בתאריך 19.6.2016 נדחתה העתירה; ערעור שהוגש לבית המשפט העליון היתקבל וההפקעות בחלקות מושא העירעור שם, בוטלו [עע"ם 7946/16 שלומית הרץ ואחרים נגד הועדה המקומית לתיכנון ולבניה פתח תקווה, פסק דינו של בית המשפט העליון מתאריך 28.1.2018 (להלן: "ענין הרץ") – נספח כ"ח לעתירה].
לא הוצגו פעולות ממשיות לקידום הבניה ובכלל זה החלטת מועצת העיר, תיקצוב עבודות הבניה, לא הוצא היתר בניה ולא פורסם מיכרז לבניה.
כמו כן, ספק, בלשון המעטה, אם שימושים כמו מספרה וספא הם שימושים לצרכי ציבור כהגדרתם של אלה בסעיף 188 (ב) לחוק, המגדיר צרכי ציבור כדלהלן:
(ב) " "צרכי ציבור", בסעיף זה – כל אחד מאלה: דרכים, גנים, שטחי נופש או ספורט, שמורות טבע, עתיקות, שטחי חניה, שדות תעופה, נמלים, מזחים, תחנות רכבת, תחנות אוטובוסים, שווקים, בתי מטבחיים, בתי קברות, מבנים לצרכי חינוך, דת ותרבות, מוסדות קהילתיים, בתי חולים, מרפאות, מקלטים ומחסים ציבורים, תחנות מישטרה ותחנות שירות לכיבוי אש, מתקני ביוב, מזבלות, מיתקנים להספקת מים וכל מטרה ציבורית אחרת שאישר שר האוצר לענין סעיף זה".
יתר על כן. מחד גיסא טענו המשיבות בתשובתן לעתירה, ככל הנראה כדי להראות כי "יש חדש תחת השמש", כי משבושש המימון מהמשרד לעינייני דת להגיע "...הוחלט על ידן לפעול למימוש הקמת המקוה מקופתן" (סעיף 37 לתשובה).
...
לאמור לעיל יש להוסיף כי כפי שציינו הן כבוד השופטת דפנה ברק ארז והן כבוד השופט עמית בעניין הרץ, אין קבלת העתירה סוגרת את השער בפני העירייה, ואף בכך יש לתמוך במסקנה כי המאזן נוטה לטובת העותרים.
סבורני כי התנהלות זו מהווה המשך ישיר להתנהלותן של המשיבות אשר עושות כל שלאל ידן למנוע את ביטול ההפקעה, כאשר טיעוניהן מותאמים על פי הצורך ובשים לב להליך אשר באותה עת תלוי ועומד.
הקצאת חלקה 219 למטרת מקווה נקבעה בשנת 1998 ואם היה מקום להשיג על כך היה צריך לעשות זאת אז. טענות אלה נדחות מחמת שיהוי רב.
אינני רואה טעם התערבות של בית המשפט בשיקול התכנוני של שימוש בשטח המופקע לתכלית של מקווה טהרה.