פרט 5 לתוספת הראשונה לחוק בתי משפט לעניינים מינהליים, מתייחס לנושא המכרזים כעניין שבו ידון בית המשפט לעניינים מינהליים, וזו לשונו:
"מכרזים – עניני מכרזים של גוף או רשות המנויים בסעיף 2 לחוק חובת המכרזים, התשנ"ב-1992, ועניני מכרזים של רשות מקומית, שענינם היתקשרות בחוזה לבצוע עסקה בטובין או במקרקעין, לבצוע עבודה או לרכישת שירותים, וכן מכרזים שענינם מתן רישיון או זיכיון לפי דין".
אם כן, פרט 5 לתוספת הראשונה מונה שלוש חלופות לעניין סמכותו של בית המשפט לעניינים מינהליים לידון בעתירה שנוגעת לעינייני מכרזים: (1) עינייני מכרזים של גוף או רשות המנויים בסעיף 2 לחוק חובת המכרזים; (2) עינייני מכרזים של רשות מקומית, שעניינם "היתקשרות בחוזה לבצוע עסקה בטובין או במקרקעין, לבצוע עבודה או לרכישת שירותים"; ו-(3) מכרזים שעניינם מתן רישיון או זיכיון לפי דין.
אכן, בתיקון זה ביקש המחוקק להוסיף לסעיף 2(א) לחוק חובת המכרזים את המילים "תאגיד מקומי", כך שהחובה הקבועה בו תחול, בין היתר, גם על "תאגיד אשר לפחות מחצית ההון או לפחות מחצית כוח ההצבעה בו מוחזקים, במישרין או בעקיפין, בידי רשות מקומית או בידי תאגיד מקומי אחר [...]". על פני הדברים, נראה כי תאגידי מים וביוב עשויים לבוא בגדרה של הגדרה זו. ואולם, כפי שכבר צוין בעיניין חנו:
"[...] מכרזים של תאגידים ערוניים עודם מצויים מחוץ לתחום הסמכות של בתי משפט אלה. זאת, בשל כך שכניסתו לתוקף של [חוק חובת המכרזים](http://www.nevo.co.il/law/72499) (תיקון מס' 14), התשס"ג-2002 – שבו הוכלל תאגיד ערוני ברשימת הגופים והמוסדות המנויים [בסעיף 2(א)](http://www.nevo.co.il/law/72499/2.a) לחוק חובת המכרזים – הותנתה בהתקנתן של תקנות לגבי עיסקאות של תאגיד מקומי, ואלה לא הותקנו ופורסמו עד עצם היום הזה. בנסיבות מוקשות אלה, הסמכות לידון בטענות הנוגעות למכרזים פומביים של תאגידים ערוניים נותרה בידיהם של בתי המשפט האזרחיים [...]" (עניין חנו, בפיסקה 8).
...
עם זאת, בית המשפט ראה להוסיף ולקבוע כי דין המרצת הפתיחה להידחות גם מטעמים של שיהוי ומניעות, ואף לאחר שטענות המערערת נבחנו לגופן.
הנה כי כן, תאגידי מים וביוב אינם נמנים עם הגופים המפורטים בסעיף 2 לחוק חובת המכרזים בנוסחו כיום, ומכאן נובעת המסקנה כי לבתי המשפט לעניינים מנהליים לא נתונה הסמכות לדון בענייני מכרזים של תאגידי מים וביוב מכוח פרט 5 לתוספת הראשונה לחוק בתי משפט לעניינים מנהליים.
נוכח מסקנה זו, ובהיעדר פרט אחר בתוספת הראשונה שמקנה לבית המשפט לעניינים מנהליים סמכות לדון בתקיפת מכרז של תאגיד מים וביוב – אין מנוס מן הקביעה כי במצב המשפטי הקיים, הסמכות לדון בענייני מכרזים של תאגידי מים וביוב נתונה לבתי המשפט האזרחיים (ראו והשוו: בג"ץ 1001/20 חנו נ' החברה הכלכלית לאילת (חכ"א) בע"מ (6.2.2020) (להלן: עניין חנו)).
מסקנה זו, המשקפת את הדין המצוי, אינה הדין הרצוי.