ועדת הערר קבעה בהחלטתה מיום 27.7.2016 כדלקמן:
"27. אין מחלוקת על כך שהתכנית נשוא הערר הוגשה על ידי העורר על מנת להכשיר בניה בלתי חוקית שבוצעה על ידו. יחד עם זאת, גם אם אין מדובר בשימוש חורג או הקלה, על מנת שניתן יהיה לאשר תכנית יש צורך בנימוקים תיכנוניים שיצדיקו את אישורה וכאלה לא הצלחנו למצוא. נהפוך הוא, העוררים לא הצביעו על כל הצדקה תכנונית לשינוי מבנה הנחלה באופן נקודתי.
יחד עם זאת וככל שהדבר לא נעשה, מן הראוי היה להבהיר לעורר כי על אף שתוף הפעולה מצד הנציגים המקצועיים בוועדה המקומית לצורך קידום התכנית, אזי הוועדה המקומית איננה חותמת גומי ויש לה שיקול דעת להחליט לסרב לתכנית וכי במסגרת שיקול דעת זה יילקחו בחשבון שיקוליים תיכנוניים, כאשר הכשרת המבנים הקיימים אינו יכול לשמש השיקול הבלעדי.
לשיטתו, מתשובת המועצה האזורית עולה, כי בנגוד להצהרות הוועדה המקומית, היא נותנת אישורים והיתרים הן ביחס לבניה חדשה והן כהיתרים לטובת הכשרת / הסבת מבנים קיימים (לרבות לטובת שימוש לפל"ח), אשר ניבנו באופן זהה למבנים בנחלת העותר, באמצעות אותם היתרים שניתנו בשנות התשעים והוארכו כל פעם מחדש: ברחבי המושב קיימים 47 מבנים כ – 33 נחלות אשר לגביהם ניתנו היתרים זמניים בשנות התשעים על פי תקנות הפטור ותוקפם פג. ביחס לכל אותם מבנים ונחלות, בכל השנים ננקטו פעולות אכיפה נגד 2 משקים / נחלות בלבד ובכל שנות קיומו של המושב הוצאו 3 צוי הריסה או הפסקת שימוש בלבד, כאשר אחד מהם הוא הצוו שהוצא נגד העותר והשניים הנותרים – הוצאו במסגרת הליכים שהתנהלו נגד בעל גן האירועים והנחלה עליה הוא פועל ולא בהתייחס לאותם מבנים שניבנו למטרת מגורים לפי אותם היתרים זמניים משנות התשעים.
...
על הכרעת הדין וגזר הדין, הגיש העותר ערעור לבית המשפט המחוזי (עפ"א 3639-09-14), אשר נמחק בהתאם להמלצת בית המשפט, תוך מתן צו עיכוב ביצוע לצו הפסקת השימוש עד ליום 31.1.2015 וקביעה לפיה:
"המשיבה [הכוונה לועדה המקומית – י.ש.] תסייע עד כמה שניתן בבקשה להארכת מועד לפי סעיף 207, אם תוגש ולכשתוגש, להיעתר לבקשה במידה והמצב התכנוני החל על השטח יאפשר אופק תכנוני המכשיר את המבנה / המבנים."
הועדה המקומית הסכימה להארכת המועד לכניסתו לתוקף של צו ההריסה, להבדיל מצו איסור השימוש – לגביו לא ניתנה ארכה.
הסתמכות העותר על הנחיות מהנדסת הועדה המקומית
לטענת העותר, החלטת הועדה המקומית מנוגדת לסיכום ותיקון שהתבקש על ידי מהנדסת הועדה בהנחיותיה ומכתביה אל האדריכלית מטעם העותר – גברת עינב קווה, בהתייחס לפתרון המוסכם ביניהן, לפיו לגבי המבנים על החלקה יבוקש פל"ח ביעוד תיירות / צימרים בהתאם לתכנית גז/1000.
כפי שקבעתי בה"פ (מרכז) 50178-10-13 מעוז **** חברה קבלנית לבניה בע"מ נ' ראש עיריית ראשון לציון -דב צור (פורסם בנבו, 28.2.2017): (על פסק הדין הוגש ערעור ע"א 3393/17 הקבוע לדיון ליום 14.6.2018):
"מעבר לכך, כבר נפסק בעניין זה, כי רשות מינהלית רשאית לשנות את מדיניותה בכל עת ולפרט אין זכות מוקנית לדרוש את המשך קיומה של אותה מדיניות. כך, שמדיניות זו, כשלעצמה, אינה מהווה הבטחה שלטונית (ראה למשל: בג"ץ 3871/91 שמן (תעשיות) בע"מ נ' שר התעשייה והמסחר, מו(4) 272 (1992(; בג"צ 594/78 אומן מפעלי סריגה בע"מ נ' שר התעשיה, המסחר והתיירות, פ"ד לב(3) 469 (1978); בג"ץ 198/82 מוניץ נ' בנק ישראל, פ"ד לו(3) 466 (1982)). כלומר, כך או כך, ממילא אין לפנינו הבטחה שלטונית; וראה גם הפסיקה וההלכות שפורטו בפסק הדין שניתן על ידי לפני מספר ימים בעת"מ 22989-03-16 פנחסי רפאל ואח' נ' הועדה להשלמת תוכניות שליד הועדה המחוזית –מחוז מרכז [פורסם בנבו] (מיום 14.2.2017, פסקאות 10 – 15 לפסק הדין) בנוגע לכך שהרשות התכנונית רשאית וחייבת לשנות מהחלטותיה הקודמות - משיקולים ענייניים, עד למועד מתן תוקף סופי לתכנית ופרסומה."
לאור כל האמור, נימוקי ועדת הערר בטענה זו, הינם נימוקים סבירים ואין להתערב בהם.
לפני סיום, אציין, כי יש לדחות את טענת העותר להיעדר החלטה בדבר מי הגורם שצריך לשפות את העותר בדין הנזקים וחסרון הכיס שנגרם לו לאור התנהלות הועדה המקומית והמהנדסת מטעמה – היות ואין זה מתפקידה של ועדת הערר להחליט בעניין זה.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, העתירה נדחית.