מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לביטול החלטה ששללה את ציון המגן בקורס ובבחינה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העותרת טוענת כי נפלה קרבן ל"תאוות בצע" של משיב 2, שמסר לה מידע שגוי, הכל כדי לשדלה להרשם לקורס, תוך שהוסתר ממנה כי היה ותירשם לקורס תשלל ממנה הזכאות לציון בונוס בכל קורס עתידי.
פניותיה של העותרת למשיב 1 בעיניין הנידון זכו למענה במכתב מ-16.3.2016 (נספח ג' לעתירה), בו נאמר כי בדיקתו העלתה שבשל ציונים נמוכים שהשיגה העותרת במהלך הקורס, הוצע לה מפורשות על ידי מנהלת הקורס שלא לגשת למבחן המגן על מנת לשמור על זכאותה לציון מגן בעתיד, אולם העותרת החליטה לגשת בכל זאת לבחינה.
סיכומו של דבר, לטענת העותרת אפשר לה משיב 2 להבחן בבחינת המגן שלא כדין ובנגוד לכללי הקורס ולהנחיות משיב 1 ומשכך תוצאות הבחינה הראשונה בטלות.
משמע, העותרת ידעה כי ניכשלה במבחן המגן בקורס הראשון ולא תוכל על כן, על פי הכללים, לגשת למבחן מגן שני ולנסות לשפר את הציון על מנת לזכות בבונוס.
...
הנה כי כן, משבאנו למסקנה כי העותרת הייתה מודעת לכללים; כי העותרת הייתה מודעת היטב באשר לסיכוייה לעבור בציון מספק את בחינת המגן; כי העותרת הועמדה באופן אישי, בשיחה עם מנהלת הקורס, כי סיכוייה לעבור את הבחינה קלושים ועל אף זאת נטלה החלטה עצמאית ומודעת לגשת לבחינה, אין לה להלין אלא על עצמה.
העתירה נדחית.
העותרת תשלם למשיב 1 הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 7,500 ₪, וסכום זהה תשלם למשיב 2.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עתירה לביטול החלטת משיב 1 (להלן: "משרד הבריאות") לפיה נשלל "ציון המגן" שקבלו העותרים בקורס הכנה ובבחינה שנערכה בסיומו וזיכה אותם בתוספת של 10 נקודות לציון שקבלו או שיקבלו בבחינה הממשלתית לקראת סטז' ברפואה.
גם די נהיר כי אין בראיות אלו די, אף לא במבחן ראיות מנהליות, כדי להביא למסקנה כי יש לבטל לחלוטין את קורס ההכנה כמו גם את ציון המגן של כל העותרים.
...
בית החולים שצורף גם הוא כמשיב לעתירה טען בתשובתו כי יש לדחות את העתירה כנגדו בהעדר יריבות, שכן טענות העותרים מופנות אך כנגד החלטת משרד הבריאות וד"ר שנון והיא אינה מעלה כל טענה מוגדרת כנגדו.
המסקנה היא אפוא, כי על אף שכאמור, ההחלטה על הקפאה מידית של ציוני המגן הייתה סבירה, הרי שאי קציבת זמן למתן החלטה סופית באופן שעלול למנוע מהעותרים לקבל את הרישיון לתקופת זמן ארוכה בלתי קצובה התלויה בסיום חקירת המשטרה הינה בעייתית ואינה מאזנת כראוי בין האינטרסים השונים.
גם די נהיר כי אין בראיות אלו די, אף לא במבחן ראיות מנהליות, כדי להביא למסקנה כי יש לבטל לחלוטין את קורס ההכנה כמו גם את ציון המגן של כל העותרים.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הרקע לעתירה עתירה זו היא המשך לעתירה קודמת שהגישו העותרים יחד עם אחרים כנגד המשיבים (עת"מ 11880-12-12, להלן: "העתירה הראשונה") לביטול החלטתם לפיה נשלל "ציון המגן" שקבלו העותרים בקורס הכנה ובבחינה שנערכה בסיומו וזיכה אותם בתוספת של 10 נקודות לציון שקבלו או שיקבלו בבחינה הממשלתית לקראת סטז' ברפואה.
היה גם די נהיר כי לא היו בראיות די, אף לא במבחן ראיות מנהליות, כדי להביא למסקנה כי יש לבטל לחלוטין את קורס ההכנה כמו גם את ציון המגן של כל העותרים.
...
כאז כן היום, אין בראיות כדי להביא למסקנה כי יש לבטל לחלוטין את קורס ההכנה כמו גם את ציוני המגן של כל העותרים.
בית החולים טען כי דין העתירה נגדו להימחק בשל היעדר יריבות, שכן עיון בסעדים המבוקשים בעתירה מוכיח כי הסכסוך והטענות שבה מופנות אך ורק נגד החלטת המשיבים האחרים.
סופו של יום אפוא, העתירה מתקבלת ולעת הזאת על המשיבים להתחשב בציוני המגן של העותרים על כל המשתמע מכך.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 1996 בעליון נפסק כדקלמן:

דעתי גם כדעת חברי, השופט זמיר, שביטול ההחלטה נושא העתירה היה גורם לערפול לגבי תוצאות הבחינות של כל הנבחנים בשנת 1994.
שלושה המה מקורות שבכוחם לקבוע את ציון ה"עובר" וה"ניכשל" של העותר: "החלטת ה-65%" מחודש נובמבר 1993; פירושם של המושגים "עובר" ו"ניכשל" בתקנות; והחלטת המועצה המדעית על ציון ה"עובר" קודם "החלטת ה-65%", לאמור, לפי שיטת הציון הנייד.
נמשיך: אם אין ההחלטה מחייבת את הנבחנים, האם פירוש הדבר הוא שכל נבחן נראה אותו כמי שעבר את הבחינה? התשובה היא, כמובן, בשלילה.
וכדברי השופטת שטרסברג-כהן, החלטה של ועדת בחינה במשרד הבריאות בדבר התחשבות בציון מגן שניתן בקורסים מסוימים דורשת "..
אכן, כפי שהעותר טוען, בפרשת ג'זמאוי החליט בית המשפט לפסול הנחיה של משרד הבריאות, בנוגע להתחשבות בציון מגן לצורך הבחינות לקראת סטאז' ברפואה, כיוון שלא ניתן לה פרסום מוקדם בקרב הנבחנים.
...
האם המסקנה היא שכל מי שנבחן בשנת 1994 יש לראותו כאילו הצליח בבחינה, גם אם נכשל כשלון חרוץ לפי כל קנה מידה עינייני? זאת ועוד.
אף כי המסקנה העולה מן האמור היא, שאין הצדקה לבטל את החלטת המועצה המדעית, עולה גם מסקנה נוספת מן האמור, והיא, שמשרד הבריאות ומי שהוסמכו לפעול מטעמו בעינייני בחינות לרופאים, אינם מקפידים כנדרש להביא את החלטותיהם בעניינים אלה לידיעת הנוגעים בדבר מבעוד זמן.
סוף פסוק, אני סבור, כמו השופט בך, כי יש לדחות את העתירה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 1999 בעליון נפסק כדקלמן:

בחודש ספטמבר 1996 הוציא משרד החינוך חוזר בחתימת מנהלו הכללי, בן-ציון דל, שהופץ במוסדות החינוך בכל הרמות.
המצב שונה מקום שבו למדינה מונופול על ההעסקה או על השימוש בתוצרי העיסוק, והימנעותה מלהעסיק שוללת את אפשרות העיסוק.
על-כל-פנים, יהיה הדבר כאשר יהיה, לנוכח ביטול ההחלטה מפאת אי-עיגונה בחוק, אין אנו נדרשים להכריע בכך בהליך זה. הכנסת, אם הסוגיה תובא בפניה, בודאי תבחן את חוות-הדעת של המומחים השונים, תיתן את דעתה לשיקולים לכאן ולכאן, ותפעל לקביעתו של הסדר שלא יפגע בחופש העיסוק במידה העולה על הנידרש.
עמד על כך השופט זמיר בבג"ץ בנאי הנ"ל שבו נתקבלה עתירה כנגד החלטה שפגעה בחופש העיסוק בלא הוראות מעבר, בציינו בעמ' 603: "התחולה המיידית [של ההחלטה], בהתחשב בצורך ובתוצאה הצפויה, מהוה פגיעה במידה שמעבר לנדרש. במיוחד כך משום שמדובר בפגיעה בחופש העיסוק, שחוק-יסוד: חופש העיסוק מצווה (בסעיף 4) שלא לפגוע בו, אלא, בין היתר, במידה שאינה עולה על הנידרש". החובה להימנע מפגיעה בחופש העיסוק בלא לקבוע הוראות מעבר ראויות היא איפוא חובה חוקתית.
ראו בג"ץ לישכת מינהלי ההשקעות הנ"ל. בעיניין זה טענו המשיבים כי ביחס לעותרים כלל אין נידרשות הוראות מעבר, הואיל ואין כוונה להתנות את עיסוקם כמאבחנים בתנאים שהעותרים יידרשו להערך לקראתם, אלא לשלול כליל את יכולתם לעסוק בתחום זה בגדרי משרד החינוך.
בדומה, נקבע על-ידי בית-המשפט כי שינויים בכללי ההכרה בציוני מגן שניתנו בקורס הכנה להתמחות לרפואה לא יחולו על מי שכבר השתתפו בקורס ההכנה.
שאלת המפתח בעתירה שלפנינו הנה זו: האם ההוראה בחוזר של המנהל הכללי של משרד החינוך, שלפיה משרד החינוך יכיר רק באבחנה של ליקויי למידה הנעשית על-ידי פסיכולוג חינוכי מומחה, פוגעת בחופש העיסוק של העוסקים באיבחון ליקויי למידה? אם התשובה על שאלה זו היא בחיוב, אז תעמוד ההוראה בעינה רק אם היא מקיימת את דרישותיה של פיסקת ההגבלה (סעיף 4 שבחוק-יסוד: חופש העיסוק) ואת מבחניו של המשפט המנהלי.
...
מקובלת עליי הערתו של הנשיא, כי גם פגיעה עקיפה בחופש העיסוק, המתבטאת בפגיעה ביכולת לממש את חופש העיסוק, היא פגיעה שאין לאפשרה ללא עגון בחוק או הסמכה מפורשת בו. עם זאת, בלי לקבוע עמדה ביחס לטיבה ולהיקפה של הזכות המוגנת לחופש העיסוק, ניתן לומר כי לא כל מעשה מינהל שיש בו כדי להשפיע באופן כלשהו על עיסוקו של אדם הוא פגיעה בחופש העיסוק במשמעותו החוקתית.
בנסיבות העתירה כפי שנפרסו בפנינו, שוכנעתי כי הפגיעה במאבחנים, הגם שעקיפה היא, יש בה פגיעה משמעותית בעיסוקם, פגיעה המתבטאת בהגבלת הזקקות לשירות המקצועי בתחום שהיה בידיהם עד להחלטת המנכ"ל. מטעם זה אין ההגבלה יכולה לעמוד ללא הסמכה מפורשת בחוק.
אשר-על-כן, אף אני סבורה כי יש לקבל את העתירה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו