התובע הגיש ערר על פיטוריו לשר החינוך.
דב"ע נו/3-31 מדינת ישראל נ. ארנון בונה, (16.9.1996), נפסק, כי מטרתו של השימוע אינה רק להציג בפני העובד את הטענות כלפיו, שכן אלה, בדרך כלל, ידועות לעובד, אלא בעיקר לאפשר לעובד להזים את הטענות כלפיו, להביא תימוכין לגירסתו ולנסות ולשכנע שלטענות אין בסיס.
כמו כן, ובהתאם לפסיקה, יש לבחון את החלטת הפטורים בקונטקסט הכללי של מכלול האירועים שהביאו, בסופו של יום, להחלטה שהתקבלה (עיין ע"ע 123/00 בי"ס תיכון ערוני-כל ישראל חברים נ. יצחק צויזנר (27.6.01).
התובע אישר, במעמד הדיון בועדה הפריטטית, כמו גם בערר שהגיש לשר החינוך, כי מרבית דו"חות הפיקוח שנכתבו לאחר התצפית על שיעורים שהעביר, נימסרו לו. משמעות הדבר הנה, שהתובע ידע מהי הבקורת כלפי האופן בו העביר שיעורים בהיבט המקצועי.
...
בנסיבות העניין, לאור כל המפורט לעיל, הגענו למסקנה, כי הפגמים שנפלו בהליך הפיטורים של התובע, אינם מצדיקים את איונם, אך יש מקום לחייב את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי כספי.
ניתן היה לצפות, כי הנתבעת 1 תדאג להעברת המסמכים במהירות ועוד בחודש מאי, על מנת להשלים את הליך הפיטורים, המחייב אף שימוע במהלך חודש זה והנתבעת 1 לא עשתה כן.
אשר על כן, הננו מחייבים את הנתבעת 1 לשלם לתובע פיצוי בשווי שמונה חודשים, לפי משכורתו האחרונה, כאשר התקופה אותה שילמה הנתבעת 1 לתובע מתחילת חודש ספטמבר 2013, נלקחת בחשבון במניין אותם שמונה חודשים.
יתר על האמור לעיל, נדגיש, כי ארגון העובדים אינו מחויב לתמוך בכל טענה שמעלה העובד ולהזדהות עם כל דרישה של העובד, והתובע סירב לקבל עצות המבוססות על ניסיון החיים של נציגי ההסתדרות, אשר המליצו לו לעבור לעבוד בבית ספר אחר, ואולי שם הוא יצליח יותר מאשר בבית ספר "רעות".
בנוסף לפיצוי אותו חייבנו את הנתבעת 1 לשלם לתובע, הננו מחייבים את הנתבעת 1 לשלם לתובע הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 6,000 ₪; לתשלום תוך 30 יום, שאם לא כן, ישאו הסכומים הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.