מבוא
לפניי עתירה מנהלית המכוונת נגד החלטתה של הוועדה הארצית לתיכנון ולבניה של מתחמים מועדפים לדיור (להלן: "הותמ"ל"), היא המשיבה 1, ונגד החלטת ועדת המשנה להתנגדויות של הותמ"ל, מיום 11.7.2018, במסגרתן הוחלט לאשר את תכנית תמל/1068-רמת השרון (להלן: "תמ"ל 1068" או "התמ"ל").
העותרות מבקשות לבטל את ההחלטות האמורות.
כמו כן, המלצה של מיסמך הבה"ת (בחינת השלכות תחבורתיות), להתנות את היתרי הבניה בהשלמת רשת הדרכים וחיבורן לדרכים ראשיות, לא עוגנה בתמ"ל 1068.
...
ולעניננו, חרף נסיונן של העותרות לשוות נופך עקרוני לטענותיהן, וחרף נסיונן להראות כי החלטתה של הותמ"ל נגועה בחוסר סבירות קיצוני, לא שוכנעתי כי אכן כך הוא הדבר.
זוהי דוגמא מובהקת למצב שבו כל החלטה תכנונית שתתקבל עשוייה להיות סבירה, בהתאם להשקפת העולם התכנונית של המוסד התכנוני אשר קיבל אותה, ואין כל עילה להתערב בה. לבית המשפט ודאי אין השקפה תכנונית משל עצמו, וגם לא צריכה להיות לו השקפה בסוגייה תכנונית מובהקת מעין זו.
כך גם יתכן שהיה מקום להציע פתרון ניקוז אחר במסגרת תמ"ל 1068, ולמצער, כזה שאיננו נשען באופן בלעדי על זה שאומץ במסגרת תכנית 1985, אלא שכלל לא שוכנעתי כי יש בידי המשיבות פתרון טוב יותר, הישים בעתיד הנראה לעין, להבדיל מפתרון שאין פירושו אלא מניעת ביצועה של תמ"ל 1068 עד לקיומם של תנאים חיצוניים כאלה ואחרים.
אשר על כן, משלא נמצא כי החלטתה של הותמ"ל נגועה בחוסר סבירות, העתירה נדחית.