מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לאכיפת הסכם פיתוח עם רשות מקרקעי ישראל

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המערערת 1, (להלן: לוגאנו) היא חברת ייזום ובניה שחתמה ביום 18.1.11 על הסכם פיתוח עם רשות מקרקעי ישראל במסגרתו היא חכרה את המקרקעין שבהם מצויה הדירה, לצורך ביצוע פרויקט "פינוי בינוי" או "בינוי פינוי" (להלן: הפרויקט).
המשיבים עתרו לאכיפת ההסכם וקבלת מלוא התמורה שהמנוחה היתה זכאית לקבל על פיו, מכוח היותם יורשיה.
...
לפיכך, הטענות שעל בסיסן ניתן פסק הדין שקיבל את התביעה הן טענות שהיוו הרחבת חזית אסורה ולכן כבר מסיבה זו, יש לקבל את הערעור.
כמו כן, יש לקבל את הערעור אף לגופו, כפי שיפורט להלן: הלכה היא שיש לפרש את חוק הגנת הדייר על דרך הצמצום וזאת נוכח השינויים במציאות החברתית והכלכלית שחלה עם השנים (רע"א 5211/15 אילן אליעזר אנקווה נ' איל פרוסט (12.8.15); רע"א 4664/06 יוסף צארום נ' יהודה פרלמוטר ואח' (17.9.06)) וכן לאור חקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, המעגן את זכות הקניין כזכות חוקתית ומבכר בכך את זכותו הקניינית של בעל הבית למול זכות הדיירות המוגנת.
אני סבור שקביעה זו מוטעית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בית משפט לעניינים מינהליים בבאר שבע בפני כבוד השופט גד גדעון עת"מ 525-09-20 העותרת טולוס בנין והשקעות בע"מ ח.פ 511617847 ע"י ב"כ עו"ד שי גור המשיבים .1 עריית אילת .2 ועדה מקומית לתכנון ובניה - אילת ע"י ב"כ עו"ד חגית הלמר ועו"ד תומר גור .3 רשות מקרקעי ישראל - מחוז דרום (משיבה פורמלית) ע"י ב"כ עו"ד יגאל מינדל ועו"ד יעל ינאי הלפרין .4 אנטוני ללום ו – 23 אחרים (משיבים פורמליים) פסק דין
העותרת בנתה את הבניין בהתאם להסכם פיתוח שנכרת בינה ובין המשיבה מס' 1 (להלן: "המדינה" או "רמ"י"), שבמסגרתו התחייבה לבנות את מבנה מגורים על המקרקעין מושא ההסכם, למכור את הדירות שתבנינה, ובהמשך, לאחר השלמת הליכי פארצלציה באיזור, לרשום את הבניין כבית משותף בלישכת רישום המקרקעין.
בשל אי עמידתה בהוראת הסכם הפיתוח לעניין זה, הגישה נגדה רמ"י תביעה לאכיפת הסכם הפיתוח (ת"א (מח' ב"ש) 1178/07), שבמסגרתה עתרה לחייב את העותרת להשלים את רישום הבית המשותף.
...
יצויין, כי פסק הדין ניתן לאחר שהצדדים ניהלו מו"מ בניסיון להגיע למתווה מוסכם אשר ייתר את ההכרעה בעתירה ויפתור את הקושי שבגינו הוגשה, אלא שבסופו של דבר, לא התגבש מתווה כאמור.
בהתאם לאמור, שבה העותרת ופנתה לעירייה בבקשה לחתום על מסמכי רישום הבית המשותף, אלא שלטענת העותרת, השתהו העירייה או מי מעובדיה, בטיפול בעניין, ובסופו של דבר, לאחר משלוח מכתבי התראה על ידי העותרת לעירייה ולועדה המקומית, התקבל אצל העותרת מכתב הוועדה המקומית מיום 3.3.20, שבמסגרתו נסקרו חריגות הבניה בבניין.
משכך, סבורני כי החלטת הועדה המקומית אינה חורגת ממתחם הסבירות, ודאי לא חריגה קיצונית, ואינה לוקה בפגם מנהלי אחר כלשהו, העשוי להצדיק התערבות של בית המשפט.
העתירה נדחית אפוא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנצרת ת"א 40502-03-16 טברי(המנוח) ואח' נ' מנהל מקרקעי ישראל - נצרת תיק חצוני: בפני: כבוד השופטת עירית הוד התובעים 1. עיזבון המנוח שייח מוחמד טאהר טברי ז"ל 2. עיזבון המנוחה צדיקה טברי ז"ל 3. פתחיה טברי ת.ז. 020930061 4. אייזיס טברי ת.ז. 5116183 ע"י ב"כ עו"ד א. כהן ועו"ד ר. ישעיהו הנתבעת מדינת ישראל – רשות מקרקעי ישראל ע"י פרקליטות מחוז חיפה עו"ד ס. בוקובצקי פסק דין
רקע התובעים הגישו תובענה במסגרתה עתרו לצוו לאכיפת הסכם שנכרת בינם לבין הנתבעת ותשלום פצויי עבור מקרקעין שהנתבעת נטלה שלא כדין ו/או הפקיעה.
התובעות הציגו בתביעה מצג שוא לפיו הנכסים הועברו לרשות הפיתוח ללא ידיעת המנוחים וללא הסכמתם למרות שהמנוחים ערכו את העסקה עם רשות הפיתוח וקיבלו את התמורה והפיצוי עבור זכויותיהם.
סבן דרור נישאלה, האם ראתה הסכם מכר משנת 55 שבו מישפחת טברי מכרה קרקעות לרשות הפיתוח והשיבה, כי ראתה את שטר המכר מספר 144/55 (עמ' 72 ש' 15-18).
...
אף אם באופן רגיל לא די במסמכים כגון אלה כדי ללמד על תשלום פיצויי הפקעה הרי שבמקרה בו עסקינן ובשים לב לחלוף הזמן אשר בגינו נגרם נזק ראייתי וכן לזניחת התביעה הרי שדין התובענה להידחות אף ביחס לחלק האמור.
אינני מקבלת טענה זו. התובעות או מורישיהן ידעו, שהקרקע הוחזרה למנוחים וכי הם מכרו אותה.
לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עוד קודם לחתימה על הסכם החכירה, חתמו המערערים, ביום 9.7.2012, על חוזה פיתוח עם רשות מקרקעי ישראל בנוגע למגרש (להלן: "הסכם הפיתוח"), וכן חתמו על חוזה לפיתוח פנים וחוץ המיגרש עם המשיבות (להלן: "הסכם לפיתוח פנים וחוץ המיגרש").
בכתב התביעה המתוקן עתרו המערערים לאכוף על המשיבות לבצע, על חשבונן ובעצמן, את ההסכמות שבין הצדדים, באופן שהן תחויבנה להוציא לפועל את התכנית המוסכמת לפיתוח השטחים הצפוני והמזרחי למגרש, הן מכֹח הסכמות הצדדים, והן מפני שרק התכנית מיום 30.8.2015 (נספח ל"ב לכתב התביעה המתוקן, נספח י' לתצהירה של המהנדסת יעל רוזנפלד) תביא לפיתוח השטח בהתאם לדין ומבלי לגרום נזקים נוספים למגרש.
בית משפט קמא כתב בפסק הדין, שספק אם בסמכותו לתת את הסעד לו עותרים המערערים, ומכל מקום, הוא אינו נעתר לסעד זה, שכן מדובר בשטח פרטי פתוח שאינו בבעלות המערערים, ואין להם כל זכות קנויה לרכישת שטח זה, והמערערים לא הצביעו על כל ביסוס, עגון חוקי, או הסכמי, ממנו עולה שמוקנית להם זכות לרכישת השפ"פ. בנוסף קבע בית משפט קמא, כי רק רשות מקרקעי ישראל היא המוסמכת להקצות מגרשים, ולא המשיבות, שאין זה בגדר סמכותן להחליט על הקצאת השפ"פ. בית משפט קמא מציין, שהמערערת אמרה בעדותה, כי רכישת השפ"פ עומדת בבסיס התביעה, אולם בהמשך תיקנה את נסוחה, וציינה, שמדובר רק במרכיב אחד בתביעה.
...
כמו כן, כאמור לעיל, אנו מורים על דחיית בקשת המערערים להבאת ראיה נוספת.
נוכח דחיית הערעור, אנו מחייבים את המערערים, ביחד ולחוד, לשלם למשיבות שכר טרחת עו"ד בגין הליך הערעור בסכום כולל של 8,000 ₪ (כולל מע"מ).
אנו מורים שהערובה בסך 25,000 ₪ שהפקידו המערערים במסגרת הבקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית משפט קמא, תעוכב בשלב זה בקופת בית המשפט, ותחול עליה תקנה 101 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 2.2.22 כתב ב"כ הועדה המקומית לב"כ העותרת (נספח ב2 לכתב העתירה המתוקן), כי "לאחר שנבחנו והוצגו מספר חלופות תכנוניות ליו"ר הועדה המחוזית ומתכנן המחוז, שלח יו"ר הועדה המחוזית למהנדס הועדה המקומית מייל, הכולל למעשה את מיפרט תוכנית הבינוי החדשה שיש להגיש במקום התכנית הקיימת. תכנית הבינוי תוקנה על ידי היזמים בהתאמה למיפרט של הועדה המחוזית, וזו נדונה ואושרה על ידי הועדה המקומית, לא לפני ורק לאור העובדה, שבדיון בועדה המקומית, אישרה נציגת הועדה המחוזית כי תוכנית הבינוי המוצגת מקובלת על ידי הועדה המחוזית... הבקשה החדשה להיתר הובאה בפני רשות הרשוי, שאישרה את הבקשה בתנאים, ובהם הדרישה לאישור רשות מקרקעי ישראל, שהנה בעל הקרקע. נכון למועד זה רמ"י טרם חתמה על הבקשה להיתר החדשה ... היא אף הודיעה לועדה המקומית במפורש כי אין להוציא את ההיתר ... נראה שהדברים קשורים להליך הבדיקה המוכר לכם המתקיים בפני המשנה ליועמ"ש החדשה, עוה"ד כרמית יולס, ובפני היחידה לאכיפת דיני מקרקעין...". ביום 8.2.22 השיב ב"כ העותרת למכתב הועדה המקומית וחזר על עמדתה של העותרת.
באותה העת החזיקה העותרת 1 גם בהסכם פיתוח עם רמ"י, אשר צוין בו מפורשות כי ייעוד הקרקע על פי התב"ע החלה הוא "איזור מלונאות ונופש". כלומר, היתכן כי, הטענה שפורטה במסמך "קמיניץ" שלפיה כביכול הקצאת הקרקע על ידי רמי הייתה ליזם שאינו מלונאי לא הייתה ידועה לרמ"י, לא בעת החתימה על הסכם הפיתוח המקורי וגם לא לאחרונה בעת שנחתם הסכם הפיתוח בשנת 2021.
...
בשנת 1995 הגישה החברה להגנת הטבע התנגדות לתכנית בנימוק כי אין לאפשר בנייה שאינה תואמת את אופי האזור.
הוועדה המקומית טענה כי נציגת הוועדה המחוזית הסכימה להיתר המתוקן ואילו המדינה טענה כי כוונתה הייתה לסיכום המשנה ליועמ"ש).
מסקנתי היא אפוא כי, כדברי יו"ר הוועדה המחוזית, מר עודד פלוס, ככל שהאוהל יוקם מבד, הן הגג והן הקירות, אין חריגה מהגדרת "אוהל" בתכנית אם הדופן שפונה לבריכה תהיה מזכוכית או אלמנט שקוף אחר וכן אם באחת הדפנות תשולב דלת כניסה מעץ או מחומר אחר שאינו בד. גם אם הפרשנות היחידה האפשרית להגדרת "אוהל" בתכנית היא לאוהל העשוי בד בלבד וכאמור לעיל, איני סבורה כך, הרי שיש לאפשר הוצאת ההיתר המתוקן בהתאם לדוקטרינת הבטלות היחסית (או עקרון התוצאה היחסית).
לאור כל האמור לעיל, ובקבלי את העתירה, אני מורה למשיבה 1 – הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה אילת, להנפיק לעותרות את ההיתר המתוקן, לאחר שהמשיבה 4 – רשות מקרקעי ישראל, תחתום על התכנית המתוקנת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו