רקע:
המבקשת היא חברה העוסקת בתחום הכרייה והחציבה ומחזיקה בחוזי הרשאה לחציבה בשתי מחצבות המצויות באיזור נחל אשרת בצפון הארץ – מחצבת נחל אשרת צפון, כהגדרתה בתכנית מפורטת מס' ג'/7189 (להלן: "מחצבת אשרת צפון"); ומחצבת נחל אשרת דרום, כהגדרתה בתכנית מפורטת מס' ג'/7568 (להלן: "מחצבת אשרת דרום"; וביחד: "המחצבות").
בסעיף 4 להסכם נאמר כי "... במקרה שהסכם הזיכיון יבוטל, יפקע באותו מועד גם הסכם פיתוח זה או הסכם החכירה, ככל שיחתם בעקבותיו, ולמורשה לא תהיינה כל תביעות וטענות בקשר לכך".
בימים 24.3.2008 ו- 1.2.2009 נחתמו חוזי הרשאה לחציבה בין יחיד סי לרמ"י, בנוגע לנחל אשרת דרום, לתקופה שהחל מיום 1.6.2005 ועד ליום 31.5.2022.
בשנת 2012 ניתן היתר בניה לבניית שורת מפעלים ומתקנים בעלות של מיליוני ₪ במחצבת אשרת דרום לאחר אישור רמ"י שניתן לועדה המקומית, בציינה כי "מבדיקתנו נמצא כי טרם הסדרתם חתימה על הסכם הרשאה".
גם בטיוטת החוזה מיום 6.7.2015 שנוסחה על ידי רמ"י, אשר הוחזרה חתומה על ידי המבקשת לידי רמ"י, וטרם נחתמה על ידי רמ"י עד עצם היום הזה, נרשם כי תקופת ההרשאה היא 17 שנים מיום אישור העסקה ועד ליום 31.5.22, כאשר בסעיף 25(ח) לתנאים המיוחדים שנוסחו על ידי רמ"י, כאמור, צויין כי "ההסכם יבוא לסיומו מיד עם גמר הזכיון לרבות הארכתה".
ההליך נשוא תיק זה:
בתביעה העיקרית הנשמעת בפני כב' השופט הבכיר רניאל, עתרה המבקשת למתן צו המורה לרמ"י להמנע משיווק המחצבות במיכרז או מלהעניק זכויות כלשהן במקרקעי שתי המחצבות לכל אדם או חברה מלבד המבקשת, עד לגמר עתודות האבן במחצבות; צו עשה המורה לרמ"י להאריך את זכויות ההרשאה לחציבה במחצבות שניתנו למבקשת, עד לתום עתודות האבן במחצבות, או למצער, בשלב זה, ל- 20 שנה נוספות, החל מיום 1.6.2022 ועד ליום 31.5.2042, כאשר תקופה זו ניתנת להארכה לתקופות נוספות; צו המורה לרמ"י להמנע מלנקוט בפעולה כלשהיא לשם הפסקת פעילות המחצבות או לשם סילוק ידה של המבקשת ממקרקעי המחצבות; וסעד הצהרתי לפיו, למבקשת זכות לחדש את הסכם ההרשאה לחציבה במחצבות.
באשר לנזקים העלולים להגרם לרמ"י אם יינתן הסעד הזמני, רמ"י הגנה על עצמה מול הזוכה במיכרז בקבעה במיכרז החדש ביחס למחצבת אשרת דרום כי אם החלטת בית המשפט תחייב ביטול ההיתקשרות עם הזוכה, תחויב רמ"י אך בהשבת הכספים שהועברו אליה כשהם צמודים בלבד.
...
תשומת הלב שפסק הדין של בית המשפט העליון העוסק בחברת יחיד סי לפיו, נדחה הערעור ללא צו להוצאות, נושא בכותרתו הן את ע"א 6699/96 והן את ע"א 7290/96, וזאת, כפי הנראה, משום שהדיון בערעורים אוחד.
סוף דבר, לאחר שקילת מכלול הנסיבות, ובאיזון הראוי בין סיכויי התובענה שאינם מובהקים מחד גיסא, ומאזן הנוחות הנוטה בעת הזו לטובת המבקשת, מאידך גיסא, ניתן בזאת סעד זמני האוסר על רמ"י להעניק זכויות לזוכה במכרז במחצבת אשרת דרום עד להכרעה בתובענה.
הבקשה לסעד זמני ככל שהיא מתייחסת למחצבת אשרת צפון - נדחית על כל חלקיה.