מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לביטול החלטת סירוב לרישיון נשק

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בעתירה ביקש העותר לבטל את החלטת המשיבים לסרב לאפשר לו לקבל רישיון נשק.
...
לפניי עתירה על החלטת הממונה על ועדת ערר לפי חוק כלי יריה (להלן: "הממונה"), מיום 24.4.18, בגדרה נדחה הערר שהגיש העותר על החלטת פקידת רישוי כלי ירייה שלא לחדש את רישיונו לשאת נשק.
העותר טען כי אין מנוס מהמסקנה שהחלטת המשיבה נובעת מבלבול, וביקש לבטל את ההחלטה, הפוגעת לטענתו בזכותו לשוויון, בכבודו ובחופש העיסוק לשלו.
לאחר עיון במידע החסוי ושקילת כל טענות הצדדים, נחה דעתי כי קיים בסיס מספיק להחלטה שלא לחדש את רישיונו של העותר.
סוף דבר על יסוד כל האמור, אני מורה על דחיית העתירה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המשיבה טענה, כי יש לדחות את העתירה, שכן החלטת הממונה לאמץ את המלצת המישטרה לבטל את רשיון העותר, ניתנה לאחר הפעלת שיקול דעת, תוך שקילת השיקולים הראויים, לרבות האנטרס של העותר להחזקת נשק, והאנטרס הצבורי שבמניעת סיכון לשלום הציבור, והנה סבירה, מידתית, וראויה.
כן עמדה על שיקול הדעת הרחב שניתן לרשות המוסמכת, לעניין מתן רשיון נשק, סרוב לתתו, הגבלת רשיון, וכן, ביטול רשיון בתוך תקופת תוקפו.
...
מכאן, כי אין לשלול את מסקנת המשטרה, בדבר מסוכנות לכאורית של העותר, הרלוונטית לעניין רישיון החזקת כלי יריה, על רקע האמור, ודאי כאשר מדובר באירוע שהתרחש לפני זמן קצר למדי.
סבורני, כי אין לקבל את טענת השרירות, באשר קבלת המלצת המשטרה לכשעצמה, אין משמעה, כמובן, אי הפעלת שיקול דעת עצמאי על ידי הממונה, ואין כל סיבה לסבור, כי ההמלצה אומצה מבלי שהדברים נבחנו לעומקם, כפי שסבר העותר, מה גם שעומדת בנסיבות למשיבים חזקת התקינות המנהלית.
בכפוף להערה שבסיפא לס' 4 לפסה"ד לעיל, נדחית העתירה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

אלא שפסק הדין בכללותו מלמד שבית המשפט גם נתן דעתו לעובדה שהרשעות קודמות של העותר לא היוו מיכשול לחידוש רישיון נשק בעבר, ורק מאוחר יותר ביקשו המשיבים להסתמך על הרשעות אלה כעילה לסרב לחדש את רישיון הנשק.
על רקע זה סבר בית המשפט ש"כל השיקולים האחרים, שהועלו על ידי בא כוח המשיבים להצדקת ביטול הרישיון, כגון, מדיניות המישטרה ומשרד הפנים להפחית עד למינימום את מספר נושאי כלי ירייה בגלל מצב הפשיעה בארץ, נדחים על ידינו, כיוון ששיקולים אלה לא היו לנגד פקידת הרשוי, כשהחליטה לבטל את רישיונו של העותר".
...
ביום 7.12.10 הגיש העותר ערר על החלטת פקידת הרישוי, וביום 20.11.11 נדחה הערר בהחלטה שעליה מוסבת העתירה.
בהחלטה ציינה ועדת הערר כי בשנים 2005–2008 נפתחו נגד העותר תיקי חקירה בחשד לעבירות איומים ותקיפה, כי המשטרה סבורה שקיימת מסוכנות בכך שהעותר יורשה להחזיק נשק, ובסופו של דבר סיכמה ועדת הערר את החלטתה בכך שבאיזון בין טענות העותר בערר לבין הגנה על שלום הציבור יש להעדיף את האחרון, ומשום כך דחתה את הערר.
המשיבים טענו כי העתירה הוגשה בשיהוי רב ודי בכך כדי לדחותה על הסף, כי כלי הירייה של העותר חולט בהתאם לסעיף 14א(ב) לחוק, וכי מכל מקום, גם לגוף העניין ההחלטה מבוססת על ראיות מנהליות מספיקות ואין עילה להתערב בה. בעיקרי הטיעון שהגיש העותר (שבינתיים החליף את בא כוחו) הוא טען שנוכח פרק הזמן שחלף בין הגשת הערר למתן ההחלטה, יש לקבל את העתירה ולבטל את ההחלטה.
בצד זאת, סעיף 6(ב) לחוק ההנמקות קובע כי במקום שלא ניתנה החלטה בפרקי הזמן הקבועים בסעיף 2 "רואים בכך, לעניין כל דין, החלטה לסרב לבקשה, ללא מתן נימוקים" (וראו גם בג"ץ 9388/11 גולדין אלי נ' שרת התרבות והספורט (27.2.12)), וגם בהיבט זה אין מנוס מן המסקנה שהעותר השתהה יתר על המידה בהגשת העתירה.
סיכומו של דבר, משלא מצאתי עילה להתערב בהחלטת ועדת הערר, אני דוחה את העתירה.
העותר ישלם למשיבים שכר טרחת עורכי דין בסכום של 5,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעתירה דנא מבקש העותר לבטל את החלטת ראש ענף רשוי כלי ירייה "ולהורות על מתן רשיון נשק אירגוני ואישור להחזיק בכלי ירייה" (סעיף 48 לעתירה).
העותר ביקש לעבוד במשרד ראש הממשלה כמאבטח אישים ואף עבר את המיונים הנדרשים אך אינו יכול לצאת לקורס מאחר שבתפקיד זה נידרש לשאת נשק והממונה סירב, כאמור, לבקשה לחדש את רשיון הנשק של העותר.
...
כבר אומר כי בידי העותר טענות כלליות אשר לחומר ולמה שהוא כולל – אלא שאת החומר הוא כלל לא ראה שכן לא פנה למשטרה לבקש לעיין בחומר שעל בסיסו המליץ קצין המשטרה שלא להעתר לבקשת העותר ליתן בידיו רשיון נשק.
לאור האמור מצאתי כי החלטת הממונה שלא להעתר לבקשת העותר ולא לתת בידיו רשיון לכלי ירייה היא החלטה סבירה המבוססת על החומר שהוצג לפניו ולא מצאתי כי נפל פגם בהחלטה להעדיף את בטחון הציבור בנסיבות, החלטה שאינה מצדיקה התערבות בית משפט.
אני דוחה את העתירה; אני מחייבת את העותר לשאת בהוצאות המשיב בסך 7,500 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט הורה על ביטול הפקדת הנשק במישטרה אך חרף ההחלטה כלי הנשק לא הושב לידי העותר ומשיבה 5 טענה בתגובה לדרישה לבצוע החלטת בית משפט השלום, כי ביום 19.01.12 הוחלט על ידי פקיד רשוי כלי ירי מחוז ירושלים כי העותר הנו פסול מלקבל הרשאה לשאת כלי ירייה.
העותר טען כי איזון נכון בין נסיבות אלו לבין החשד כנגדו שפגע בפרטיות אישתו המבוסס על תלונות אישתו, כמו גם תוכן החשד שאינו כולל עבירות שיש בהן יסוד של אלימות, אינו מצדיק את המשך הסרוב להשבת הנשק.
בהחלטה מיום 18.11.12 ציין קצין הרשוי כי עניינו של העותר נבחן ונבדק שוב במשטרת ישראל לאור פסה"ד הראשון, ולאחר בחינת כלל הנתונים והפרטים בעיניינו של העותר, כולל העבירה המיוחסת לו, מסוכנותו, הדיון בבית משפט השלום בעיניין החזרת הנשק, הדיון בעתירה הראשונה, הרישיון, הנשק ושיקולים רלוואנטיים נוספים – הוחלט להמשיך ולהתנגד להשבת הנשק לעותר בשלב זה. קצין הרשוי ציין כי בנגוד לטענת העותר, הנשק שהופקד על ידו אינו נשקו האישי אלא שייך לעריית ירושלים והוא הוחזר לה (להלן: "ההחלטה").
...
למעשה, מלבד ציון כי ההחלטה ניתנה לאחר בחינת הדיון שהתקיים בבית משפט השלום, אין כל התייחסות בהחלטה לתוכנה של החלטת בית משפט השלום ואין התמודדות עם קביעתו של בית משפט השלום אשר לאחר שנכנס לפרטי התיק הגיע למסקנה הסותרת את המלצת המשטרה.
ואולם, לא ניתן היה להסתפק באמירה כללית כי המסקנה בדבר שלילת הרישיון ניתנה על יסוד בחינת מכלול החומר, מבלי שניתנה התייחסות לגופה למכלול הנסיבות התומכות דווקא בבקשת העותר להשיב לו את רשיונו, דוגמת התייחסות להחלטת בית משפט השלום, התייחסות לחלוף הזמן, התייחסות להשפעות שלילת הרישיון על בטחונו של העותר ועל תעסוקתו, ועוד.
לכן הואיל והעתירה מתייחסת למתן הרשאה לעותר להחזיק בכלי נשק וכי המשטרה היא זו הנותנת את ההרשאה לפי סעיף 10א(ב) לחוק כלי הירייה, התשי"ט-1949, העתירה מתקבלת וההרשאה שניטלה מהעותר תוחזר לו בהתאם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו