מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עררים על החלטות מעצר: ראיות לכאורה ושחרור לחלופה

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות לערור לפי סעיף 53(א1) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996, על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (השופטת צ' גרדשטיין-פפקין) ב-עמ"י 22589-11-22 מיום 11.11.2022 (להלן: ההחלטה), במסגרתה היתקבל ערר המשיבה על החלטת בית משפט השלום בפתח תקווה (השופט א' מלמד) ב-מ"ת 51730-10-22 מיום 10.11.2022.
בא-כוח המבקש הסכים לקיומן של ראיות לכאורה ועילות מעצר, אולם עתר לשיחרור המבקש לחלופת מעצר.
...
דין הבקשה להידחות.
בהחלטתו, בית המשפט המחוזי הגיע לכלל מסקנה כי מסוכנותו של המבקש לא נסתרה, ואינה מאפשרת לשחררו לחלופת מעצר טרם התקבל תסקיר שירות המבחן בעניינו.
נוכח האמור, הבקשה נדחית ובית המשפט ישוב ויידרש לעניינו של המבקש לאחר קבלת תסקיר המעצר בעניינו.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

באת כוח המבקש הסכימה לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר, ועתרה לשחרורו לחלופת מעצר.
לאחר שמיעת הצדדים ועיון בתיק החקירה, מצא בית המשפט המחוזי לדחות את הערר, בקבעו כי "ראויה הזהירות אותה נקט בית משפט השלום בנסיבות העניין, ולא נפלה כל טעות בהחלטתו". הובהר, כי תסקיר שירות המבחן לא נועד רק לבחינת חלופות מעצר, אלא גם לבחינת המסוכנות, וכי "יעשה שירות המבחן כל מאמץ להגיש את תסקירו לבית משפט השלום בלוח זמנים קצר ככל הניתן". על ההחלטה האמורה הוגשה בקשת הרשות לערור שלפני, בה נטען, בין היתר כי היה ראוי לבחון חלופת מעצר בעיניינו של המבקש "באולם", שכן היה בידי המבקש להציע חלופת מעצר "מצוינת". הדבר נכון, כך נטען, בייחוד בימים אלו, בהם העומס על שירות המבחן הנו רב ביותר, והמתנה לתסקיר מבחן עשויה לארוך שבועות ארוכים.
...
לאחר שמיעת הצדדים ועיון בתיק החקירה, מצא בית המשפט המחוזי לדחות את הערר, בקבעו כי "ראויה הזהירות אותה נקט בית משפט השלום בנסיבות העניין, ולא נפלה כל טעות בהחלטתו". הובהר, כי תסקיר שירות המבחן לא נועד רק לבחינת חלופות מעצר, אלא גם לבחינת המסוכנות, וכי "יעשה שירות המבחן כל מאמץ להגיש את תסקירו לבית משפט השלום בלוח זמנים קצר ככל הניתן". על ההחלטה האמורה הוגשה בקשת הרשות לערור שלפני, בה נטען, בין היתר כי היה ראוי לבחון חלופת מעצר בעניינו של המבקש "באולם", שכן היה בידי המבקש להציע חלופת מעצר "מצוינת". הדבר נכון, כך נטען, בייחוד בימים אלו, בהם העומס על שירות המבחן הינו רב ביותר, והמתנה לתסקיר מבחן עשויה לארוך שבועות ארוכים.
לאחר עיון, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את הבקשה ללא צורך בתגובה.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בש"פ 8077/21 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז העורר: מאיר אבו נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל ערר על החלטתו של בית המשפט המחוזי בבאר-שבע מיום 21.11.2021 במ"ת 5573-09-21 שניתנה על-ידי כב' השופט נ' אבו טהה מועד הישיבה: כ"ה בכסלו התשפ"ב (29.11.2021) בשם העורר: עו"ד עמיר ג'ורג'י בשם המשיבה: עו"ד מוחמד סראחנה ][]החלטה
בדיון שהתקיים בבית המשפט המחוזי ביום 30.9.2021 הסכים בא-כוחו דאז של העורר לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר ובקש לשחררו לחלופת מעצר כבר באותה עת. לחלופין הוא עתר להורות על עריכת תסקיר מעצר בעיניינו.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים אני סבורה כי דין הערר להידחות.
סוף דבר: הערר נדחה.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בש"פ 6656/22 לפני: כבוד השופטת ג' כנפי-שטייניץ המבקש: יוסף פקיה נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל בקשת רשות ערר על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים (השופט א' רון) בעמ"ת 4435-09-22 מיום 4.9.2022 בשם המבקש: עו"ד אלי כץ ][]החלטה
בדיון שהתקיים בבית משפט השלום ביום 7.7.2022, הסכים המבקש לקיומן של ראיות לכאורה ולעילת מעצר, ועתר לשחרורו לחלופת מעצר עוד באותו יום אף ללא צורך בתסקיר מעצר.
...
לאחר עיון בבקשה על נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

זהו ערר לפי סעיף 53 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996 על החלטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע (כבוד השופט נ' אבו טהה) במ"ת 2318-06-23 שניתנה ביום 19.03.2024, בגדרה נדחתה בקשת העורר לעיון חוזר בהחלטה על מעצרו עד תום ההליכים נגדו.
בהנתן נסיבות חייו של העורר, אישיותו, העדרותו של עבר פלילי, ויכולתו להפנמת מעשיו, שירות המבחן העריך כי קיימים "מוקדי סיכון להישנות היתנהגות עוברת חוק ופוגענית". לבסוף, שירות המבחן לא מצא כי יש להמליץ על שיחרורו לחלופת מעצר, לרבות מעצר בפקוח אלקטרוני, משהתרשם כי המפקחים אינם מבינים את מוקדי הסיכון של העורר, ואף מגוננים עליו.
בהתאם לסעיף 21 לחוק המעצרים ופסיקת בית משפט זה, בית המשפט יורה על מעצרו של נאשם בפלילים עד תום ההליכים נגדו אם ישנה עילת מעצר; ראיות לכאורה הקושרות את הנאשם לבצוע המיוחס לו בכתב האישום; ובאין אפשרות מידתית יותר להגשמת תכלית המעצר בפועל בדרך של חלופת מעצר (בש"פ 814/23 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 12 (31.01.2023)).
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בערר ובנספחיו ונתתי דעתי לטענות הצדדים ובאי-כוחם, באתי לכלל מסקנה כי דינו להידחות.
התרשמות זו נובעת מהתרשמותו הישירה והבלתי אמצעית של שירות המבחן, ולא מצאתי כי בית משפט קמא שגה עת לא סטה מהמלצה זו. הנה כי כן, לאחר שבחנתי היטב את ענייננו, מצאתי כי החלטות בית משפט קמא מבוססות על אדנים מוצקים ונטועות היטב במסד הראייתי שהונח בפניו.
סוף: הערר נדחה בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו