מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לביטול החלטת ועדת מכרזים במכרז הסעות

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

למכרז הראשון הוגשו הצעת העותרת והצעה נוספת של "ע"מ הסעות זרזיר/ אבראהים ג'ואמיס". הצעות שתי המציעות הנ"ל במיכרז הראשון נפסלו, וכן נתקבלה החלטה של ביטול המיכרז הראשון.
ביום 4.4.20 פנתה העותרת בכתובים אל היועץ המשפטי של המועצה וציינה בפניו כי הצעת המשיבה 2 אינה עומדת בתנאי הסף של המיכרז והיא רוויות פגמים, אותם פרטה במכתב הנ"ל. במסגרת המכתב הנ"ל, ביקשה העותרת לבטל את ההחלטה של ועדת המכרזים בדבר בחירת המשיבה 2 כהצעה הזוכה.
...
עוד נטען כי יש לדחות את העתירה בשל אי צירוף צדדים ו/או בעלי דין רלוונטים והכרחיים.
לאור האמור לעיל דין העתירה להידחות על הסף.
העותרת תשלם למשיבה 1 הוצאות העתירה בסכום כולל של 15,000 ₪ וסכום כזה תשלם העותרת כהוצאות גם לזוכה, המשיבה 2.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הרכב ועדת המכרזים בישיבה מיום 19.7.2020 ואופן כינוסה - לטענת העותרת, בהתנהלות ועדת המכרזים נפלו ליקויים שיש בהם כדי להביא לבטלות החלטתה, שכן ועדת המכרזים בישיבתה מיום 19.7.2020 היתכנסה שלא בהתאם למניין החוקי, וזאת בשונה מהכינוס הראשון של הוועדה שנערך ביום 8.7.220 אז נכחו גם היועץ המשפטי, גזבר המועצה, מהנדס המועצה, מנכ"ל המועצה והיועץ.
" אף בעת"מ (חיפה) 54218-08-19 אסיה תורס בע"מ נ' המועצה המקומית כפר קרע (3.1.2020), התבררו טענות לגבי נסוחו וניהולו של מיכרז מטעמה של מועצה מקומית לבצוע הסעות של תלמידים, ושם מסקנתי הייתה כי נפל פגם בניהול המיכרז (בשל ניגוד עניינים), אך כי מכלול הנסיבות מחייב את המסקנה שלא להורות על ביטול המיכרז או על שינוי זהותה של הזוכה.
...
בית המשפט העליון שם הגיע למסקנה כי "ההכרעה בין שתי הפרשנויות שהוצגו איננה חד-משמעית והיא מובילה למעין תיק"ו", וכי יש שיקולים "לכאן ולכאן" לגבי שתי הגישות הפרשניות, הנובעות מכך שהיו ליקויים בניסוח תנאיו של המכרז.
" אף בעת"מ (חיפה) 54218-08-19 אסיה תורס בע"מ נ' המועצה המקומית כפר קרע (3.1.2020), התבררו טענות לגבי ניסוחו וניהולו של מכרז מטעמה של מועצה מקומית לביצוע הסעות של תלמידים, ושם מסקנתי הייתה כי נפל פגם בניהול המכרז (בשל ניגוד עניינים), אך כי מכלול הנסיבות מחייב את המסקנה שלא להורות על ביטול המכרז או על שינוי זהותה של הזוכה.
כאן, אפנה גם לספרה של דפנה ברק ארז, משפט מינהלי – משפט מינהלי כלכלי (כרך ג', 2013), עמ' 173-174, לאמור: "הסעד המסורתי בתחום דיני המכרזים, כמו גם בשאר ענפיו של המשפט המינהלי, היה סעד הציווי. מבחינה מעשית, השימוש בסעד זה התבטא בצו שיפוטי שהורה על ביטול החלטה לפסול הצעה, על ביטול החלטה בעניין זכייתה של הצעה במכרז או על ביטול המכרז כולו, לפי העניין. סעד הציווי נחשב לסעד אפקטיבי מאוד משום שהוא מבטל כליל את תוקפה של הפעולה הפגומה. עם זאת, השימוש בו אינו נעדר חסרונות. כמו בהקשרים אחרים של המשפט המינהלי, החיסרון העיקרי של הציווי כסעד יחיד הוא חוסר האפקטיביות שלו במצבים של מעשה עשוי, כלומר כאשר ההחלטה כבר בלתי הפיכה – בין מאחר שהמכרז כבר בוצע ובין מאחר שייפגעו מן הביטול זוכה תם לב או האינטרס הציבורי בהשלמת העבודה. כאשר הצו מורה על ביטול המכרז, ולא רק על העברת הזכייה למציע אחר, תוצאה בעייתית נוספת שלו היא פרסום מכרז חדש בתנאים של היעדר סודיות (לאחר חשיפת עמדות הפתיחה של המשתתפים הפוטנציאליים במכרז שבוטל). זאת ועוד, השימוש המסורתי בסעד הציווי לא התאים למקרים שבהם יש אמנם עילה מוצדקת לביטול המכרז ביוזמת הרשות, אך תוצאה ראויה זו באה במחיר של נזק למשתתפים במכרז (שנשאו בהוצאות ההשתתפות בו), ואילו הרשות, שהביטול נובע לעתים מרשלנותה, נשכרת ממנו." סיכום – נוכח האמור לעיל במקובץ, ובכפוף לאמור בסעיפים 115-118 לגבי משך ההתקשרות עם המשיבה 2, העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

העותרת ב- 2 העתירות, טיולי ירכא בע"מ (להלן: "העותרת"), חברה למתן שירותי הסעות, שהשתתפה במיכרז והגישה הצעות לבצוע ההסעות, מבקשת בעת"מ 46438-09-17 לבטל את החלטת המשיבה מס' 2, ועדת המכרזים של המועצה (להלן: "ועדת המכרזים") מיום 27.8.17, אשר הכריזה על המשיבה מס' 4, הסעות ירכא בע"מ (להלן: "המשיבה") כזוכה במיכרז, לאחר שפסלה את הצעתה של העותרת.
...
מכל האמור – אני דוחה את כל טענות העותרת באשר ל"תנאי הסף" הדורש מספר מינימלי של אוטובוסים – תנאי שכאמור, העותרת לא עמדה בו ולכן נפסלה הצעתה.
אנו סבורים שכן.
נוכח האמור, ובשים לב לעובדה שממילא הוסכם כי החלטת ועדת המכרזים לא תכנס לתוקף עד הכרעה בעתירה, וההסעות מתבצעות על ידי מי שביצע אותן בשנים עברו – נקל להורות על ביטול המכרז ועריכת מכרז חדש וכך אני מורה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עניינה של העתירה בטענת העותרת לפיה יש להורות על ביטול החלטת ועדת המכרזים של המשיבה 1 (המשיבה 1 תכונה להלן: המועצה, וועדת המכרזים תכונה להלן: הועדה) לפיה זכתה המשיבה 2 (להלן: המועצה) בחלק ממסלולי ההסעות שנכללו במיכרז שפירסמה הרשות.
...
הסעד לנוכח המסקנה לפיה יש להורות על פסילת זכיית המשיבה במכרז בשל אי-עמידתה בתנאי הסף במועד הגשת ההצעה, עולה השאלה מה תהיה התוצאה של קביעה זו. במקרה דנא, הגעתי למסקנה לפיה יש מקום להפעיל את דוקטרינת "התוצאה היחסית", המאפשרת לבית המשפט גמישות בבחירת הסעד המתאים בהתאם לאופיו של הפגם ולמכלול נסיבות העניין (ראו: עע"מ 8531/10 זכאי נ' משרד הביטחון, מיום 28.11.11, בפסקה 13 לפסק-הדין; עע"מ 7171/11 העמותה למען איכות חיים וסביבה בנהריה נ' הוועדה המקומית לתכנון ובניה, מיום 12.8.13, בפסקה 35 לפסק-הדין ובאסמכתאות שהובאו שם; וראו גם דנ"פ 5387/20 רותם נ' מדינת ישראל, מיום 15.12.21, בפסקה 83 לפסק-דינו של כבוד השופט פוגלמן).
למסקנה דומה הגיע בית המשפט העליון בהלכת פנגיה, שם נקבע כי על אף שיש לפסול את ההצעה בשל אי-עמידתה בתנאי הסף, מן הראוי להפעיל את דוקטרינת התוצאה היחסית בשל העובדה שכבר נכרת חוזה למתן שירותים בין הזוכה לבין הרשות, מערך הבדיקות הוקם וניתן במסגרתו שירות, כמו גם לגורמים נוספים (פסקה 27 לפסק-הדין).
לפיכך, הגעתי למסקנה לפיה הסעד המתאים בנסיבות העניין הוא קביעה לפיה לא תוכל המשיבה 1 להפעיל את האופציה פעם נוספת בסוף שנת הלימודים הנוכחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עתירה זו מעוררת, בין היתר, שאלת סמכותם של ראש הרשות המקומית ומועצת הרשות המקומית לדחות המלצת ועדת המכרזים שהמליצה על בעל ההצעה הזולה במיכרז, ולאחר מכן להיתקשר בהסכם להסעת חניכים עם בעל ההצעה שאינה ההצעה הזולה וכן שאלת סבירות ההחלטות הנ"ל. זוהי עתירה מנהלית בגדרה תוקפת העותרת החלטת המשיבה מס' 1 – המועצה המקומית יאנוח-ג'ת (להלן: "המשיבה" או "המועצה"), אשר החליטה להיתקשר בהסכם עם המשיב מס' 4, לבצוע העבודות מושא מיכרז זוטא מס' 10/2022 "הסעה לחניכים מיאנוח-ג'ת לבי"ס גנאור – קרית אתא", אותו פירסמה המשיבה ביום 16.06.2022 (להלן: "המיכרז"), זאת בנגוד להמלצת ועדת המכרזים.
ביום 30.08.2022 הגישה העותרת עתירה מנהלית במסגרת עת"מ 64102-08-22 עבאס נ' מועצה מקומית ג'ת ואח' (להלן: "העתירה הראשונה"), בה עתרה לביטול החלטת ראש המועצה לדחות המלצת ועדת המכרזים ולהתקשר בהסכם עם המשיב מס' 4.
...
מסקנתי היא, שעל-פי החומר שעמד בפני ראש הרשות, החלטתו לדחות את המלצת ועדת המכרזים ולקבל ההצעה שאינה ההצעה הזולה היא החלטה שאינה סבירה, אינה עומדת בחובת השוויון ואינה עומדת בחובת הרשות לנהוג ללא משוא פנים בין המציעים.
לסיכום, מצאתי כי החלטת ראש הרשות לדחות את המלצת ועדת המכרזים להתקשר עם ההצעה הזולה ביותר, מקום שאין כל ראיה כי ההצעה הזולה לוקה בבעיית איכות, ולהתקשר עם ההצעה שאינה הזולה בשל הנימוקים האמורים בהחלטה, היא החלטה שלוקה באי סבירות קיצונית וכזו שנפלו בה פגמים מנהליים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו