מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערר על החלטת רשם הקבלנים בדבר רישום בפנקס הקבלנים

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בדין ובצדק רב קיבל רשם הקבלנים ביום 6.2.2018 את החלטתו להוריד הסווג של פנינת עוזיאל ל- ג (1) יש להצטער על כך שרשם הקבלנים התעכב זמן כה רב במתן החלטה צודקת ומתחייבת זו. עיכוב זה במתן ההחלטה, אפשר לפנינת עוזיאל להמשיך ולהתקשר בחוזים לבצוע עבודות הדורשות סיווג ג'(3), למרות שהיא לא הוכיחה את זכאותה להמשיך ולהחזיק בסווג זה. די בכך כדי לדחות את הערר על החלטת רשם הקבלנים מיום 6.2.2018 עליה הוגש הערר.
במצב עובדתי זה ובהשתלשלות אירועים זו, שותפים אנו לדעת הועדה המייעצת ורשם הקבלנים: "כי נראה כי כבר מראשית שנת 2015 מניות החברה וניהולה לא היו עוד בידי אברהמי, אלא הועברו לאדרי ... כי לכל המאוחר בחודש אפריל 2015 התחלפו בעלי המניות בחברה והנהלתה. כמו כן, עד לאותו מועד המבקשת לא הייתה פעילה כקבלן לעבודות הנדסה בנאיות ולא היו לה פרויקטים בבצוע... לא נשמר כל קשר ליכולת הבצוע ההנדסית בגינה סווג מלכתחילה בסוג 3. בשנת 2015 הייתה המבקשת שקולה, לטעמה של הועדה, לקבלן שרק עתה נרשם בפנקס הקבלנים, וסווג בסוג 1, מפני שעוד לא הוכיח יכולות ביצוע ההולכות וגדלות לצורך העלאת הסווג, לפי תקנה 3 לתקנות הסווג. מכאן, שהחלטת הרשם מחודש פברואר 2018, להוריד את סיווגה של המבקשת לסוג 1, התאימה בין היכולת ההנדסית של המבקשת לבין סיווגה כמתבקש מהוראות תקנה 10(א)(1) ו – 10(א) לתקנות הסווג" "כי העסקה, כשלעצמה, של עובדים שהם מהנדסים, אינה מקנה לקבלן, שרק נרשם בפנקס, זכות להיות מסווג בסוג גבוה, יהא ניסיונם של המהנדסים אשר יהא"; וכפועל יוצא, את המלצת הועדה המייעצת ורשם הקבלנים: "שלא להעלות את סיווגה של המבקשת לסוג 3. זאת, על אף שהציגה המבקשת פרוייקטים שביצעה משנת 2015 ואילך." סוף דבר אשר על כן, ומכל הנימוקים דלעיל, אנו דוחים את הערר.
...
לפיכך בשים לב לעיקרון של "מאזן הנוחות" ובשים לב לכך שחרף הפגמים הנטענים בבסיס הרישום של המבקשת, הניח הרשם בידיה את הסיווג החדש לאורך זמן ניכר מאד, אני מורה כדלקמן: ניתן בידי המבקשת פרק זמן עד 20.5.18 להגשת ערר עד להגשת הערר ואם יוגש ערר עד להחלטה אחרת, תוכל המבקשת להמשיך לבצע את הפרויקטים שהיא מבצעת כעת, אך לא תוכל לקבל פרויקטים חדשים שמצריכים סיווג העולה על ג/1 בענף 100.
לאור כל האמור, גם היום, ממליצה הוועדה שלא להעלות את סיווגה של המבקשת לסוג 3.
על רקע האמור יש לקרוא את " הסכם תמורות והעברת מניות," שנחתם ביום 25.2.2015 בין פנינת עוזיאל לבין אי.די. אביגיל פתרונות וייזום בע"מ. ( להלן:ההסכם) במכתב מיום 11.2.2019 לרשם הקבלנים מסביר **** אדרי שהסכם זה הינו תוצר הקשיים התפקודיים והכלכליים אליהן נקלעה פנינת עוזיאל עוד בתקופתו של יעקב אברהמי ובטרם פטירתו ז"ל בשנת 2014, עם מותו, קיבל לידיו את ניהול החברה אלעזר אברהמי יבדל"א, אך אותם קשיים עמדו גם בפניו.
במצב עובדתי זה ובהשתלשלות אירועים זו, שותפים אנו לדעת הוועדה המייעצת ורשם הקבלנים: "כי נראה כי כבר מראשית שנת 2015 מניות החברה וניהולה לא היו עוד בידי אברהמי, אלא הועברו לאדרי ... כי לכל המאוחר בחודש אפריל 2015 התחלפו בעלי המניות בחברה והנהלתה. כמו כן, עד לאותו מועד המבקשת לא הייתה פעילה כקבלן לעבודות הנדסה בנאיות ולא היו לה פרויקטים בביצוע... לא נשמר כל קשר ליכולת הביצוע ההנדסית בגינה סווג מלכתחילה בסוג 3. בשנת 2015 הייתה המבקשת שקולה, לטעמה של הוועדה, לקבלן שרק עתה נרשם בפנקס הקבלנים, וסווג בסוג 1, מפני שעוד לא הוכיח יכולות ביצוע ההולכות וגדלות לצורך העלאת הסיווג, לפי תקנה 3 לתקנות הסיווג. מכאן, שהחלטת הרשם מחודש פברואר 2018, להוריד את סיווגה של המבקשת לסוג 1, התאימה בין היכולת ההנדסית של המבקשת לבין סיווגה כמתבקש מהוראות תקנה 10(א)(1) ו – 10(א) לתקנות הסיווג" "כי העסקה, כשלעצמה, של עובדים שהם מהנדסים, אינה מקנה לקבלן, שרק נרשם בפנקס, זכות להיות מסווג בסוג גבוה, יהא ניסיונם של המהנדסים אשר יהא"; וכפועל יוצא, את המלצת הוועדה המייעצת ורשם הקבלנים: "שלא להעלות את סיווגה של המבקשת לסוג 3. זאת, על אף שהציגה המבקשת פרוייקטים שביצעה משנת 2015 ואילך." סוף דבר אשר על כן, ומכל הנימוקים דלעיל, אנו דוחים את הערר.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא בפנינו ערר על החלטות רשם הקבלנים אשר אימץ את המלצות הועדה המייעצת על הורדת הסווג של "גיאו-בר" בנוי ופתוח בע"מ (להלן: "גיאו-בר") בענפים 4/100, 4/200, 4/300, 4/400 ו – 3/500, מסיווגים אלו, לסיווג 1.
ביום 24.6.2014 שלח רשם הקבלנים מכתב התראה לעוררת, ובו היא התבקשה להמציא לרשם הקבלנים את המסמכים הדרושים וכי אם לא יעשה הדבר תוך 14 יום "רשם הקבלנים ישקול הפעלת סמכויותיו לרבות הפעלת אמצעי משמעת, הורדת הסווג או ביטול הרישום ברשם הקבלנים" (נספח ו' לתשובת רשם הקבלנים).
עבודות הנדסה בנאיות גדולות יותר מסוג 2, מחייבות את הקבלן להוכיח, שהוא " מקבל דרך קבע שירותים הנדסיים בכל עבודותיו מאת מהנדס העונה על הדרישות בסעיף 4(א)(1) לחוק" הדבר נקבע בצורה קטגורית וברורה ב"חוק" ו"בתקנות" "בחוק" נקבע : "2. מי שנירשם בפנקס לאחר תחילתן של תקנות אלה יסווגו הרשם בסוג 1.
...
. אנו דוחים את הטענה, שחידוש הרישיון במהלך השנים לתקופות נוספות, ריפא וביטל את הפגם המהותי של היעדר מהנדס ואפשר ל"גיאו-בר" להמשיך להחזיק בסיווגים 4 ו-3.
המסקנה המתבקשת הנה: שלא היה ביכולתה של "גיאו-בר" אז, וגם לא עתה, לעמוד בקריטריונים הדרושים להמשיך ולהחזיק בסיווגים 4 ו-3; וכי החלטת רשם הקבלנים להוריד את הסיווג של "גיאו-בר" של סיווגים אלו, הייתה נכונה אז ונכונה גם היום הגם שיתכן שאם היא הייתה מסתפקת בהוכחת זכאותה לסוג 2, היה נעתר רשם הקבלנים לבקשה זו. נושא זה לא עמד לדיון בפנינו.
כפועל יוצא, בהיעדר נתונים עובדתיים אם זכאית "גיאו בר" לסיווג 2; והיות שלא נטענו בפנינו כל טענות בנדון; אין אנו יכולים להתייחס לנושא זה ואנו נמנעים מלהביע דעה כלשהי באשר לזכאות זו. ככל ותוגש בקשה על ידי "גיאו-בר" לסווג אותה בסוג 2, בקשה זו תבחן על ידי הוועדה המייעצת ורשם הקבלנים, אשר על כן, ולאור כל הנימוקים המפורטים לעיל, אנו מחליטים לדחות את הערר.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתגובתו של רשם הקבלנים לבקשה זו ובתשובה לכתב הערר נאמר בין השאר: "1. יודגש כבר בתחילה כי רישומה של העוררת בפנקס הקבלנים בענף ראשי 200 ובענף משנה 260, בוטל בטרם הגשת הערר ובקשת הסעד הזמני, לפי החלטת רשם הקבלנים מיום 16.2.2022, ומשכך, עניינה של הבקשה הוא בשינוי המצב המתקיים מזה כחצי שנה, ולרישום מחדש בפנקס הקבלנים, על אף שהעוררת לא עומדת בתנאים לפי הדין לרישום בפנקס.
במכתב הגב' סנדרה הבה רכזת בכירה רישום קבלנים מיום 10/10/2021 נאמר: "מר לאוניד רוקמן אינו פנוי- משמש בסיס רישום בחברה אחרת". מדוע לא הוגש ערר על החלטת רשם הקבלנים מיום 16.2.2022 עת נאמר:כי "מר רוקמן משמש בסיס רישום בחברה אחרת ואינו פנוי לעבוד בחברתכם". מכל מקום, נוכח ההבהרה של העוררת שמר ליאוניד רוקמן סיים את עבודתו בחברת אור זמר בניה ופקוח בע"מ, החליט רשם הקבלנים לזמן אותו להופיע בפני הועדה המייעצת המקצועית המייעצת לרשם הקבלנים.
ברי שאין ליתן צו ביניים להכיר בכישורים אלו, ולהתערב - ולו זמנית - בהחלטות הועדה המייעצת ורשם הקבלנים - המוסמכים על פי חוק לבחון את הדבר - ולאפשר לעוררת לבצע עבודות הנדסה בנאיות, על כל הסיכון הכרוך בכך.
...
גם אם הפרוטוקול אינו המבטא את כל מה שנאמר בדיון – כטענת ב"כ העוררת - די במה שיש בו כדי לתמוך –בשלב זה - את המסקנה אליה הגיעו הוועדה המייעצת ורשם הקבלנים באשר להיעדר ידע מספק והעדר ניסיון מספק של מר רוקמן לאוניד.
לא שוכנעתי – בשלב זה – שנפל משגה כלשהו בהחלטות הוועדה המייעצת ורשם הקבלנים.
סוף דבר אני דוחה את הבקשה למתן סעד זמני כלשהו.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא בפנינו ערר על החלטת רשם הקבלנים מיום 19/4/2023 אשר דחה את בקשת העוררים לרישום חברת יחיד על בסיס כישוריו וניסיונו של המנהל גיל ברנהולץ, תוך שהוא מאמץ את המלצת הועדה המייעצת מיום 26.3.2023.
לא ברור מה התיקון המבוקש ומדוע יש צורך בהוספת שיח נטען כלשהוא במהלך הדיון, עת ניתנה אפשרות לעוררים להתייחס בכתב לטיעוני רשם הקבלנים ולנמק את עמדתם בדבר זכאותם לרשום בפנקס הקבלנים תוך היתייחסות לנושאים אשר בהחלטה מיום 30.7.2023.
...
נוכח המפורט לעיל ובהתחשב בכך שהעוררים קיבלו את מלוא ההזדמנות להביא את טיעוניהם בערר זה, אנו מחליטים שלא לעשות צו להוצאות בשל איחור רשם הקבלנים בהגשת כתב התשובה.
אנו מחליטים לא לעשות צו להוצאות גם בהליך שהתנהל בפנינו.
סוף דבר אנו קובעים שלגיל ברנהולץ יש את ההסמכה הנדרשת לצורך סעיף 4(א)(3) לחוק.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעע"מ 1981/02 קיסר הנדסה ופיתוח בע"מ נ' מדינת ישראל-משרד הבטחון כותב, בין השאר, כב' השופט מ. חשין: "לנושא המועדים נודעת חשיבות ממעלה ראשונה לענין הגשתן של עתירות מנהליות". בבג"צ 410/78 מילס ישראל בע"מ נגד שר האוצר ואח' כותב כב' השופט ברק: "אמת הדבר, בטרם יפנה אדם לבית משפט זה, עליו לפנות לשלטונות כדי לשכנעם בצדקתו, אך בעשותו כך, אל לו להשהות את פנייתו לבית משפט זה יתר על המידה. מתוך החומר שלפנינו עולה כי היה צריך להיות ברור לעותרת עוד בספטמבר 1976 כי נסיונותיה לשנות את עמדת המשיבים לא יעלו יפה. היה עדיף לפנות, אם רצתה בכך, סמוך אחר תאריך זה לבית משפט זה. עותר אינו יכול להתגבר על טענת שהוי בכך שהוא מיתעקש, אינו מוכן לראות בסרוב שהוא מקבל סוף פסוק, וממשיך להתכתב עם הרשויות. דבר זה נכון הוא במקום שהפניות הן חד צדדיות. אך דבר זה נכון גם במקום שהרשויות באדיבותן משיבות לפונה שוב ושוב, כי אין בידן לשנות החלטתן. במשא ומתן שכזה מגיע רקע מסים, אשר ממנו ואיך מחד גיסא, פניות נוספות הן מיותרות ואינן מועילות מבחינת החובה הראשונית לפנות לרשות לפני פנייה לבית משפט זה, ומאידך גיסא, ממנו מתחילה לרוץ תקופת שהוי שתעמוד בעוכרי העותר ברצותו לפנות לבית משפט זה". בתיק ו"ע 42165-12-15 מ.א.ד הנדסה חשמל ותקשורת בע"מ נגד רשם הקבלנים כותב כב' השופט משה רביד: "3. על פי תקנה 2(ב) לתקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (סדרי דין בפני וועדת ערר) התשל"א – 1971, (להלן: תקנות סדרי דין), המועד להגשת ערר הוא 30 יום מיום שהודעה לעורר החלטת המשיב אם ניתנה שלא בנוכחותו או 30 יום מיום שנמסרה לו החלטת המשיב. תקנה 7 לתקנות סדרי הדין מאפשרת ליו"ר הועדה להאריך את המועד אם היתה לעורר סיבה סבירה להגישו באיחור.
" לאחר שעיינתי במסמכים הרבים אותם צירפו הצדדים; ולאחר שבחנתי את טיעוני והסברי העוררת לסיבת העיכוב בהגשת הבקשה להארכת מועד, ומנגד את תשובת והתנגדות רשם הקבלנים לבקשה זו; הגעתי למסקנה, שאין כל סיבה או נימוק מוצדק להאריך עתה את המועד להגשת הערר על החלטת רשם הקבלנים מיום 7/11/2021 אשר נשלחה לעוררת ביום 10.11.2021 ואלו נימוקיי: ביום 7/7/2021 נשלח לעוררת מכתב ראשון בו מיפרט רשם הקבלנים את החשדות כלפי העוררת אשר הסבה עבודה בהקף של 5,500 מ"ר לקבלן הרשום בענף בניה 100(ג)(1) שאינו רשאי לבצע עבודה בהקף זה. במכתב זה הובהר לעוררת כי בכוונת רשם הקבלנים לשקול את ביטול הרישום שלה בפנקס הקבלנים, או לנקוט באמצעות משמעתיים אחרים כלפיה.
...
סוף דבר.
אני דוחה את הבקשה להארכת מועד להגשת ערר על החלטת רשם הקבלנים מיום 7.11.2021 אשר נשלחה לעוררת ביום 10.11.2021.
אני מחייב את העוררת לשאת בהוצאותיו של רשם הקבלנים בהליך זה בסך כולל של 8,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו