מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה כנגד צו הריסה ללא מסירת צו הפסקת עבודה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עתירה כנגד החלטת ועדת המשנה לפיקוח (להלן: "הועדה") מיום 2.01.24 לדחות את ההשגות שהגישו העותרים כנגד ההחלטה לבטל את הקפאת הליכי האכיפה בתיקי בב"ח ח' 150/14 ו- 151/14, במסגרתם ניתנו צוים להפסקת עבודה ולהריסה (להלן: "צוי ההריסה"), הקפאה שניתנה במסגרת הסכמות אליהן הגיעו הצדדים בדיון בבג"ץ 9143/16.
הרקע לעתירה וטענות הצדדים ראשית סיפור המעשה ביום 18.05.14, אז נימסר צו הפסקת עבודה בתיק בב"ח ח' 150/14 למבנה מצופה אבן שטרם הושלמה בנייתו המצוי בבית אומר.
...
כשנתיים לאחר מכן, ולאחר שנבדקו פרטי הבקשה להיתר, הוחלט לא להיעתר לבקשה וכאמור הוצאו למבנה צווי הריסה, אשר למעשה גם אותם הפרו העותרים.
לצד זאת, כאמור, דין העתירה להידחות אף לגופה בהעדר עילה להתערב בהחלטת המשיבים.
בשים לב לכל האמור, העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עתירה כנגד החלטת המשיבים מיום 8.06.22, לפיה נידרש העותר להרוס עבודות בנייה שביצע בשטח השייך לו. הרקע לעתירה וטענות הצדדים בהחלטה מיום 8.06.22 נקבע, כי העותר הפר את צו הפסקת העבודה שנימסר לו ביום 1.05.22, והמשיך בבצוע עבודות הבנייה לאחר המועד הנ"ל. בשל כך נקבע בהחלטה האמורה, כי על העותר להרוס את הבנייה בתוך שבעה ימים.
ואולם, טענת העותר הייתה כי מעולם לא נימסר לו צו הפסקת עבודה ביום 1.05.22 ואף לא קודם לכן.
...
מעבר לצורך יצוין, כי לא יכולה להיות מחלוקת כי מהמועד בו צולמה התמונה שעמדה בבסיס ההחלטה מיום 8.06.22 – בין אם היה זה ביום 15.05.22 כפי שטוענים המשיבים וכאמור עמדתם מקובלת עלי, וגם אם הייתי מקבל את טענת העותר כי היא צולמה עובר למועד זה – ועד ליום 28.06.22 שוב נמשכה הבנייה, המבנה רוצף ובנייתו כמעט הושלמה.
כאמור, דין העתירה להידחות גם לגופה, לאחר שהעותר המשיך בבנייה חרף קבלת הצו, וכפי שנקבע בהחלטה מושא העתירה.
סוף דבר העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 13.8.2019 נימסרו צוי הפסקה עבודה בנוגע למבנים.
לעומת זאת, העתירה הנוכחית מופנית כנגד צוים להריסת מבנים שניבנו באופן לא חוקי תוך דחיית בקשה להיתר בנייה שהוגשה בדיעבד, והכל מכוח חוק התיכנון הירדני.
עוד אציין כי לא ברור מדוע במשך החודשים הרבים שחלפו מאז צו הפסקת העבודה וההריסה משנת 2019, העותר לא פעל בשקידה ראויה לקידום פעולות אשר למענן הוא מבקש כעת את עיכוב הליכי האכיפה וההריסה.
...
אשר לטענות נוספות שהעלה העותר – דינן להידחות.
בטרם סיום, אציין כי לא ראיתי להיעתר לבקשת העותר לעכב את הליכי האכיפה וההריסה ביחס למבנים נושא העתירה כדי לאפשר לו לפעול להגשת תכנית מפורטת להכשרת המבנים.
סוף דבר נוכח מכלול הטעמים שפורטו, העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 14.3.2022 נימסר צו הפסקה עבודה בנוגע למבנים.
לעומת זאת, העתירה הנוכחית מופנית כנגד צו להריסת מבנים שניבנו באופן לא חוקי תוך דחיית בקשת היתר שהוגשה בדיעבד, והכל מכוח חוק התיכנון הירדני.
עוד אציין כי לא ברור מדוע במשך החודשים הרבים שחלפו מאז צו הפסקת העבודה וההריסה בתחילת שנת 2022, העותר לא פעל בשקידה ראויה לקידום הפעולות אשר למענן הוא מבקש כעת את עיכוב הליכי האכיפה וההריסה.
...
אשר לטענות נוספות שהעלה העותר – דינן להידחות.
בטרם סיום, אציין כי לא ראיתי להיעתר לבקשת העותר לעכב את הליכי האכיפה וההריסה ביחס למבנים נושא העתירה, וזאת כדי לאפשר לעותר לפעול לקבלת אישור קמ"ט ארכיאולוגיה והגשת תכנית מפורטת להכשרת המבנים.
סוף דבר נוכח מכלול הטעמים שפורטו, העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עתירה לביטול החלטת משיבה 2 מיום 17.05.23 לדחות את ערר העותר כנגד החלטת משיבה 1 מיום 15.06.22 לדחות את בקשת העותר לקבלת היתר בניה, וכן לחיוב המשיבות לידון בתוכנית המפורטת שהגיש העותר לצורך תיקון הממצאים התכנוניים שנמסרו על ידי המשיבות במסגרת הבקשה להיתר בניה.
ביום 2.08.20 נימסר צו הפסקת עבודה למבנה האמור ולגידור שנעשה סביבו, והעותר זומן לדיון בפני משיבה 1 שנקבע ליום 11.08.20.
ברם, לאחר שנימצא כי על פי הוראות הדין הבקשה לא נקלטה, ועל כן בסיום הדיון הוחלט להוציא צו סופי להפסקת עבודה ולהריסת המבנה (להלן: "צו ההריסה").
...
על הכל יצוין, כי גם טענתו של העותר כי על פי חוק התכנון יש להשאיר את המבנה על תילו, על אף שנדחתה בקשתו לקבלת היתר בניה, על מנת לאפשר לו להגיש תכנית מפורטת, דינה להידחות.
ההלכה היא כי אין לעכב הליכי אכיפה גם לצורך הגשת תכניות מפורטות (ראו: רע"פ 4877/18 אלאטרש נ' מדינת ישראל (4.09.18); עת"מ (מחוזי-י-ם) 54360-01-23 דרובי נ' ועדת המשנה לפיקוח (3.04.23)), בין היתר מהטעם שאין לאפשר לחוטא לצאת נשכר, בפרט שעה שהעותר יכול היה להגיש את מלוא המסמכים זמן לא מבוטל קודם לכן (ראו גם: בג"צ 1862/21 חמאד נ' היחידה המרכזית לפיקוח במנהל האזרחי (8.11.21)).
בשים לכל האמור, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו