בהצבעה שנערכה בתאריך 27.1.15 החליטו חברי המועצה על ביטול המינוי, דא עקא, בדיעבד, התחוור להם כי ההחלטה התקבלה בחוסר סמכות, שכן, לפי סעיף 25(3) לחוק, הסמכות לבטל מינוי סגן ראש עיר וממלא מקום נתונה לראש העיר בלבד.
לפיכך, ביום 14.10.15 קיימה המועצה דיון נוסף בעיניינה של העותרת, לביטול שכרה, להבדיל מביטול מינויה כסגנית ראש העיר וממלאת מקום, בנימוק כי בשל "ריבוי מנהלות באגף החינוך כמו גם תקופה בה הערייה נימצאת בגירעון מיצטבר בתקציבה השוטף העומד על כ- 7 מש"ח, אשר לאורו היא מקצצת בשירותים המוענקים לציבור התושבים...". ברוב של שבעה קולות הוחלט על ביטול שכרה של העותרת (להלן: "ההחלטה").
...
המחלוקת השנויה בין הצדדים היא לעניין המצב המשפטי שנוצר לאחר פרסום חוזר המנכ"ל, האם שונה? קרי, האם סמכות המועצה לבטל תשלום שכרו של סגן נותרה על כנה או שמא בוטלה באמצעות חוזר המנכ"ל, אשר הגבילה וייחד אותה לראש העיר בלבד? לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים, נחה דעתי כי חוזר המנכ"ל לא שינה את המצב המשפטי שהיה קיים עובר לפרסומו.
נשאלת אפוא השאלה, אם ההחלטה כמות שהיא, 'במערומיה' - עומדת במתחם הסבירות או שמא, ראוי להתערב בה?
בהתחשב באופייה ומהותה של המועצה, בעובדה שמדובר בנבחרי ציבור המייצגים את קהל בוחריהם ובפעילות הפוליטית המאפיינת אותה, כמו גם, בהתחשב בהלכה הפסוקה, לפיה ההתערבות בהחלטות כגון דא תיעשה במשורה – סבורני כי אין להתערב בהחלטה.
סיכום
נחה דעתי כי החלטת המועצה ניתנה כדין ובסמכות.
בנסיבות דנן, סבורני כי הגם שאין בהחלטה כדי לתרום לקידומה של העיר, הרי שאין להתערב בה.
לאור האמור לעיל, העתירה נדחית.