מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לביטול החלטת ועדת מינהל השירות בעניין קידום עובדים

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

] הרקע לפירסום המיכרז בחודש ינואר 2019 הגישה עמותת "עורכי דין לקידום מנהל תקין" לבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים עתירה נגד מינוים של התובעת ועורך דין נוסף לתפקיד יועצים משפטיים של הערייה.
] בסופו של יום הועדה הראשונה לא קיימה את הראיונות משלוש סיבות: האחת, התפטרותו של יו"ר הועדה - מר זכי מוחמד מתפקידו לאחר דין ודברים עם אחד מחברי הועדה - מר ראמז ג'בארין; השנייה, הצורך בקבלת חוות דעת משפטית בנוגע לעמידת התובעת בתנאי הסף בדבר הניסיון המקצועי הנידרש בעקבות ביטול ההיתקשרות בינה לעירייה; השלישית, הצורך בקבלת חוות דעת משפטית בנוגע להישתתפות עו"ד מוחמד מחאג'נה בועדה, שכן נטען שיש לו הכרות קודמת עם התובעת בתקופה שבה העניקה שירותים משפטיים לעירייה (להלן: עו"ד מחאג'נה).
] "בית-משפט זה ציין לא אחת, כי מי שמלין על הרכבה של ועדת מכרזים, כפי שעשה העותר במקרה דנן, אינו יכול לבחור בדרך של הישתתפות במיכרז תחילה כדי להעלות את ההשגות רק לאחר מכן, במקרה שייכשל ולא ייבחר במיכרז. במילים אחרות, מי שטוען כנגד יושר ליבם של אלו המכהנים בועדה, צריך להעלות טענה זו על אתר ולא לחכות לתוצאות דיוניה של הועדה, כאילו מדובר אך בפגם מותנה, המתרפא עם בחירתו של בעל ההשגות". בנסיבות אלה, משהתובעת לא העלתה את טענותיה בנוגע להרכב הועדה במועד היתכנסות הועדה או סמוך למועד סיום הריאיון עמה אלא המתינה עד לאחר שהועדה סיימה את דיוניה וקבלת ההודעה על זכייתו של הנתבע - דין טענותיה להדחות.
. בכל מקרה שבו מדובר בהעסקת קרוב מישפחה יש לקבל אישור בכתב מהיועץ המשפטי של הרשות המקומית, כי לא מדובר באחד המצבים האמורים לעיל ושניתן להעסיק את העובד ללא אישור ועדת מינהל השרות או ועדת השרות.
לפיכך, משהנתבע מועסק בתפקיד במשך עשרה חודשים מבלי שהמדינה הביעה עמדה בדבר הצורך בסיום העסקתו לפני ה-30.4.2020, לא מצאנו שיש לקבל את עמדתה בעיניין זה. התובע מועסק במשך חודשים רבים בתפקיד וסיום העסקתו לאלתר עד לקבלת החלטת ועדת השרות תוביל לפגיעה משמעותית בערייה ולנזקים בלתי הפיכים בשל העניינים המסורים לטיפולו.
...
] בהקשר זה נציין שאנו דוחים את טענת התובעת שלפיה היא נבחרה ככשירה שנייה לתפקיד, מהטעמים הבאים: האחד, בהודעת העירייה שנשלחה אליה לא נכתב שהיא נבחרה ככשירה שנייה.
בהקשר זה נזכיר כי אנו דוחים את טענת התובעת שלפיה השתהתה בשל לידת בנה שהיה בן חודש בלבד במועד ישיבת הוועדה, שכן הטענה הועלתה לראשונה רק בתצהיר עדותה הראשית ולא ב"זמן אמת", ולמצער, במועד הגשת הבקשה לסעדים זמניים.
בנסיבות אלה, אנו סבורים כי קיים שיהוי ניכר בהגשת הבקשה לסעד זמני ולכן יש לדחות את טענות התובעת בנוגע לפגמים שנפלו במכרז עליהם ידעה בשלביו הראשונים של המכרז ולמצער לפני פרסום תוצאות המכרז.
סוף דבר תביעת התובעת לביטול החלטתה של העירייה לבחור בנתבע לתפקיד מנהל תחום בכיר בלשכה המשפטית מחמת פגמים בהרכב הוועדה ובהחלטתה, מחמת אי פרסום מכרז פנימי, מחמת אי עמידת הנתבע בתנאי הסף ומחמת הפרת עקרון הייצוג ההולם – נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

עיקר טענות התובע התובע עותר לביטול החלטות ועדת השרות בעיניינו.
גדר המחלוקת השאלה העיקרית שעומדת להכרעה היא האם בהחלטת ועדת מינהל השרות, שלא לאשר את מינוי התובע למשרת מנכ"ל המועצה, נפל פגם אשר מצדיק את היתערבות בית הדין, ובפרט את ביטולה.
הראציונאל שבבסיס טיעוני המדינה בדבר נחיצותם של משקיפים בועדות מינהל שירות ברור וניתן להבין אותו, שכן עבודת "הייעוץ" לחברי הועדה מקדמת יעילות וביסוס החלטות הועדה על אדנים משפטיים ועובדתיים איתנים.
...
בעניינינו, בשים לב לטענות התובע עליהן עמדנו לעיל ולטענות ב"כ התובע בדיון, לרבות בשאלה האם קרובי משפחתו של התובע מהווים קרובי משפחה על פי צו נוהל קבלת עובדים ומאחר שמדובר בוועדה המתכנסת ב- "גלגול שלישי" - שוכנענו בנסיבות העניין הספציפי, כי יהא נכון וצודק שהתובע וב"כ ישמיעו את טיעוניהם בעל פה בפני הוועדה, בין באופן ישיר ובין באמצעות היוועדות חזותית וזאת בהתחשב בנגיף הקורונה.
משעיקרים אלה מנחים אותנו, בשים לב לתוצאה אליה הגענו, ובשים לב להתנהלות ועדת השירות, שוכנענו כי נסיבותיו של הליך זה אינן מצדיקות פסיקת פיצוי בגין עוגמת נפש.
סיכום לאור כל המפורט לעיל, אנו קובעים כי עניינו של התובע יוחזר לוועדת מינהל השירות, על מנת שזו תדון בעניינו.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 12599-09-21 החברה לאוטומציה במינהל השילטון המקומי בעמ ח.פ. 520027749 נ' עריית מעלות תרשיחא ואח' תיק חצוני: מספר תיק חצוני מספר בקשה:1 בפני כבוד השופט נאסר ג'השאן המבקשת/העותרת החברה לאוטומציה במינהל השילטון המקומי בעמ ח.פ. 520027749 המשיבות 1. עריית מעלות תרשיחא 2. מטרופולינט בע"מ החלטה
· המיכרז כלל תנאי סף המפורטים בסעיפים 3 – "תנאים מקדמים להישתתפות במיכרז הפומבי". הסעיפים כוללים 13 תנאי סף, בין היתר צירוף ניסיון קודם, חתימה על מסמכים המהוים חלק מתנאי המיכרז ועמידה במחזור כספי מינימאלי.
ביום 08.08.2021 קיבלה המשיבה הודעת זכייה בששת הפרקים הנ"ל. טענות העותרת: בעתירתה, העותרת מבקשת לבטל את החלטת ועדת המכרזים.
נטען כי היא זו שמבצעת את העבודות היום, וכי הפסקת ההיתקשרות בינה לבין הערייה עלולה להסב לה נזקים גדולים למקרה והעתירה תיתקבל ובין היתר פיטורי עובדים והעתקת נתונים.
לעניין זה נקבע בבר"מ 9760/06 רחמני שושן (אפיק) 1991 בע"מ נ' מדינת ישראל (27.11.2006), כי: "אשר למאזן הנוחות: בעניינינו מדובר במיכרז שעניינו אספקת ציוד ושרות. במיכרז מסוג זה, כמו גם במיכרז מסוג תפעול שוטף, 'עדיין ניתן יהיה 'להפקיע' את ההיתקשרות עם הקבלן החדש ולהורות שהמבקשת היא שתספק את השרות. ניתן גם לפסוק פיצוי כספי בגין נזקיה של המבקשת, ככל שיוכחו, ביחס לתקופת הביניים שעד להכרעה בעתירה העיקרית. זהו שיקול מכריע נגד מתן צו ביניים כמבוקש". באשר לסכויי העתירה, והדברים נקבעים בזהירות המתבקשת לאור העובדה כי העותרת הודיעה כי עתידה להוסיף מסמכים וטענות, אני סבור כי סכויי העתירה כיום אינם גבוהים.
...
טענות המשיבות: המשיבות טוענות שיש לדחות את הבקשה למתן צו ביניים, שכל מטרתה היא להותיר את העותרת כספקית שירות אצל העירייה, ובכך להכניס לקופתה עשרות אלפי ₪ מדי חודש.
בהתאם לאמור, מסקנתי היא כי סיכויי העתירה להתקבל אינם גבוהים, וכאמור זאת אני אומר בזהירות.
מסקנתי היא שלא התמלאו התנאים למתן צו ביניים.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

העותרת, עורכי דין לקידום מינהל תקין (להלן: "העותרת"), עותרת לביטול ההיתקשרות בין המשיב והמועצה בטענה שהמשיב עלול להמצא בנגוד עניינים, בהנתן שרעייתו היא בת דודו של ראש המועצה ובהנתן שגיסתו (אחותה של רעייתו) מועסקת במחלקת הרווחה במועצה.
אשר לסעיף 106 לצוו המועצות המקומיות (נוהל קבלת עובדים לעבודה), התשל"ז-1977 (להלן: "נוהל קבלת עובדים"), טוענת העותרת כי אף שאינו חל בעניינינו (משאין מדובר בהעסקת עובד פנימי של המועצה), האמור בו מהוה אינדיקאציה להכרעה המתבקשת גם מבחינת הרמוניה חקיקתית.
טענות משרד הפנים משרד הפנים סבור כי קיים במקרה דנן חשש לניגוד עניינים מכוח העקרון הכללי האוסר על המצאות במצב ניגוד עניינים, ויש לבחון את מכלול הנסיבות כפי שהייתה עושה ועדת מינהל השרות לו היה מדובר בעובד המועצה ( בהתאם לסעיף 108 לנוהל קבלת עובדים).
המשיב מפנה לתצהירו של עו"ד ערן ארבלי (ששמש כנציג משרד הפנים בוועדה), שצורף לתגובת המועצה, לפיו סוגיית החשש לניגוד עניינים נשקלה ונבחנה בעת קבלת ההחלטה להמליץ על המשיב לשמש כיועמ"ש החצוני למועצה.
...
אשר לקרבה שבין המשיב לעובדת הרווחה במועצה (גיסתו) – אף שהעותרת זנחה טעם זה בסיכומיה, ועל אף ש"גיסה" אינה "קרובה" לפי הגדרת "קרוב" שבסעיף 103א'(א) לצו המועצות המקומיות, סבורני כי דרגת הקרבה שבין המשיב לעובדת הרווחה (גיסתו) יש בה כדי לבסס חשש לקיומו של ניגוד עניינים, ויש לערוך הסדר של נטרול ניגוד עניינים, ככל שייווצר, בין תפקידו של המשיב ובין תפקידה של עובדת הרווחה במועצה -גיסתו .
סוף דבר דין העתירה להידחות.
אני מחייב את העותרת לשלם הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד למשיבה 1 בסך 5,000 ₪, ולמשיב 3 בסך 5,000 ₪, וזאת תוך 60 יום מיום קבלת פסק-הדין, שאם לא כן, יתווספו לסכומים אלה הפרשי הצמדה וריבית החל מהיום ועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תחילתו של הליך זה בבקשה לסעד זמני שהגישה התובעת ביום 21.12.17 שבמסגרתו עתרה, בין היתר, שככל שלא תושג הסכמה בדבר התפקיד שאליו תשובץ, יורה בית הדין לחברה להעניק לה את תנאי הפרישה המיטיבים "כפי שהתחייבה אליהם בבוקר הדיון בעירעור על פסק הדין הקודם", וכן שלא ייעשה כל שינוי לרעה בתנאי עבודתה ובשכרה עד למתן פסק הדין.
מעובדת טובה שקבלה שבחים על עבודתה ולא היו נגדה תלונות הפכה התובעת לעובדת שהחברה רק רצתה לסיים את העסקתה וחיפשה כל דרך להיתנכל לה. החברה היתעלמה מקיומה ומצרכיה כעובדת, ובין השאר היא לא קודמה בעבודה וניטלו ממנה סמכויותיה; לא אושרו לה ימי מחלה שהיא הייתה זקוקה להם; היא זומנה לשימועי סרק; כך גם ניסו לשבץ אותה בתפקידים זוטרים שלא עלו בקנה אחד עם השכלתה, ניסיונה, מעמדה והותק שלה בחברה; היא הוצאה לחופשה ללא תשלום באופן כפוי וללא ידיעתה; החברה הרעתה את תנאי עבודתה הפיזיים לרבות באמצעות שלילת אישורה לכניסה וחנייה; החברה ביטלה את כרטיס העובד שלה; היא הוצבה בחטיבת מטענים בתפקיד שאין לו כל קשר לניסיונה, השכלתה ומעמדה; ואף הוצעה לה הצעת פרישה מוקדמת בתנאים מיטיבים, ואז החברה חזרה בה מהצעתה.
כך גם בכל הקשור למשרת נציגת שירות לקוחות מטענים, תפקיד שדרש "מענה טלפוני הכולל הזדמנויות מכר, הכנסת הזמנות שוטפות, פניה לספקים" ועוד – דרישות אשר גם הן לא היו קשורות כלל לניסיונה של התובעת ולהשכלתה.
ביום 4.1.18 זומנה התובעת לשימוע לפני השעיה, וביום 17.1.18 זומנה לועדת משמעת בהרכב שכלל את: מר שפירא, מנהלת חטיבת מטענים, ששמש כמנהלה של התובעת; גב' גריסרו, ששמשה כסמנכ"ל משאבי אנוש ומינהל; ועו"ד אייזנר, יו"ר ועד העובדים דאז.
חרף העובדה כי בתי הדין לעבודה נוטים לאמץ את החלטתה של הועדה, לרבות החלטה הנוגעת לפיטורי עובד, יתערב בית הדין בהחלטה ויבטל אותה, אם יסתבר לו שהועדה חרגה מכללי הצדק הטבעי או מהסמכות, שהוקנתה לה בהסכם הקבוצי שמכוחו הוקמה או אם ההחלטות היו נגועות בשיקולים זרים או באי סבירות קיצונית.
...
מכל האמור לעיל, אנו סבורות כי כלל האירועים לא עלו לכדי מסכת התעמרות והתנכלות בעבודה כלפי התובעת, אלא היו חלק מהפררוגטיבה הניהולית של החברה.
על כן, דין כל טענות התובעת בעניין זה להידחות.
לסיכום דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו