מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עררים על החלטות רשות המים בנוגע לרישיון הפקה ובאר

בהליך ערר על פי חוק המים (עח"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הערר הוגש בעקבות החלטת המשיבה לדחות השגת קימברלי בכל הנוגע לאופן חיובה בדמי מים בהתאם לרישיון ההפקה שברשותה.
המשיבה קיבלה את ההצעה ועל כן הכירה בעלויות הרבות, בהן נשאה העוררת, של קדוח באר וטיוב שוטף של המים המליחים והוענק לה פטור מהפקת הטיוב למשך 10 שנים באישור שנתי מתחדש.
נטען שאמנם ביקשה העוררת לערור כנגד חיובה בדמי מים תוך שימוש בסעיף 31 לחוק המים, ואולם נטען שאין בסעיף זה כדי לשמש מקור נורמאטיבי לסמכות בית הדין, שכן הסעיף יוחד לתקיפת החלטת רשות המים הממשלתית בעיניין רישיון לפי חוק המים או תנאיו בלבד.
המשיבה טענה - בנגוד לטענות העוררת, כי בשום שלב לא התקבלה כל החלטה על שינויו ולא חל כל שינוי בתנאי רישיון ההפקה של העוררת מאז ועד היום.
...
לא מצאנו בטענותיה אשר פורטו לעיל ובייחוד בסעיפי החוק אשר אוזכרו ולו רמז להסמכת בית הדין למים לדון בעניין הנדון.

בהליך ערר על פי חוק המים (עח"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

באשר להשתלשלות הבקשה מטעם העורר לקבל רישיון קדיחה ו/או חיבור לתאגיד המים, נטען שהוגשה בקשה לרשות לקידוח חליפי לבאר 2241 מטעם המבקש ללא שצוין גוש- חלקה של מקרקעין, למרות שצורף נסח טאבו עם גוש חלקה (שלא תיאמו).
בנוסף נטען שהקצאת מים נעשית לפי סעיף 23 לחוק המים ושהעוררים לא הגישו ערר על החלטת מנהל הרשות לדחות את בקשתם לקידוח באר במועד ויש לדחות את הערר על הסף גם מחמת טעם זה. בהמשך, קיום ההליך נודע למפעלי נייר חדרה בע"מ והיא הביעה עמדתה ביחס לבאר שנמצאת בשטחה כאשר היתנגדה בתוקף להשמשת הבאר עליה דובר בחוות הדעת מטעם העורר.
ביום 19.6.16, ניתנה הודעה על הסכם פשרה ובקשה ליתן תוקף של פסק דין במסגרת הליכים שהתנהלו בין העורר לבין רשות המים במסגרת עח"ק 68698-12-12 ו- 1430-09-15 ההסכם פירט בין היתר, את הדברים הבאים אשר רלוואנטיים לענייננו: הסכם זה בא להסדיר את הרשיונות וחובות המערער בבארות מס': – רשיון הפקה מס' 2241 ע"ש צימרמן חברה לנכסים בע"מ (בפרוק)(מפיק מס' 5074) – העוררים מעלה יכונו יחדיו בסעיף זה כ"עורר" והחובות המיוחסים להם הנם ביחד ולחוד.
...
נטען שאין מנוס מקבלת הסכמת כל בעלי המקרקעין כתנאי מקדים להגשת בקשה לקידוח כאמור.
התוצאה מכל האמור לעיל הינה כי יש להורות על דחיית הערר.
העוררים ישלמו יחד ולחוד שכ"ט עו"ד לרשות המים בסך 40,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין ולנייר חדרה בע"מ בסך 10,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין תוך 30 ימים מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפסק הדין ציין בית הדין, מפי השופט ד' פיש כי התובעים לא החזיקו ברישיון הפקה כדין ולכן בקשתם לקבלת רישיון קדיחה והפקה מהוה בקשה ראשונית ולא בקשתם לקבלת רישיון חלופי לרישיון תקף ובלשונו: "[..] מקובל עלינו כי בנסיבות העניין הבקשה לקבל רשיון הפקה שהוגשה לאחר מכן (25.6.16) על ידי העורר לא היתה עבור רשיון הפקה חלופי מכיוון שלעורר אף פעם לא היה רשיון הפקה – אלא פנייתו היתה עבור קבלת רשיון הפקה או הקצאת מים מלכתחילה. וכך, צדקה הרשות כאשר בחנה אותה ככזו". עוד קבע בית הדין כי לא נפל כל פגם בהתנהלות רשות המים .
חוק מים אינו קובע מהו המסלול להגשמת הזכות למים, ולמנהל הרשות למים סמכות רחבה להחליט על הענקת רישונות הפקה, או מתן צוים לספק מים כלשהוא לספק מים לצרכן (סעיף 34 לחוק המים).
לאור האמור, הרי גם אם לא היה מוגש הערר בתיק 63201-10-18, ראוי היה לחסום את דרכם של התובעים מלהגיש תביעה אזרחית לפיצויים במקומה של תקיפה ישירה לבית הדין כנגד החלטות הרשות בעיניין אי מתן הרישיון לבאר חדשה.
זאת ועוד, בית הדין למים דחה את הערר שהגישו התובעים גופו לאחר שמיעת ראיות, וקבע כי לא נפל כל פגם בהחלטתה של רשות המים שלא ליתן להם רישיון לקדיחת באר חדשה.
...
משמע, בין אם נבחר לבחון את המקרה בהתאם לכללים בדבר החובה למצות את הליכי התקיפה הישירה קודם להגשת תביעה אזרחית לפיצוי, ובין אם נבחן את המקרה על פי כללי מעשה בית דין והשתק העילה, ברי כי תביעת התובעים לפיצוי בשל אי מתן הרישיון לבאר הנוספת דינה להידחות על הסף.
סיכום לאור כל האמור אני מורה על סילוק תביעתם של התובעים לפיצוי מהנתבעת בכל הקשור לאי מתן רישיון לקדיחת באר מים חדשה ולקבלת רישיון הפקה.
התובעים יפרטו רק את הטענות העובדות ואת העילות המשפטיות עליהן הם נסמכים בנוגע לעילת תביעה זו. בנסיבות העניין ישלמו התובעים לנתבעת הוצאות הבקשה בסך של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כנטען בכתב התביעה מגדלי דן היא חברת בת של מלונות דן והיא שואבת מים מליחים מתוך בארות המצויות בקוו החוף של תל אביב .
על פי סעיף 25 לחוק המים מנהל הרשות רשאי לקבוע ברישיון "כל תנאי הנראה לו דרוש להבטיח יעילות בהפקה, בהחסנה, בהובלה ובחלוקה של מים ולמנוע דלדולם של מקורות מים". אדם הרואה עצמו נפגע מהחלטת מנהל רשות המים בעיניין רישיון רשאי להגיש ערר בהתאם למנגנון הקבוע בסעיף 31 לחוק המים, תוך 21 ימים מיום מסירת ההודעה על החלטת מנהל רשות המים.
...
נראה לנו כי המסלול הנכון הינו המסלול השלישי.
העתירה נדחית, איפוא, שכן בפני העותרים מצוי סעד חלופי.
גם התביעה שלפני ותוצאת החלטתי ממחישים את הצורך בהסדרה חקיקתית בנושאי הסמכות כמו מים לצמא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו