טענות העותרים
העותרים עתרו להורות למדינה ולעמידר למכור להם את דירתם, בהתאם להוראות חוק הדיור הצבורי (זכויות רכישה), התשנ"ט – 1998 (להלן: "חוק זכויות רכישה") לפי ערכה בשנת 2013, ולחילופין להורות להם להחיל על העותרים את מתוה 2014 בהתאמה להיום, משום שלטענתם המשיבים היתנערו מחובתם כלפי העותרים בשנת 2014.
פרט 13 לתוספת הראשונה מונה "דיור צבורי - החלטה של רשות בענין דיור צבורי לפי חוק הדיור הצבורי (זכויות רכישה), תשנ"ט-1998, למעט סעיף 12, ולפי חוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, תשנ"ח- 1998, וכן עניני דיור צבורי לפי כל נוהל". בעניינינו – המתווים שהוצעו לעותרים הן בשנת 2014 והן בשנת 2019 כוללים הצעה לפינוי תמורת זכויות כדיירי הדיור הצבורי ובכלל זה רכישת דירה בדיור צבורי או איכלוס המתפנים בדירה קיימת בדיור צבורי שהתפנתה מן המלאי וקבלת סיוע בשכר דירה עד האיכלוס.
עוד יצוין כי באותו דיון התבקש ע"י סניגור צבורי לכלול בהגדרת דירה "מגורים זמניים בקראוונים", הצעה אליה הגיב חה"כ אבי יחזקאל, יו"ר הועדה בדברים הבאים: "אני מציע למחוק את ההצעה של סניגור קהילתי בענין זה. הם רוצים להוסיף קרוונים ואנחנו נגד" (שם, בעמ' 14).
הדעת נותנת כי מעת שמדובר בדיור זמני, ממילא לא ניתן לאפשר לדיירים לרכוש את הדירה כיוון שמלכתחילה לא נועדה דירה זו לשמש למגורי קבע, ומכירתה לא תוכל לשמש את הרוכשים כמו מבנה של קבע (היינו דירה לא ארעית שניתן למכור ולהוריש).
...
טענות המדינה – משרד הבינוי והשיכון ורמ"י
לטענת המדינה יש לדחות את העתירה על הסף בהעדר זכות עמידה כיוון שמדובר בדיור זמני שאינו נכנס לפרט 13 תוספת הראשונה לחוק בתי משפט לעניינים מנהליים, התשס"א – 2000 (להלן: "חוק בתי משפט לעניינים מנהליים"), וכן משום שהעתירה הוגשה בחוסר ניקיון כפיים ובחוסר תום לב. עוד נטען שיש לדחות את העתירה לגופה.
" (ההדגשות אינן במקור – א.ב); נספח ד' לעתירה מפרט את מתווה 2014 ולפיו "25 המשפחות המתגוררות כדין במבנים הזמניים שבאתר, תהיינה זכאיות לבחור לממש את אחת מהחלופות הבאות..."; ס' 1 לסיכום התקציבי בין משרד הבינוי והשיכון למשרד האוצר לפינוי המגורונים לפיו השטח נמסר בתחילת שנות ה-90 "לצורך הצבת מבנים זמניים לקליטת גל העלייה באותה עת וזאת בכפוף להתחייבות המשרד כי בתום תקופה של 5 שנים יפונה השטח מהדיירים ומהמבנים.." – נספח ב' לתגובת המדינה; פרוטוקולים מוועדות הכנסת שדנו בנושא המגורונים בשנים 2002, 2007 ו-2008 גם הם מאשרים שמדובר במגורונים זמניים בלבד – צורפו לתשובת היזם כנספחים 12-15).
יצוין כי לשון החוק בעניין זה ברורה ומפורשת, והעותרים לא הציעו כל פרשנות אחרת לעניין זה. מכל מקום, המסקנה כי דיור זמני אינו בא בגדרי זכאות לחוק זכויות רכישה נתמכת גם בתכלית הסובייקטיבית והאובייקטיבת של החוק.
סוף דבר
העתירה נדחית.