוך הוספת קירות, פתיחת חלונות וחלוקת החללים לחדרי מגורים רבים ללא היתר כדין, וכי לאחר שהוצא נגדם צו הפסקה מנהלי הם החלו לפעול להשגת היתר בניה.
בת"א (עכו) 137-05-10 מוסקוביץ' ואח' נ' כהן ועמותת "הדרך" נדונה בקשת המבקשים לאסור על המשיבים להשכיר את ביתם למשיבה המנהלת מוסד שקומי לנפגעי סמים.
במצב דברים זה , לנוכח הצהרת המשיבה כי לא עתידים להנתן טיפולים כלשהם בבית ואין כל כוונה לשכן בו משתמשים פעילים בסמים, ועל רקע קביעתו כי אין מדובר בבניין מאוכלס אלא בבית צמוד קרקע, החליט בית המשפט לדחות את הבקשה וכלשונו: "המבקשים לא הראו מניעה חוקית לשימוש אותו מבקשת העמותה לעשות בבית או כי תתקיים בו פעילות ללא רשיון הנידרש על פי דין. לפיכך סכויי התביעה אינם גבוהים ודי בכך כדי להביא לדחיית הבקשה". באותו עניין שנידון בהליך האחרון לעיל, נדחה גם ערעורה של הוועדה המקומית לתיכנון ובניה כרמיאל כנגד החלטת בית המשפט לעניינים מקומיים בעיר לדחות את בקשתה למתן צו למניעת פעולות לפי סעיף 246 לחוק התיכנון והבניה בכל הנוגע לאיכלוס הבית הנ"ל בחוסים מטעם העמותה.
...
גם בבחינת האפשרות של הפרת חובה חקוקה בדמות שימוש חורג בקרקע, ובבחינת השאלה האם הפעילות בבית מהווה הפרה של הוראת סעיף 63א(א) לחוק התכנון, היתה מסקנתו של בית המשפט באותו מקרה דומה, בשל היות הדיירים "נכי נפש". השאלה שהטרידה את בית המשפט במקרה זה והביאה בסופו של דבר למתן סעד זמני מוגבל, נגעה למספר הגדול של הדיירים אותם תכננה העמותה לשכן בבית – 20 דיירים בשטח של כ- 400 מ"ר שיש בו 6 חדשים וחדר שביעי נוסף למדריך.
בית המשפט קבע כי "ככלל, אין כיום יותר מחלוקת כי שימוש למגורי חוסים שנעשה במבנה המיועד למגורים אינו שימוש חורג... אם היה ספק בכך בא התיקון לחוק התכנון והבניה והוסיף את סעיף 63א(א) והבהיר זאת". ויחד עם זה, מאחר שלא שוכנע כי המבנה הנדון לא נחשב כ"מבנה מאוכלס" בשל העובדה שנכללו בו שתי יחידות מגורים בכתובת אחת עם קיר משותף, אזי החליט ביהמ"ש בסופו של דבר להעתר לצו המניעה הזמני באורח חלקי תוך הגבלת מספר הדיירים ל-6, בכפוף לקבלת כל האישורים הנדרשים מכל הגופים הרלבנטיים שאמורים לאשר קיומו של הוסטל במקום.
במצב דברים זה, לנוכח עמדת משיבה 2 (הגם שבשלב זה הועלו טענותיה בפני באמצעות בא כוחה ולא בדרך של הגשת תצהיר מטעמה בשל שהייתה בחו"ל, אך יכולתי לעמוד עליהן גם מתוך עיון במכתבה מיום 10.6.18 אל מנכ"ל משיבה 1 , דהיינו טענתה בדבר אי מודעותה מראש למטרה האמיתית שלשמה הושכר ביתה למנכ"ל משיבה 1 באמצעות האחרונה), כמו גם הבעייתיות העולה מכך שבנה שאיננו בעליו של הנכס הוא זה שחתום על מסמך ההסכמות הכללי – שכירות מיום 31.1.18ולאור האינדיקציה הברורה לקיומו של חשד בדבר קיום חריגות בניה חדשות במקום (להבדיל מאותם 200 מ"ר שלפי הטענה נבנו ללא היתר אך זה קרה מזמן), אני סבורה כי דין הבקשה להתקבל בדרך של הותרת הצו הארעי שניתן על סוף דבר, הבקשה מתקבלת בדרך של הטלת צו מניעה זמני האוסר על משיבה 1 לפתוח ולהפעיל את ההוסטל בבית, לבצע בו כל פעולת בניה או הריסה, התאמה, אכלוס, או כל פעולה אחרת המשנה את מצבו לצורך הכשרתו לטובת הפעלת המסגרת השיקומית הנדונה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 1991 בעליון נפסק כדקלמן:

ההזמנה הראשונה הייתה לישיבת מועצת הערייה שלא מן המניין, שאמורה הייתה להתקיים ביום 16.12.90 בשעה 18:00; על סדר יומה של הישיבה הועמדו שלושה נושאים: "אישור העברתו של העותר מס' 1 מכהונתו כמ"מ וסגן ראש הרשות; ביטול זכות החתימה שניתנה לו ואישור מינוי מ"מ וסגן ראש הרשות לפי הצעת ראש העיר. ומתן זכות חתימה על מסמכי העיריה". ההזמנה השנייה הייתה לאותו תאריך "מיד בתם הישיבה הראשונה". על סדר היום הועמד נושא אחד בלבד, והוא-העברת העותר 2 מכהונתו כסגן ראש הרשות.
ההזמנה השלישית נקבעה לאותו תאריך "מיד בתום הישיבה השניה". על סדר היום הועמדו שני נושאים: שינוי הרכב ועדת ההנהלה והחלפת נציגי עיריית עכו בגוף המנהל של חברת חוף עכו בע"מ. בעתירה שלפנינו משיגים העותרים כנגד העברתם מתפקידם, ואלה טענותיהם: שלוש הישיבות התקיימו ברצף אחד וללא כל הפסקה בניגוד למצוות הדון; ההזמנה הראשונה כללה גם נושאים אחרים זולת אישור העברתו של העותר 1 מתפקידו ולא נתכנסה למטרה זו "ישיבה מיוחדת": בג"צ 689/81; ההזמנה לישיבה השנייה עניינה אמנם ב"ישיבה מיוחדת", אך בגלל הרצף בינה לבין שאר הישיבות יש לפסול את ההחלטה שניתנה בה. המשיבים הגישו הודעה מטעמם, ובה טענו, שהישיבות בהן מדובר התנהלו בנפרד כשכל אחת מהן התקיימה לאחר שננעלה הישיבה הקודמת; שלא היה צורך בכינוס "ישיבה מיוחדת" לדיון בהעברתו מתפקידו של העותר 1 ושלא נפל פגם גם בתהליך הישיבה השנייה.
...
אם כך ואם כך נראה לי שהוראות החוק בעיניין זה הן ברורות.
לפיכך דעתי היא, שדין העתירה להידחות.
העותרים ישלמו למשיבים שכר טירחת עו"ד 3,000 ש"ח. הנשיא מ' שמגר: אני מסכים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו