בפני תביעת התובעת, שהנה רשות מקומית, אשר הוגשה ביום 20.2.13 בסדר דין מקוצר, במסגרתה עותרת התובעת לחיוב הנתבעים לשלם לה חובות ארנונה ותשלומי חובה אחרים בגין נכס המוחזק על ידם בשטח שיפוטה, לגביו היא מנהלת על שמם חשבון בקוד משלם 7829384.
לטענת הנתבעים מדובר בסתירה, בגירסאות שונות ובשינוי חזית לעומת כתב התביעה שלא תוקן, כאשר התובעת לא הוכיחה בראיות את אופן חישוב חיובי הארנונה, המים, אגרת הביוב והפרשי ההצמדה והריבית בגין חובות אלה.
טענה נוספת שבפי הנתבעים הנה כי התובעת פעלה שלא כדין וחייבה אותם באגרת שמירה עד 4.4.11.
...
בהמשך לדברים אלה ראוי להזכיר את קביעת בית המשפט העליון, בעע"מ 8329/14 עיריית קרית אתא ואח' נ. נילי קורן ואח' (31.5.2016), בענין בחינת התנהלות האזרח, המנסה להבנות ממחדלי גביה של הרשות לצד התנהלות הרשות, שם נקבע כי –
"למול זאת תיבחן התנהלות הפרט. גם בהינתן ההנחה בדבר החובה הפחותה המוטלת עליו, אני סבור כי התנהגות חסרת תום לב מצדו, המבטאת בבירור ניסיונות לחמוק מתשלום תשלומי החובה – תשקול נגדו."
יוער בנושא זה כי ברע"א 187/05 נעמה נסייר נ. עיריית נצרת עילית (פ"ד סד(1) 215 (2010)) נקבעה ההלכה על פיה על הליכי הגביה השונים שנוקטת רשות מקומית יש להחיל את דיני ההתיישנות ולא את דיני השיהוי.
לאור האמור לעיל סבור אני כי גם בטענת השיהוי לא ימצאו הנתבעים את מבוקשם ואין היא מקימה להם הגנה כנגד תביעת התובעת בתיק זה.
יש לזכור כי לטענת השיהוי יש ככלל משקל גם בנושא הנזק הראייתי הנגרם לנתבעים אולם לבד מאזכור נושא זה בראש הפרק העוסק בשיהוי בסיכומים מטעם הנתבעים זנחו הנתבעים היבט זה של טענת השיהוי בגוף סיכומיהם.
משכך, אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעת את סכום התביעה המתוקן – 208,122 ₪ בתוספת ריבית והרפשי הצמדה בהתאם לחוק הרשויות המקומיות (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה), התש"מ – 1980 מיום הגשת התביעה – 20.2.13 ועד הפרעון המלא.