בהתאם לתקנה זו (בנוסח תירגומה מצרפתית לעברית שאומץ בבג"ץ 202/81 טביב נ' שר הבטחון, פ"ד לו(2) 622, 629 (1981); ראו גם בג"ץ 69/81 אבו עיטה נ' מפקד איזור יהודה ושומרון, פ"ד לז(2) 197, 283 (1983)):
"בעבור סמכות השילטון החוקי למעשה לידי הכובש, עליו לנקוט בכל האמצעים שביכולתו על מנת להחזיר ולהבטיח במידת האפשר את הסדר והחיים הציבוריים, תוך כיבוד החוקים שבתוקף בארץ אלא אם כן קיימת מניעה מוחלטת לכך".
על הסמכות שהוענקה למפקד הצבאי ברישא של תקנה 43 "להחזיר ולהבטיח במידת האפשר את הסדר והחיים הציבוריים" אמר השופט א' ברק את הדברים הבאים:
"אין התקנה מגבילה עצמה להיבט מיוחד של הסדר והחיים הציבוריים. היא משתרעת על הסדר והחיים הציבוריים בכל היבטיהם. על כן חלה סמכות זו – בצד עינייני בטחון וצבא – גם על נסיבות 'אזרחיות' רב-גווניות, כגון נסיבות כלכליות, חברתיות, חינוכיות, סוציאליות, תברואתיות, בריאותיות, תעבורתיות וכיוצא באלה עניינים, שחיי אדם בחברה מודרנית קשורים עימהם. כפי שאומר השופט שילה בבג"צ 202/81, בעמ' 629: 'מהי הבטחת סדר וחיים צבוריים? התשובה המתבקשת היא: הפעלת מימשל תקין על כל שלוחותיו, הנהוגות בימינו בארץ מתוקנת, כולל בטחון, בריאות, חינוך, סעד, אך בין היתר גם איכות החיים והתחבורה'" (בג"ץ 393/82 ג'מעית אסכאן אלמעלמון אלתעאוניה אלמחדודה אלמסאוליה נ' מפקד כוחות צה"ל באיזור יהודה והשומרון, פ''ד לז(4) 785, 798 (1983)).
פעילות אקטיבית, שיטתית וממושכת כדוגמת זו של העותר להחרמת נכסים ישראליים באיזור; הסטת השקעות של חברות ישראליות ובינלאומיות הפועלות באיזור; והסרת חסות של היתאחדות הכדורגל הבינלאומית ממשחקים המתקיימים ביישובים הישראליים באיזור – בכל אלו יש משום פגיעה בחיי הכלכלה והתרבות באיזור המהוים חלק ממרקם החיים הכולל בו. לכן, סמכותו של המפקד הצבאי על פי המשפט הבנלאומי, כפי שהיא עולה מתקנה 43 לתקנות האג, כוללת בתוכה נקיטת אמצעים למניעת פעילות כזאת בשטחי האיזור.
...
לאחר שעיינתי בממצאים הכלולים בפסקי הדין משנת 2019 של בית משפט זה ובית המשפט העליון בעניין ביטול אשרת העבודה של העותר בישראל, נוכחתי כי יש בהם לתמוך כנדרש בעמדת המשיב שלפיה פעילותו של העותר בקידום תנועת החרם עולה כדי פגיעה בסדר ובחיים הציבוריים של האזור, וכי ממילא איסור כניסת העותר לאזור שתכליתו מניעת ניצול לרעה של הכניסה לקידום חרם, מצוי בדל"ת אמותיה של סמכות המשיב על פי דיני התפיסה הלוחמתית ועל פי תחיקת הביטחון באזור.
כמו כן, ההלכה שנפסקה בבג"ץ 5666/03 עמותת "קו לעובד" נ' בית הדין הארצי לעבודה בירושלים, פ"ד סב(3) 264 (2007), בדבר תחולת דיני העבודה הישראליים על העסקת פלסטיניים באזור בידי מעסיקים ישראליים בהתאם למבחן "מירב הזיקות".
מכל המקובץ עולה כי המשיב היה מוסמך על פי הדין הבינלאומי לאסור את כניסת העותר לביקור באזור בשל החשש שהביקור ינוצל על ידו לקידום חרם נגד גורמים הפועלים באזור.
אשר על כן, העתירה נדחית.