לעמדת העותרת, הדברים המצוטטים לעיל הם כה חמורים ומעידים על הלך הרוח שהוביל לקבלת החלטת הועדה המקומית, עד כי הותרת החלטת ועדת הערר על כנה, מבלי שהפרוטוקול הובא לידיעתה ובחינתה של ועדת הערר, יש בה כדי לגרום לאובדן של אמון הציבור ברשות המנהלית.
לעמדת העותרת, במישור התיכנוני, מבחינת תשתיות, דרכים, צרכים תיכנוניים ועוד, אין כל מיגבלה לבנות 38 יחידות דיור, 28 יחידות דיור, 21 יחידות דיור ו- 18 יחידות דיור בנכס (הכול כפי שנקבע בהחלטות קודמות של הועדה המקומית), קרי, כי אין כל בעיה תכנונית המצדיקה דחיית הבקשה להיתר, אלא שדחיית הבקשה נובעת מסוגיות מנהליות בלבד, ורצון להכריע בבקשה מטעמים לא עינייניים, תוך הנחת תשתית מטעה בפני ועדת הערר.
כך לטענת העותרת בתחילה בשנת 2014, קבע שמאי הועדה המקומית, במסגרת שומתו המכרעת כי הבניין כולל 6 יחידות דיור; בהחלטת הועדה המקומית מיום 25/9/16 נקבע כי ההחלטה התקבלה "בהתאם למדיניות הועדה לתמ"א מצומצמת במגרשים עליהם עד 2 יחידות דיור"; ולאחר בדיקות הצוות המקצועי קבעה הועדה המקומית כי בנכס ישנן 4 יחידות דיור – על קביעה זו חזרה הועדה המקומית בדיון בערר משנת 2018 וכן, בדיון בועדת הערר מיום 26/9/16 גם שם ציין נציג הועדה המקומית כי "הגענו למסקנה שבאמת 4 דירות יש שם". לטענת העותרת, היתנהלות זו מעידה, בין היתר, על העדר סבירות ההחלטה, כמו גם על העדר שיקולים רלוואנטיים בבסיסה.
...
בהינתן שבסיכומו של דבר אומצה ההמלצה המפורטת, המנומקת והמקצועית של אדריכלית הוועדה, גם ככל שבמסגרת הדיון בוועדה נקטו חלק מהדוברים במילים שראוי היה שלא להשתמש בהן, אינני סבורה כי מדובר בפגם היורד לשורשם של דברים שיש בו בכדי להוביל לבטלות ההחלטה.
כיוון שכך, הרי שממילא לא הרימה העותרת את הנטל ולו הראשוני להראות כי מדובר באותה בקשה שכבר נדונה ובהתאמה דין טענתה זו - דחייה.
סוף דבר;
לאור האמור והמפורט – העתירה נדחית.