הקדמה:
זוהי בקשה להמצאת מסמכים מכוח הוראות סעיף 108 לחוק סדר הדין הפלילי(נוסח משולב), תשמ''ב-1982 (להלן: החסד''פ),כפי שיפורט בהמשך, בטענה כי יש במסמכים אלו כדי לבסס את טענת של הנאשמים להגנה מן הצדק בשל אכיפה בררנית פסולה , כפי הוראות סעיף 149(10) לחסד''פ.
לנאשמים דנן מיוחס ביצוע עבירות של ביצוע עבודות בניה ו/או אחריות לבצוע עבודות בניה, בסטייה מהיתר הבניה שניתן בפועל, ובסטייה מהתכנית החלה על המקרקעין, במועדים והיקפים , כפי שפורטו בכתב האישום המתוקן.
המאשימה טוענת , ובצדק, כי , בנסיבות דנן, בהן , נימנעו הנאשמים מלהגיש ערר על ההחלטה שלא להעמיד את גב' ברנט לדין, לאור ההבדל המשמעותי בהקף העבירות המיוחסות אליהם , לעומת גב' ברנט, ובהיעדר הצבעה על אפשרות לאפליה פסולה שלהם לעומתה, אין כל מקום להעתר לבקשה.
לעניין זה יפים דברי כב' השופט י. עמית בתיק בש''פ 8252/13 מדינת ישראל נ' שיינר, שם אף היתייחס בית המשפט להבדל בין בקשה לחומר חקירה לפי הוראות סעיף 74 לחסד''פ, לעומת בקשה לעיון במסמכים מכוח הוראות סעיף 108 לחסד''פ.
וכך מציין כב' השופט עמית, עמ' 458 של פסק הדין:
" בדומה לגילוי מסמכים בהליך אזרחי, תנאי מקדמי לגילוי ולהעברת חומר חקירה הוא רלבאנטיות. לפרשנות המונח "חומר חקירה" אנו נדרשים למבחן הרלבנטיות בהתאם למבחני השכל הישר ונסיון החיים (עניין ברקו, פסקה
22).
...
גם הערר שהוגש על החלטת הוועדה לוועדת הערר, נדחה.
אין די בטענה בעלמא או העלאת טענת הגנה ערטילאית, כדי להיעתר לבקשה לעיון במסמכים.
אותה מסקנה תתקבל, גם בגישה לא מכבידה על הטוען לאכיפה בררנית, כאשר, כאמור, מלבד אמירות בעלמא, באשר למדיניות האכיפה, ללא ביסוס ולו לכאורי, לאפליה בין מצבים דומים, בין אם לגבי המתלוננת, גב' ברנט, ובין אם למדיניות האכיפה הנטענת ע''י הנאשמים, אין בטיעוני הנאשמים ולא כלום.
לאור כל האמור, דין הבקשה דחייה, וכך אני מורה.