מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערר על שחרור לחלופת מעצר בעבירת הסעת שב"חים

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

שירות המבחן המליץ על שיחרור לחלופת מעצר במסגרתה ישהה העורר במעצר בית מלא ויפוקח על ידי אחותו ושני אחיו שנמצאו מתאימים לכך.
בית המשפט עמד על המסוכנות הקיימת בעבירות סחר בנשק, שככלל מחייבת מעצר בפועל, כמו גם בבצוע שיטתי של עבירות הסעת שב"ח. טענות הצדדים לטענת העורר שגה בית משפט קמא משהורה על מעצרו עד תום ההליכים המשפטיים, ולא קיבל את המלצת שירות המבחן בעיניינו לשחררו למעצר בית מלא.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בערר, בהחלטת בית המשפט המחוזי ושמעתי את טיעוני הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערר להידחות.
בנסיבות אלה, בסופו של יום מסקנתי היא כי דין הערר להידחות.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2009 בעליון נפסק כדקלמן:

אף על פי כן הורה בית משפט השלום (ביום 12.8.09) על שיחרור העוררים למעצר בית, בפקוח קבוע ובאיזוק אלקטרוני (בכפוף להתחייבות עצמית בסך 10,000 ₪ כל אחד; עירבון במזומן בסך 5,000 ₪ כל אחד; שני ערבי צד ג' לכל עורר, שיחתמו על ערבות בסך 10,000 ₪ כל אחד).
עוד נקבע, כי אף שרק לעתים נדירות יסטה בית המשפט מהמלצות שירות המבחן, כאן עברם הנקי של העוררים (רק לעורר 3 עבר פלילי, בעבירת של הסעת שב"ח ועבודות ללא היתר), העובדה שהתקיפה לא היתה יזומה והתרחשה בבית הנאשמים, העידר נסיונות הטרדה נוספים, וריחוקה של חלופת המעצר - מביאים להעדפת היתרשמותו הישירה של בית המשפט.
...
אכן, יש קושי בפיקוח על-ידי בני משפחה (ראו החלטת השופט גרוניס בבש"פ 7602/04 אבו אלהוא נ' מדינת ישראל (לא פורסם), וכן החלטתי בבש"פ 3453/05 אברג'יל נ' מדינת ישראל (לא פורסם)), ואולם המציאות מלמדת שלא אחת אין לנאשמים אלא קרובי משפחה כמפקחים, והם מתאשרים במקרים המתאימים.
נוכח כל האמור אין בידי להיעתר לערר.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2009 בעליון נפסק כדקלמן:

] לפניי שני עררים על החלטתו של בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופטת א' אפעל גבאי), שהורה על מעצרו של העורר בבש"פ 9378/09 ושל העוררים בבש"פ 9297/09 (כולם יחד, להלן: העוררים) עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם.
עוד מוסיף העורר כי שגה בית המשפט כשפסק כי לא ניתן לאיין את מסוכנותו באמצעות חלופת מעצר, בהצביעו על כך שלצורך ביצוע העבירות המיוחסות לו מתחייב שתוף פעולה עם איש משמר הגבול, ואין בנמצא אחד כזה לאחר מעצרו של איש מג"ב שהיה מעורב בהברחת השב"חים במקרה דנן.
כן מצינת היא כי לכל העוררים עבר פלילי בעבירות שונות, ובחלק מן המקרים אף בעבירות של הסעת שב"חים.
התחכום שבתכנית, שנעשתה מתחת לאפן של רשויות אכיפת החוק, והיקפה הניכר, אינם מאפשרים ליתן בעוררים את האמון הנידרש לשם שחרורם לחלופת מעצר (ראו בש"פ 9332/09 מדינת ישראל נ' יעקב (לא פורסם, 23.11.09), זאת אף מבלי לתת את הדעת לקושי הקונקרטי הטמון באלה שהוצעו כמפקחים על קיומם של תנאי השיחרור.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובצרופותיה, מסקנתי היא כי בדין ראה בית המשפט המחוזי להורות על מעצרם של כל אחד משלושת העוררים עד תום ההליכים.
אולם שיקול הדעת האם לאמצה נותר אצל בית המשפט (ראו בש"פ 9189/09 ימיני נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 20.11.09), ובמקרה הנוכחי סבור אני – על יסוד הטעמים עליהם עמדנו - כי בדין קבע בית המשפט המחוזי שחרף האמור בתסקיר, חלופת המעצר לא די בה על מנת לנטרל את מסוכנות העוררים.
הערר נדחה איפוא.

בהליך ערר מ"י (עמ"י) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לאחר שבית המשפט אומר לי שפעולות 3,5 ו-6 אינן מצדיקות את המשך המעצר אני מציינת שהטענה העיקרית נוגעת לכך שבעבירה של הסעת שב"ח יש עילת מעצר ובעניין זה נותרו פעולות 1 ו-2.
בית משפט קמא צדק כאשר קבע לשחרר אותו בחלופת מעצר בית מלא ואת התנאים שקבע.
<#6#> החלטה בפניי ערר על החלטת בית משפט השלום (כב' השופט צ' פורר) מיום 18.1.18 בה הורה על שיחרורו של המשיב אשר נעצר לאחר שנחשד בעבירה של הפרעה לשוטר והסעת תושב זר שוהה שלא כדין.
...

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

ב"כ העורר מבקש לקבל את הערר, ולהורות על שיחרור העורר לחלופת המעצר שהוצעה, ואף הציע עוד שני מפקחים נוספים , הורי אישתו , אשר התייצבו לדיון והם גרים גם בבאר שבע.
ככלל, לעניין העבירה של כניסה לישראל שלא כדין, הלכה היא כי עצם היותו של נאשם תושב איזור, אינה מונעת את אפשרות שיחרורו לחלופת מעצר: בש"פ 6781/13 מוחמד קונדוס נ' מדינת ישראל ( 04.11.2013)‏‏ נקבע: לאמור, גם בדיון בעיניינם של נאשמים תושבי האיזור מונחים על כפות המאזניים אותם ערכים וזכויות – חירות הנאשם המוחזק כחף מזה, והצורך להגן על שלום הציבור וביטחונו ולהבטיח ניהול הליכי משפט תקינים מזה.
כאמור, עילת המסוכנות נובעת גם מהעברות הנוספות המיוחסות לעורר : הסעת ברכב של תושב זר השוהה שלא כדין , נהיגה ברכב ללא רישיון נהיגה, ונהיגה ברכב ללא ביטוח; מקובל עלי כי עבירה של הסעת שב"חים בתקופה זו בפרט, מלמדת גם על מסוכנות של העורר .
...
שוכנעתי כי מערך פיקוח זה יכול להיות יציב ואפקטיבי לאורך זמן ברמה הנדרשת .
בנסיבות, ,הגעתי לכלל מסקנה כי ניתן להשיג את מטרת המעצר ולאיין את המסוכנות בחלופת מעצר בית מלא, עם משמורנים , וניתן אף לעבות החלופה בערבויות והפקדה כספית.
לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת את הערר ומורה על שחרורו של העורר בתנאים כדלקמן: העורר ישהה במעצר בית מלא עד תום ההליכים בביתה של בת זוגתו גב' דנוב אלונה אנאל ת.ז. 308674738, ברח' אסא 16 בבאר שבע, בפיקוח צמוד של אחד מהמשמורנים : גב' אנה דנוב תעודת זהות 308674647, מר ארקדי דנוב תעודת זהות 30867459 .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו