מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה כנגד החלטת ועדת שחרורים מיוחדת לדחיית בקשת לשחרור על תנאי

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עתירה כנגד החלטת ועדת השחרורים המיוחדת בראשות כבוד השופט בדימוס ציון קאפח בוש"ק 31585-04-14 מיום 14.8.2022, אשר דחתה את בקשתו של העותר להמליץ על המרת עונשו בעונש מאסר קצוב.
דיון והכרעה: סעיף 29 לחוק שיחרור על תנאי ממאסר מגדיר את הרכבה וסמכויותיה של ועדת שחרורים מיוחדת הממליצה בפני נשיא המדינה על קציבת עונשו של אסיר עולם: "(א) ועדת שחרורים מיוחדת רשאית, לבקשתו של אסיר עולם, להמליץ לפני נשיא המדינה להקל בעונשו של האסיר באמצעות המרת עונשו בעונש מאסר קצוב, בהתאם לסמכות הנתונה לו לפי סעיף 11 (ב) לחוק-יסוד: נשיא המדינה (בחוק זה – קציבת עונש) לאחר שחלפו לפחות שבע שנים מהיום שהחל לשאת את מאסרו, ובילבד שהתקופה שתמליץ לקצוב לא תפחת מ-30 שנים.
...
ומן הכלל אל הפרט: לעותר , כאמור, אין זכות קנויה להיות נוכח בדיונים כמפורט מעלה ולפיכך טענה זו נדחית.
ברע"ב 8538/17 בשיר נ' וועדת השחרורים המיוחדת נפסק: "ברי, כי עמדתם של גורמי המקצוע לעניין מסוכנותו אינה מחליפה את שיקול דעתה של הוועדה, שהיא גוף מעין-שיפוטי שבראשו שופט, אולם על הוועדה ליתן את המשקל הראוי להמלצות אלה". אף טענת האפליה דינה להידחות.
יתר על כן, מן הראוי לחזור על שנפסק על ידי בית המשפט העליון ב רע"ב 433/07 עמירם הוכברג נגד מדינת ישראל: "אדם שנגזר דינו למאסר עולם ניטלה ממנו, בצו החברה, חירותו עד אחרון ימיו. ואם נמסרה לנשיא-המדינה הסמכות לשנות מתוצאות של עקרון זה, בדרך של חנינה או קציבת העונש, היה זה אך משום ההכרה כי בהתקיים הנסיבות המתאימות, עשויה מידת הרחמים לגבור על מידת הדין ... איני נכנס בגדרו של דיון זה לשאלה כלום קנויה לו, לאסיר-העולם, זכות כי קציבת עונשו תישקל. אך אין חולק, כי לא עומדת לו כל זכות כי הדבר ייעשה דווקא בנקודת הזמן הראויה בעיניו ... עיקר הוא בעיני כי חוסר הוודאות בה שרוי, כנטען, אסיר-העולם, אינו כזה כלל ועיקר. ודאותו של הלה היא, כי משנטל חייו של אחר, שוב לא תושב לו חירותו. ודאותו היא, כי עונשו נגזר לריצוי שארית ימיו מאחורי סורג ובריח. ודאות זו היא מנת חלקו, כל עוד לא החליטו הגורמים המוסמכים לשנות מן הדבר. ואם צער וסבל כרוכים בכך, הרי את אלה המיט אסיר-העולם על ראשו-הוא, במעשה הנפשע בו שלח ידו." על רקע האמור, ונוכח הכלל לפיו שבית-משפט זה אינו בא בנעליה של הוועדה, אינו מחליף את שיקול-דעתה בשיקול-דעתו, והתערבותו מצומצמת למקרים חריגים בלבד בשל פגמים היורדים לשורשו של העניין – הגענו למסקנה לפיה לא נפל כל פגם בהחלטת הוועדה המבססת עילה להתערבות שיפוטית, ולפיכך דין העתירה להידחות.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר-שבע בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים (כב' סגן הנשיאה א' ביתן והשופטים י' ליבדרו ו-א' ברסלר-גונן) בעת"א 55219-12-22 מיום 30.11.2022, שבמסגרתו התקבלה עתירת המדינה כנגד החלטת ועדת השחרורים אשר הורתה על שיחרורו המוקדם של המבקש.
מסיבות שונות הקשורות להסדרת תנאי הפיקוח שבהם ישוחרר המבקש נדחה המשך הדיון, וביום 20.11.2022 החליטה הועדה באופן סופי על שיחרורו כאמור.
אכן, לועדת השחרורים שיקול דעת רחב, והנטייה היא שלא להתערב בהחלטותיה אלא אם נפל בהן פגם משפטי מהותי בהתאם לאחת העילות המוכרות במשפט הצבורי (ראו למשל רע"ב 3340/16 גנאמה נ' ועדת השחרורים המיוחדת, פסקה 7 והאסמכתאות שם (22.5.2016)).
...
נוכח כל זאת מצא בית המשפט מקום להתערב בהחלטת ועדת השחרורים, וקבע כי שקילת מכלול השיקולים מוביל למסקנה כי טרם בשלה העת להורות על שחרורו המוקדם של המבקש.
לאחר שעיינתי בפסק דינו של בית משפט קמא, בהחלטת ועדת השחרורים ובבקשה דנן על כל נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי דחה עתירה מנהלית שהגיש המבקש נגד החלטתה של ועדת השחרורים המיוחדת לפי סעיף 33(א) לחוק שיחרור על תנאי ממאסר, התשס"א-2001 (להלן: ועדת השחרורים או הועדה) מיום 14.8.2022.
...
לאחר שעיינתי בטענות המבקש הגעתי לכלל מסקנה כי דין בקשת רשות הערעור להידחות, אף מבלי להידרש לתשובה.
יישום אמת המידה האמורה על ענייננו מביא למסקנה כי יש לדחות את הבקשה.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 15.3.2023 קבעה ועדת השחרורים (להלן: ועדת השחרורים או הועדה) שפועלת מכוח חוק שיחרור על-תנאי ממאסר, התשס"א-2001 (להלן: החוק) כי יש לשחרר את המבקש שיחרור מוקדם.
המדינה עתרה נגד החלטת ועדת השחרורים, וביום 18.4.2023 קיבל בית המשפט לעניינים מנהליים מרכז-לוד (כב' השופטת הבכירה מ' ברנט והשופטים ש' בורנשטין וע' מיכלס) את העתירה.
לאחר שעיינתי בבקשה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להדחות, כפי שיפורט להלן.
בפתח הדברים אציין כי נוכח הוראת סעיף 28 לחוק, הסווג הנכון להליך שלפניי הוא בקשת רשות לערער על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מנהליים בעתירה מינהלית, כפי שההליך דנן סווג, וזאת על אף שבעבר הליך זה סווג לעתים כרשות לערער על פסק דין בעתירת אסיר (ראו: בר"ם 400/23 סיבוני נ' ועדת שחרורים מיוחדת, פסקה 10 (19.3.2023) (להלן: עניין סיבוני)).
ואולם, אין באמור כדי לשנות מהכלל הידוע שלפיו רשות לערער על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מנהליים בעתירה על החלטת ועדת שחרורים תנתן במקרים חריגים שבהם מתעוררת שאלה משפטית או סוגיה עקרונית שחורגת מעניינם של הצדדים לבקשה (עניין סיבוני, פסקה 10; רע"ב 5151/21 בן אלי נ' היועץ המשפטי לממשלה, פסקה 5 (30.7.2021); רע"ב 4672/20 גור נ' פרקליטות המדינה, פסקה 12 (28.7.2020); רע"ב 425/09 פריניאן נ' פרקליטות המדינה, פסקות 4-2 לפסק דינו של השופט א' גרוניס (11.3.2009)).
...
כמו כן, נקבע כי התנגדותו של אחד מנפגעי העבירה לשחרורו המוקדם של המבקש, מהווה אף היא שיקול שמצטרף למכלול השיקולים שפורטו ושיש בו כדי לתמוך במסקנה שאין להורות על שחרורו המוקדם של המבקש.
לאחר שעיינתי בבקשה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות, כפי שיפורט להלן.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בפסק הדין, נדחתה עתירת המבקש נגד החלטת ועדת השחרורים המיוחדת, מיום 3.12.2023, בוש"ק 4243-05-23 (השופטת העמיתה י' יצר, השופט העמית ש' איזקסון, מר' א' שגיב, וגב' ד' הס) שבמסגרתה הוחלט שלא להמליץ לנשיא המדינה על קציבת עונשו, בהתאם לסמכותה לפי סעיף 29(א) לחוק שיחרור על-תנאי ממאסר, התשס"א-2001 (להלן: חוק שיחרור על-תנאי ממאסר).
...
בהחילי אמות מידה אלו על הבקשה שלפנַי, איני מוצא עילה להיעתר לה; היא אינה נמנית על המקרים החריגים, המצדיקים התערבות ב'גלגול שלישי'.
יחד עם זאת, אין באמור כדי להוליך למסקנה, כי ההחלטה שעל הפרק, לא התבססה על תשתית עובדתית נאותה, לא הביאה בחשבון את השיקולים הרלבנטיים, ולמצער – כי לא נומקה כראוי.
הבקשה נדחית אפוא בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו