מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לביטול החלטת ועדת מכרזים של רכבת ישראל

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המיכרז האחד הוא מיכרז 7/16 להקמה ותפעול של מערך המבחנים המעשיים הנדרשים לצורך קבלת רישיון נהיגה (להלן: "מיכרז/פרויקט הטסטים"), והמכרז השני הוא מיכרז 16/18 להפעלת חברת בקרה על תפעול ושרות רכבת ישראל (להלן: "מיכרז/פרויקט הבקרה").
בעתירתה מבקשת העותרת כי בית המשפט יורה על ביטול החלטת וועדת המכרזים המרכזית מיום 29.7.21, בעיניין מיכרז הטסטים, במסגרתה נדחתה השגת העותרת על החלטה קודמת של הועדה להאריך את ההסכם שנחתם עם מילגם בנושא מיכרז הטסטים, וכן נדחתה השגתה של העותרת על ההחלטה הקודמת להתיר למילגם להחליף את מנהל הפרויקט מטעמה - אריק אשכנזי - במנהל פרויקט אחר.
בהשאלה מסוגיה קרובה לענייננו, הכלל הוא כי היתנהגות לא ראויה בעבר של מישתתף במיכרז, מהוה שיקול אחד בין יתר השיקולים שעל וועדת המכרזים לשקול בבואה להכריע האם להכריז על אותו מישתתף כזוכה במיכרז, או בבואה להכריע האם להאריך את ההסכם שנכרת עם אותו זוכה בעבר (השוו - עע"מ 3597/20 ארבעה איי התפלה נ' מדינת ישראל (19.8.20); עע"מ 4331/21 שפיר קרית המודיעין נ' משרד הבטחון (23.11.21)).
באותו פסק דין נדון מקרה שבו פורסם מיכרז ראשון שאחת המשתתפות בו הציעה שני מינהלי פרויקטים וזכתה, וכאשר פורסם מיכרז שני באותו נושא, חודשים ספורים לאחר המיכרז הראשון ובטרם החל יישומו של המיכרז הראשון, הציעה אותה משתתפת את אותם מינהלי פרויקט גם למכרז השני, וזכתה אף בו. על כך נאמר בפסק הדין, כי מדובר בפעולה פסולה, תוך שבית המשפט הדגיש כי ההצעה במיכרז השני הוגשה סמוך מאוד למועד שבו אמור היה להתחיל יישום המיכרז הראשון.
...
בפרוטוקול הוועדה (נספח 18 לעתירה), נכתב כי הוועדה סבורה שבשל משבר הקורונה מדובר בבקשה להחלפת מנהל פרויקט מטעמים שאינם תלויים במילגם, וכי לנוכח התקופה שחלפה מאז התחלת ניהול הפרויקט על ידי אברשטרק לשביעות רצונו המלאה של משרד התחבורה, ולנוכח התייצבות הפרויקט, יש להיעתר לבקשה, כפי "שהיינו מאשרים בקשה מעין זו לכל מציע אחר". ביום 15.7.20 דנה וועדת המכרזים בטענת העותרת לפיה מילגם הפרה את ההסכם, ודחתה אותה (ראו - נספח 15 לעתירה – פרוטוקול דיון והחלטת הוועדה שנערכו ביום 2.8.20).
אילו הייתה ניצבת אל מול שיקולים אלו פגיעה של ממש בעקרון השוויון הרי שדין העתירה היה להתקבל, אלא שפגיעה בשוויון אין.
החלפת מנהלי הפרויקט הייתה מותרת לפי כללי המכרז, הגשת מועמדותו של אשכנזי לניהול פרויקט הבקרה הייתה כשרה, אין כל טענה לפיה בפועל ובניגוד לתנאי המכרזים שימש אשכנזי בשלב כלשהו כמנהל של שני הפרויקטים במקביל, ובסופו של דבר וועדת המכרזים לא ויתרה על הדרישה שאשכנזי הוא שינהל את פרויקט הבקרה.
אשר על כן, העתירה נדחית.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

משיבה 1 (להלן: הרכבת) פירסמה מיכרז להקמת שלוחה מסילתית של רכבת ישראל אל "נמל הדרום" שבאשדוד.
על החלטה זו הגישה המערערת עתירה לבית המשפט המינהלי, במסגרתה נתבקש בית המשפט לבטל את החלטת הרכבת ולהורות כי המערערת היא הזוכה במיכרז; ולחילופין להחזיר את הדיון לועדת המכרזים.
הועדה המקצועית, בעמדה שאומצה לאחר מכן על ידי וועדת המכרזים של הרכבת, סברה כי אין מניעה לבחון ביצוע על דרך שתי השיטות.
...
סוף דבר, דין הערעור להידחות.
לא שוכנעתי כי בנסיבות המקרה החלטה זו מצדיקה התערבותו של בית משפט זה על פי עילות ההתערבות בהחלטות מנהליות.
לפיכך, גם תחת ההנחה המקלה עם המערערת דין הערעור להידחות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עתירה לביטול החלטת ועדת המכרזים של משיבה 1 במיכרז פומבי למתן שירותי בקרה על פרוייקטים תחבורתיים המבוצעים על ידי חברת רכבת ישראל (שמספרו 53/22) בו זכתה משיבה 3.
...
בעקבות כך הגיעה הוועדה למסקנה כי אין להפעיל סמכות זו במקרה זה מאחר והציון שקיבלה העותרת באיכות ההצעה נמוך באופן משמעותי מרף המינימום הנדרש במכרז, שתנאיו מדגישים דווקא את איכות ההצעה על פני מחירה.
הנה כי כן, החלטות הוועדה התקבלו כולן משיקולים מקצועיים, תוך החלת אמות מידה שוות על כל המציעים, ודין העתירה להידחות.
העותרת תשלם הוצאות בסך של 20,000 ₪ למשיבים 1 ו-2, וסך נוסף של 20,000 ₪ למשיבה 3.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשה למתן סעד זמני בעירעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים (כב' סגנית הנשיאה ו' מרוז) בעת"ם 44792-07-18 מיום 3.12.2018, בגדריו נדחתה עתירת המבקשת נגד החלטת ועדת המכרזים לבטל את זכייתה במיכרז לרכישת זכויות חכירה במקרקעין (להלן: המיכרז).
כידוע, על המבקש סעד זמני בעירעור להוכיח כי סכויי עירעורו להיתקבל טובים וכי שקולי מאזן הנוחות נוטים לטובתו (ראו: עע"ם 3655/17 אגוד בתי אבות ודיור מוגן בישראל נ' מדינת ישראל - משרד הבריאות, פסקה 10 (26.6.2017); עע"ם 6949/17 בני עאדל גבאלי חברה לעבודות עפר ופיתוח בע"מ נ' ועדת המכרזים של החברה הכלכלית ‏לפיתוח מעלות תרשיחא (1989) בע"מ, פסקה 7 (26.9.2017))‏.
אציין כי המכרזים מושא הבקשה דנן – הן המקורי והן החדש – הם "מיכרזי הקמה", אשר נועדו לבנייה רוויה במיתחם, ומשכך, המשך ניהולם של הליכי המיכרז החדש עלול ליצור מצב דברים בלתי-הפיך, אשר לא ניתן יהיה להשיבו לקדמותו (ראו: עע"ם 2915/12 ש.ו.ת. ורד בר כבישים ופיתוח בע"מ נ' רכבת ישראל בע"מ, פסקה 9 (31.5.2012); עניין נווה שלום, בפיסקה 14).
...
דיון והכרעה לאחר העיון בבקשה ובתגובה לה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל באופן חלקי, כפי שיפורט להלן.
בענייננו, אני סבורה כי דחיית הבקשה למתן סעד זמני בשלב זה, עשויה להפוך את הערעור לתיאורטי, ואף להסב למבקשת ולאחרים (כדוגמת הזוכה במכרז החדש) נזק ניכר.
אוסיף כי אין בבחינת סיכויי הערעור כדי לשנות מתוצאה זו. סוף דבר: הבקשה למתן סעד זמני מתקבלת באופן חלקי, כמפורט לעיל.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

העתירה בעתירה שהוגשה בתיק זה, מבקשת העותרת - א.ד.נ.מ בע"מ (להלן: "העותרת") להורות על ביטול החלטת ועדת המכרזים של משיבה 1 - מועצה מקומית כפר מנדא (להלן: "המועצה") שהתקבלה אצל העותרת ביום 5.8.21, לפיה הוכרזה משיבה 3 - עמותת בית קאנא צפון 2006 לרווחה ולחינוך (להלן: "הזוכה"), כזוכה במיכרז מס' 1/20 להפעלת רצף מסגרות טפול ושקום קהילתיות עבור אוכלוסייה עם מוגבלויות (להלן: "המיכרז").
גם בעע"מ 8064/20 גילי ויואל עזריה בע"מ נ' רכבת ישראל בע"מ (10.02.2021) שנזכר לעיל, בוטל נקוד עקב פגמים בו. שם, ביטלה הרכבת מיכרז שנערך על ידה והחליטה לצאת במיכרז חדש, לאחר שהתברר, בעקבות השגת חלק מהמציעות, כי נפלו פגמים במתן הניקוד המקצועי להצעה הזוכה.
...
בעקבות החלטות שניתנו על ידי בעניין זה, הומצאו המסמכים לעותרת ובעקבות כך היא הגישה ביום 25.8.21 עתירה מתוקנת (להלן: "העתירה") ובה פירטה טענות ספציפיות לכשלים שנפלו בקבלת הצעת הזוכה (ראו החלטתי בסיום ישיבת יום 25.8.21).
בסופו של דבר החלטתי שהדרך הנכונה ראוי ללכת בה, במקרה זה, היא לבטל את הניקוד של כל המציעות ולמנות ועדה מקצועית חדשה, בתיאום עם משרד הרווחה, תוך מתן הוראה לפיה חלק מחברי הוועדה המקצועית יהיו נציגי המשרד.
בנוסף, ביטול מכרז פוגע במי שהגישו הצעות במכרז הקודם, פוגע בסודיות ההצעות (אשר כבר נחשפו) ובסופו של דבר - פוגע בציבור הנזקק לשירותים בהם עוסק המכרז.
התוצאה לאור כל האמור לעיל, אני מורה כדלקמן: כל פעולות הוועדה המקצועית מבוטלות בזה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו