מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לבג"ץ להגשת כתב אישום

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מחוזיות (תו"ח) שהוגש בשנת 2019 בעניינים מקומיים ירושלים נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלה, בהן נחתם הסדר שמטרתו להבטיח גישה של הנאשם ובני משפחתו לבית, ולנוכח העובדה שמאז זוכה הנאשם בשנת 2005 ועד למועד חתימת ההסדר לא פעלה המאשימה בהליכי אכיפה נגד הנאשם, הרי שהתנהגות המאשימה יצרה אצל הנאשם הסתמכות כי לא יוגש נגדו כתב אישום בגין שימוש, שעה שחלף זמן כה רב. יש להניח כי שיקול זה נילקח בחשבון במסגרת ההסדר שהושג במסגרת העתירה לבג"ץ, תוך שהנאשם הסכים למחוק את העתירה שהגיש לבג"ץ, שכן המדינה הבטיחה את אופן השמוש שייעשה בביתו.
...
אני מרשיעה את הנאשם בעבירות הבנייה שיוחסו לו בסעיפים 7, 11, 12 לכתב האישום.
לאור התוצאה אליה הגעתי, הרי שאין צורך לדון בבקשת הנאשם להתיר לו לפנות בבקשה לעיכוב הליכים ליועמ"ש, מה גם שהבקשה הועלתה בשלב מאוחר מאד, ועל כן לא היה מקום להיעתר לה. בהסכמת הצדדים, ניתנת הכרעת הדין בהעדרם.
אני קובעת מועד לטיעונים לעונש ביום 16.4.19 בשעה 11:30.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 31.05.22 הגישו הנאשמים עתירה לבית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ, לפיה הגשת כתב האישום נגדם ללא שקדם לכך שימוע, ומבלי שקבלו הודעה רשמית על העברת חומר החקירה בעיניינם מגופי החקירה לגורמי התביעה, פגעה בזכויותיהם באופן שמצדיק את ביטול החלטת כב' הש' עדן ואת ביטול כתב האישום.
...
הוסיפה וטענה ההגנה כי גם אם לגישת המאשימה אין הבדל בין שני המינוחים, היה עליה לבחור חלופה עובדתית ברורה, באופן שיאפשר לה להתגונן וכי חלופה זו חשובה לה גם להקשרים אחרים, זולת שאלת ההרשעה בתיק זה. בעניין זה אציין, כי לא נראה לי שהגנת הנאשמים נפגעת בשל השימוש בשני המינוחים, ואזכיר את המובן מאליו, כי בהליך הפלילי עסקינן בבירור שאלת האחריות הפלילית, ובמידת הצורך שאלת העונש.
לפיכך, אין בידי לקבל את הטענה.
באשר לטענה שהועלתה על ידי ב"כ נאשמים 6,7 על כך שלא ננקטו הליכים נגד גורמים ששמם ידוע השיבה המאשימה כי עניינם של האחרים נתון עדיין בטיפול ולפיכך אין מקום לדון בכך כעת וההגנה תוכל לשוב ולטעון זאת בהמשך ההליך, לאחר שתיאספנה ראיות גם בעניין זה. סוף דבר ההגנה העלתה שלוש טענות מקדמיות לפיהן נפל פגם או פסול בכתב האישום לפי סעיף 149(3) לחסד"פ, עובדות חלק מכתב האישום אינן מהוות עבירה לפי סעיף 149(4) לחסד"פ, והגשת כתב האישום נגועה באכיפה בררנית ולכן מקימה טענת 'הגנה מן הצדק' לפי סעיף 149(10) לחסד"פ. באשר לפגמים בכתב האישום, הנני מורה על תיקון כתב האישום בהתאם לנוסחים שהציעה המאשימה בתגובתה לטענות המקדמיות מיום 21.2.2023.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

במישור הפרטני, היועצת עידכנה כי הועדה לבחינת השעיית ראשי רשויות בשל הגשת כתב אישום הורתה על השעיית העותר מתפקידו כראש הערייה, למשך שנה, לנוכח הגשת כתב אישום המייחס לו עבירות הנוגדות את טוהר המידות (להלן: החלטת ההשעיה).
במישור הפרטני, נטען כי העתירה עודנה אקטואלית, מכיוון שהוגשה עתירה לבית משפט זה נגד החלטת ההשעיה (בג"ץ 5007/23); וכי מכל מקום, אף דחיית העתירה הנ"ל לא תצדיק את דחיית העתירה שלפנינו.
...
לנוכח האמור, היועצת סבורה כי דין העתירה להידחות, שכן במישור הפרטני ­­– התשתית העובדתית שבבסיס העתירה אינה אקטואלית עוד; וברובד העקרוני – יש לאפשר את מיצוי הבחינה שמתקיימת במישור הממשלתי והפרלמנטרי.
סוף דבר: העתירה נדחית.

בהליך קובלנה פלילית (ק"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

גם בדנג"ץ 5233/21 שהגיש הקובל ביום 31.8.2021, נקבע שעניינה של העתירה הוא בסכסוך אזרחי הנסוב על שאלת הזכויות במקרקעין ומקומו להתברר בפני ערכאות אזרחיות המוסמכות ולא בפני בג"צ. עוד מציינים הנקבלים כי כיוון שעסקינן בקובלנה בסכסוך אזרחי אין אינטרס צבורי שמצדיק את הפתיחה בהליכים פליליים.
כמו כן, בשל היות הקובלנה מנוהלת בידי אדם בעל אינטרס אישי, קיים חשש שהקובל מונע מרגשי נקם או רצון להציק ולהטריד את הנקבל: בעיניין זה נקבע בבג"צ 4957/08, שורת הדין ואח' נ' היועץ המשפטי לממשלה ואח' (ניתן על ידי השופטים פורקציה, נאור ודנצינגר, ביום 17.10.2010): "על קשייה העקריים של הקובלנה הפרטית נמנית העובדה כי היא אינה מותנית בקיומן של ערבויות הכרוכות בניהול הליך פלילי בידי המדינה, המבטיחות, בין היתר, כי קודם להאשמת אזרח בבצוע עבירה פלילית, תקוים חקירה מספקת, תאספנה ראיות מספיקות לצורך הגשת כתב האישום, והראיות תועמדנה לעיונו של הנאשם; יתר על כן, הליך הקובלנה עלול להיות מונע מרגשי נקם או הטרדה, ואף להביא להליך סרק, המשחית את זמנה של מערכת המשפט לריק... נוכח קשיים אלה, ראה החוק להבטיח את תקינות מוסד הקובלנה הפרטית בדרך של מתן הגנות שונות שנועדו להבטיח כי הוא לא ינוצל לרעה...
...
אין לאפשר הגשת קובלנה פלילית פרטית על אף שהפרקליטות הגיעה לכלל מסקנה שראוי לסגור את התיק.
השופטת ברק-ארז מסכימה עם פסיקתה של השופטת נאור ומנמקת כי: "אכן גם אני סבורה כי במקרים מתאימים... ניתן להעלות טענה של הגנה מן הצדק. אחד המצבים שהוכרו בפסיקתו של בית משפט זה לקבלתה של טענת הגנה מן הצדק היה מצב של "רדיפה"..
אשר על כן, החלטתי להיענות לבקשת הנקבלים ולבטל את הקובלנה על הסף.
המזכירות תמציא את החלטתי לצדדים ותגנוז את התיק.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 47103-08-23 צורף נ' עריית קרית מוצקין ואח' בפני כבוד השופטת תמר נאות פרי העותר איתי צורף המשיבים 1.עריית קרית מוצקין ע"י ב"כ עוה"ד רון ברנט 2.ראש עריית קריית מוצקין (בפועל) 3.חיים צורי ע"י ב"כ עו"ד תמי אולמן ועו"ד יובל זמר 4.הוועדה לבחינת השעיית ראשי רשויות בשל הגשת כתבי אישום 5.היועצת המשפטית לממשלה ע"י ב"כ עו"ד ריצ'ארד סאלח, פמ"ח (אזרחי) פסק דין
באשר לנושא השעית ראשי רשות מכהנים לאחר הגשת כתבי אישום באופן כללי ולגבי חשיבותו הציבורית של ההסדר – ראו את בג"ץ 4921/13 אומ"ץ אזרחים למען מנהל תקין וצדק חברתי ומשפטי נ' ראש עריית רמת השרון (14.10.2013); התיקון לחוק מיום 22.12.2013; בג"ץ 5794/22 זמטב נ' הועדה לבחינת השעיית ראשי רשויות בשל הגשת כתבי אישום (06.02.2023); ועת"מ (מנהליים ת"א) 52641-03-14 ששון נ' עריית בת ים (30.06.2014)).
...
בהקשר זה אפנה להחלטת הוועדה מיום 13.8.2023 ולמכתבו של ד"ר גיל לימון, המשנה ליועמ"שית מיום 23.8.2023, שם הוא פונה ליועמ"שית של העירייה, ומבהיר כי עמדתו היא כי על המשיב 3 להימנע מלהיכנס ללשכת ראש הרשות, למעט לצורך ביצוע תפקידו כחבר מועצה, וכי על המשיב 3 להימנע מלקבל מהעירייה תנאים ושירותים החורגים מהתנאים המקובלים לגבי שאר חברי המועצה, כגון לשכה או שירותי מזכירות (סעיף 9(ב)-(ג)) – עמדה המקובלת עלי.
טרם סיום אבקש להבהיר כי אף אם טעיתי במסקנתי לגבי טענות הסף בעניין הסמכות, אזי שאת העמדה לגבי אי זכאותו של המשיב 3 לקבלת השירותים - הביע המשנה ליועמ"שית במכתבו מיום 23.8.2023 המוזכר לעיל, ודומה כי בכל מקרה, על יועמ"שית העירייה להתמודד עם האמור במכתבו זה. סיכום – לאור האמור מעלה – העתירה מתקבלת.
מן הראוי היה לחייב גם את העירייה לשאת בהוצאות העותר בסכום דומה, אך בימים אלו, אני סבורה כי מן הראוי שקופת העירייה תשמש לתמיכה במשפחות הנרצחים והפצועים, כמו גם להתמודדות עם מצב המלחמה וההיערכות המתחייבת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו