נוסיף ונציין, שההלכה בעבר היתה שככלל הסעד העקרי בפיטורים שלא כדין הנו של פיצויים ולא של אכיפה (ע"ע (ארצי) 1123/01 כל ישראל חברים - צויזנר, פד"ע לו 438 (2001), עמ' 480 (עתירה לבג"ץ נדחתה, בג"ץ 5618/01.
נתנו דעתנו לאמירות שהועלו על ידי בית הדין הארצי, הן בסעיף 17 לעניין גרטי והן בסעיף 55 לע"ע (ארצי) 21934-02-21 יצחק חקמון - מדינת ישראל, 6.9.2022 (להלן – עניין חקמון), ביחס לסעד האכיפה בנסיבות של חוק הגנה על עובדים ולא מצאנו בהן הצדקה לשנות מעמדתנו.
נתנו דעתנו אף לתוצאת בג"ץ פלצמן, ואולם איננו סבורים כי ניתן להשליך ממנה לענייננו, שכן מדובר שם בקצינה בקבע ולא בעובדת מדינה וקיימות אבחנות מהותיות שאינן מאפשרות השוואה בין שני המקרים (סבב תפקידים תקופתי קבוע בצה"ל; מעמד שונה שיש לו השלכות על חובת מפגש הרצונות).
סוגיית "ויסות כוח אדם" בשירות המדינה לא מוצתה בהליך שבפנינו ואולם, מבלי שאנו קובעים מסמרות בעיניין - נראה כי מדובר באפיק שראוי להבחן כמתאים למציאת שיבוץ חלופי לחושפי שחיתויות, אשר יכול לענות על קריאת הנציב כמצוטט לעיל, למציאת "מנגנון שיקנה לעובדי ציבור חושפי שחיתויות העדפה בקבלה לעבודה בכלל הגופים הציבוריים, ככל שמדובר במשרות פנויות שאותם עובדים ממלאים אחר תנאיהן", זאת בודאי עת מדובר בעובד אשר הוכר על ידי המבקר כחושף שחיתויות.
...
סוגיית "ויסות כוח אדם" בשירות המדינה לא מוצתה בהליך שבפנינו ואולם, מבלי שאנו קובעים מסמרות בעניין - נראה כי מדובר באפיק שראוי להיבחן כמתאים למציאת שיבוץ חלופי לחושפי שחיתויות, אשר יכול לענות על קריאת הנציב כמצוטט לעיל, למציאת "מנגנון שיקנה לעובדי ציבור חושפי שחיתויות העדפה בקבלה לעבודה בכלל הגופים הציבוריים, ככל שמדובר במשרות פנויות שאותם עובדים ממלאים אחר תנאיהן", זאת בוודאי עת מדובר בעובד אשר הוכר על ידי המבקר כחושף שחיתויות.
בנסיבות שפורטו לעיל, בהינתן השיקולים שמנינו לכאן ולכאן, לנוכח העובדה כי התובע עדיין חפץ לחזור לעבודה בשירות המדינה ולאחר שלא מצאנו כי מכלול הנסיבות שבפנינו מצדיק או מאפשר מתן סעד של אכיפה, בדעתנו להורות בשלב זה למדינה להוסיף את התובע למאגר ויסות כוח אדם למשך תקופה של שישה חודשים.
סוף דבר
על יסוד כלל האמור לעיל, אנו דוחים את הבקשה לאכוף את יחסי העבודה בכפוף למפורט לעיל.