מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערר על שחרור בתנאים מגבילים בעבירות התפרעות והפרעה לשוטר

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנאשם הגיש ערר על החלטה זו, וביום 30.07.17, קיבל בית המשפט המחוזי (כב' השופט רם וינוגרד) את הערר והורה על שיחרורו של הנאשם בתנאים מגבילים, הכוללים מעצר לילי בבית אמו בבית אל, בין השעות 22:00 ו-06:00 והפקדה נוספת של 3,000 ₪ (66316-07-17).
בנסיבות אלו גם אין משמעות של ממש לעבר הפלילי של הנאשם בעבירות אחרות, הגם שאין מחלוקת על חומרתן - כניסיון לתקיפת שוטר עם נשק מזוין, הישתתפות בהתפרעות, הפרעה לשוטר, החזקת נשק חשוד כגנוב, אגרופן ועוד.
...
בשים לב לכל האמור, אני מקבל את הבקשה ומורה על שחרורו של הנאשם ממעצר בתנאים הבאים שנועדו להבטיח את התייצבותו לדיונים בעניינו: הנאשם התייצב לכל דיון בעניינו.

בהליך ערר על החלטת קצין (ע"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי ערר על המופנה נגד תנאי שיחרור שנקבעו במסגרת סמכות קצין מישטרה לשחרר חשוד, וזאת מכוח סעיף 43 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשמ"-1996 (להלן – חוק המעצרים).
הוא נעצר ונחקר בחשד להישתתפות בהתקהלות אסורה, היתנהגות העלולה להפר את שלום הציבור, הפרה הוראה חוקית, הפרעה לשוטר והפרת צו בריאות העם.
טענות המשיבה טוענת המשיבה כך: יש לדחות את הערר על הסף, בהעדר סמכות לבית משפט זה (אלא לבג"ץ) לידון בטענות הנוגעות לתוקפן, חוקיותן וחוקיותן של התקנות; המישטרה פעלה באופן סביר כדי לאזן בין מתן אפשרות לממש את חופש הביטוי והמחאה מחד, לבין הצורך לשמור על בריאות הציבור, בהיתחשב במצב החרום הקשה שבו נתונה המדינה, מאידך, ולכן תוצאת פעילותה מדתית; העוררים פעלו בנגוד להוראת קצין המישטרה שהכריז על ההפגנה כהתקהלות בלתי חוקית והורה להם להתפזר, תוך שהתפרעו ולא מילאו את הוראות השוטרים.
דיון והכרעה לאחר כל זאת, ולאחר שקראתי את כל תיק החקירה שהושאר לעיוני וכן צפיתי בסרטונים ששני הצדדים שלחו לי, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הערר להיתקבל, ככל שהוא נוגע לביטול מיגבלות ההרחקה שהוטלו על העוררים.
מאליו מובן, כי לא מצאתי לידון ביתר טענות המשיבה בהקשר להתנהלות ההליך הנוכחי, זאת במיוחד לאחר שכל צד קיבל את יומו בבית המשפט, והחלטה זו ניתנת לאחר קריאת הטיעונים, שמיעת הטיעונים בעל-פה, ועיון בחומרי החקירה ובחומרים שהעבירה הסניגורית.
...
שלישית, ולגופן של טענות – לאחר שעיינתי בתיק החקירה וצפיתי בסרטונים, ניתן לומר כי קצין המשטרה שהיה במקום, אכן הורה על פיזור ההתקהלות לאחר שציין בכריזה, כי ההתקהלות אינה חוקית, וניתן לשמוע זאת בבירור.
אינני מקבל טענה זאת.
סוף דבר.

בהליך ערר מ"י (עמ"י) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בבקשה נטען כי "הנ"ל חשוד כי הישתתף בהתפרעות אסורה בבלפור בכך שהחזיק לוח עץ בידיו והתכוון לזרוק אותו אל תוך המדורה שבערה במרכז נתיב תחבורה פתוח לנסיעה. כמו כן, חשוד כי סרב למסור את לוח העץ לשוטרים והחל לתקוף אותם". בבקשה צוין כי העורר נחשד בעבירות של סיכון אדם בנתיב תחבורה, תקיפת שוטר כדי להכשילו, תקיפת שוטר במילוי תפקידו, הישתתפות בהתפרעות והתנהגות העלולה להפר את שלום הציבור.
ההחלטה מיום 27.12.2020 לאחר דיון שהתקיים במעמד הצדדים, נעתר בית המשפט קמא לבקשת המישטרה באופן חלקי והורה כי המשיב ישוחרר בתנאי שיורחק למרחק שלא יפחת מקילומטר ממיתחם ההפגנות ברחוב בלפור וזאת עד ליום 26.01.2021 בשעה 12:00, וכן בתנאי של התייצבות לחקירה ומשפט ככל שיידרש, תוך חתימה על ערבות עצמית וערבות צד ג'.
ב"כ העורר הדגישה כי לעמדתה תנאי ההרחקה שהוטל על העורר אינו מידתי ואינו הולם את החשדות המיוחסים למשיב.
בנוסף, קיים במקרה הנוכחי חשד סביר ברף מסוים ביחס לעבירות של תקיפת שוטר והפרעה לשוטר במילוי תפקידו (ראו עמ' 2 לדו"ח שסומן "4").
השאלה המרכזית הנשאלת היא איפוא שאלת מידתיותה של ההגבלה שהוטלה על העורר, והאם אין בהגבלה מעין זו כדי לפגוע במידה העולה על הנידרש בחופש ההפגנה של העורר.
...
ההחלטה מיום 27.12.2020 לאחר דיון שהתקיים במעמד הצדדים, נעתר בית המשפט קמא לבקשת המשטרה באופן חלקי והורה כי המשיב ישוחרר בתנאי שיורחק למרחק שלא יפחת מקילומטר ממתחם ההפגנות ברחוב בלפור וזאת עד ליום 26.01.2021 בשעה 12:00, וכן בתנאי של התייצבות לחקירה ומשפט ככל שיידרש, תוך חתימה על ערבות עצמית וערבות צד ג'.
כמו-כן, קבע בית המשפט קמא כי "ההפגנה כשלעצמה לגיטימית ותכליתה להגשים את עיקרון חופש הביטוי. יחד עם זאת, הצתת אש באמצע כביש היא מסוכנת ומסכנת אחרים". לפיכך, כאמור, נעתר בית המשפט קמא לבקשה באופן חלקי.
לפיכך, הערר מתקבל בזאת באופן חלקי במובן זה שתקופת ההרחקה שנקבעה בהחלטתו של בית המשפט קמא תקוצר ותימשך עד יום 18.1.2021 בשעה 12:00.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בש"פ 2261/23 לפני: כבוד השופטת ר' רונן העוררת: מדינת ישראל נ ג ד המשיב: פלוני ערר על החלטות בית המשפט המחוזי בירושלים במ"ת 21019-01-23 מיום 14.3.2023 ומיום 16.3.2023 שניתנו על ידי כב' השופט א' גורדון תאריך הישיבה: כ"ו באדר התשפ"ג (19.3.2023) בשם העוררת: עו"ד אשרה פטל-רוזנברג בשם המשיב: עו"ד רועי פוליטי ][]החלטה
כתב האישום ביום 9.1.2023 הוגש לבית המשפט המחוזי כתב אישום נגד המשיב ונגד נאשם נוסף (להלן: נאשם 1) המייחס להם עבירות של חבלה חמורה בנסיבות מחמירות לפי סעיף 333 בנסיבות סעיף 335 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק); הצתה לפי סעיף 448א רישא בצרוף סעיף 29 לחוק; סיכון דרכים לפי סעיף 344 בצרוף סעיף 29 לחוק; וכן יוחסה למשיב בלבד עבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו לפי סעיף 275 לחוק.
כן נטען כי מסוכנותם נלמדת גם מעברם הפלילי הכולל עבירות תקיפה, היתפרעות, חבלה במזיד, ניסיון תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות והפרת הוראה חוקית.
דיון והכרעה כידוע, חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים) התשנ"ו-1996 קובע כי בדיון בבקשה למעצר על תום ההליכים – גם אם קיימות ראיות לכאורה וקיימת עילת מעצר – על בית המשפט לבחון האם ניתן להשיג את מטרת המעצר בדרך של שיחרור הנאשם בערובה ובתנאים מגבילים, באופן שיביא לפגיעה פחותה בחרותו (סעיף 21(ב)(1) לחוק).
בלא כל שתוף פעולה מצידו, ורק לאור העובדה שהוא לא הפר את האמון כאשר היה תחת פקוח אלקטרוני בעבר (לפני ביצוע העבירה החמורה הנוכחית) – אינני סבורה כי ניתן להורות על שיחרורו.
...
משכך, אני סבורה כי לא ניתן לתת במשיב את האמון הדרוש לצורך שחרורו.
אולם בשלב זה, לאור מכלול הנתונים שפורטו לעיל, אני סבורה כי דין הערר להתקבל.
אני מורה לכן על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים בת"פ 20989-01-23 בבית המשפט המחוזי בירושלים.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

כתב האישום מתייחס לתקופה שבה היתקיים מבצע "שומר חומות", ובפרט לאירועים שארעו בחודש מאי 2021 בעיר עכו, והוא כולל שני אישומים המייחסים לעורר עבירות של מעשה טירור של חבלה חמורה בכוונה מחמירה לפי סעיף 329(א)(1) בצרוף סעיף 29 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין) וסעיף 37 לחוק המאבק בטרור, התשע"ו-2016; היתפרעות לפי סעיף 152 בצרוף סעיף 29 לחוק העונשין; שבוש מהלכי משפט בצוותא לפי סעיף 244 בצרוף סעיף 29 לחוק העונשין; היזק לרכוש בצוותא לפי סעיף 452 בצרוף סעיף 29 לחוק העונשין; הפרעה לשוטר בנסיבות מחמירות בצוותא לפי סעיף 275א בצרוף סעיף 29 לחוק העונשין; וקשירת קשר לפשע לפי סעיף 399(א)(1) לחוק העונשין.
משכך, שירות המבחן לא המליץ על שיחרורו של העורר בתנאים מגבילים ואף לא על מעצרו בפקוח אלקטרוני.
...
לא בלי התלבטות, אני סבורה כי יש מקום להתערב במסקנה זו של בית המשפט.
המציאות בהקשר זה מביאה למסקנה שונה במידת-מה מזו של שירות המבחן, וגם לכך יש לתת משקל.
לכן, אני מקבלת את הערר במובן זה שהדיון יוחזר לבית המשפט המחוזי על מנת שיבחן בעצמו את מערך הפיקוח שהוצע על ידי העורר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו