ההחלטה העדכנית היא אחת מני החלטות רבות קודמות שקבלה ועדת המאוימים בבקשות דומות שהגיש המבקש לאורך השנים בשל הסכנה הנשקפת לו, לטענתו, בשטחי עזה ואיו"ש. ועדת המאוימים דחתה את כל הבקשות האמורות ככל שאלה כוונו להתרת שהייתו של המבקש בישראל, אך קיבלה את חלקן במובן זה שהורתה לתת לו היתרי שהייה זמניים בשטחי איו"ש. בעבר, המבקש אף הגיש עתירה כנגד אחת מן ההחלטות האמורות, אך זו נמחקה לבקשתו ביום 1.10.2014 (בג"ץ 5386/14).
בהקשר לכך, צוין כי מאז קרות האירועים האמורים ניתנו מספר החלטות על-ידי ועדת המאוימים שבגדרן נדחו טענותיו של המבקש, והוא לא השיג עליהן.
עמדת המדינה היא שדין הבקשה להדחות על הסף לנוכח אמות המידה המצמצמות החלות על הדיון בה. לגוף הדברים, נטען כי לא נפל כל פגם בהחלטתו של בית המשפט המחוזי המצדיק היתערבות בה. המדינה מוסיפה וטוענת, כי פנייתו של המבקש לקבל מעמד מטעמים הומנטריים מלמדת כי הוא מעוניין לבסס זיקה לישראל מטעמים "תועלתניים", ולא מחמת מאוימות.
...
עם זאת, מאחר שבנסיבות העניין הונח בסיס ראשוני של ממש לטענת המאוימות של המבקש, לפחות בעבר (כך לעניין מאסרו של המבקש ברצועת עזה, שאליו התייחס כאמור אף פסק דינו של בית משפט השלום) אני סבורה כי היה נכון לקבל את ההחלטה בעניין זה לאחר עיון בחומר הביטחוני מטעם המדינה.
זאת, בפרט לנוכח העובדה שהדיון בעתירה עצמה צפוי להתקיים בעוד מספר חודשים, ובנסיבות העת הנוכחית הוא אף עלול להידחות (מבלי לנקוט כמובן עמדה בעניין).
סוף דבר: הערעור מתקבל והדיון יוחזר לבית המשפט המחוזי כדי שיבחן את החומרים לגופם ויחליט כחוכמתו.