בבית המשפט העליון
בש"פ 7165/20
לפני:
כבוד השופט ע' פוגלמן
העוררת:
מדינת ישראל
נ ג ד
המשיב:
פלוני
ערר על החלטת בית המשפט המחוזי לנוער בבאר שבע (כב' השופט נ' אבו טהה) במ"ת 8917-10-20 מיום 18.10.2020
תאריך הישיבה:
א' בחשון התשפ"א
(19.10.2020)
בשם העוררת:
עו"ד מירי קולומבוס
בשם המשיב:
עו"ד שלום בן שבת
][]החלטה
נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות אינוס, מעשה סדום ומעשים מגונים שביצע בבת דודתו (להלן: המתלוננת) לפי הוראות החוק המפורטות בו. על פי כתב האישום, במספר רב של מועדים במשך תקופה של כחצי שנה בשנת 2014, שבחלקה הייתה המתלוננת בת פחות מ-14 שנים, המשיב ואביה (להלן: האב) בעלו אותה שלא בהסכמתה החופשית, אחד אחרי השני.
לצד המיוחס למשיב, כתב האישום כולל מסכת חמורה וקשה של עבירות מין שביצע האב בבתו המתלוננת, מאז הייתה צעירה מאוד ועד לתקופה האחרונה, כמפורט שם.
בד בבד עם הגשת כתב האישום, הגישה העוררת בקשה למעצרו של המשיב והאב עד תום ההליכים.
מכאן הערר שלפניי, שבו מבקשת העוררת כי נורה על הותרת המשיב במעצר מאחורי סורג ובריח עד לקבלת תסקיר בעיניינו, שאז יהיה ניתן לעמוד על מסוכנותו ולקבל החלטה מבוססת על מכלול הנתונים הנדרשים בבקשה למעצרו עד תום ההליכים.
דיון והכרעה
לאחר עיון בערר על נספחיו, ולאחר שהאזנתי לטענות הצדדים בדיון שהתקיים לפניי, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערר להיתקבל בחלקו כך שחלף ההחלטה להורות על שיחרורו של המשיב למעצר בית הוא ישהה במעצר בפקוח אלקטרוני במקום החלופה שהוצעה, בלווי המפקחים שנמצאו מתאימים ובכפוף ליתר התנאים שנקבעו – עד לקבלת תסקיר שירות המבחן בעיניינו, הכל כמפורט להלן.
אני סבור כי אכן קיים קושי בהחלטה לשחרר את המשיב ממעצר מאחורי סורג ובריח מקום שבו מסוכנותו לא נבחנה על ידי הגורם המקצועי האמון ככלל על הערכות הסיכון להישנות המעשים, והפער במקרה דנן מכביד במיוחד כאשר עסקינן בעבירות מין חמורות כאלו המיוחסות למשיב, שבוצעו במתלוננת, בת משפחתו, עת הייתה קטינה.
...
סוף דבר: אני מורה על השבת עניינו של המשיב לבית המשפט המחוזי לצורך קבלת דיווח מאת מנהל הפיקוח האלקטרוני כאמור בסעיף 22ב(ג) לחוק המעצרים בדבר האפשרות כי המשיב ישהה בפיקוח אלקטרוני בביתם של הסבים ובפיקוח המפקחים שנמצאו הולמים בהחלטה מיום 18.10.2020.
אם יימצא כי ניתן להורות על מעצרו של המשיב בפיקוח אלקטרוני כאמור, אני מורה כי ייעשה כן בכפוף לקיום התנאים שאותם קבע בית המשפט המחוזי בהחלטתו נושא הערר (תוך שאדגיש כי האיסור על יצירת קשר עם מעורבים בחקירה – חל על המשיב במישרין או בעקיפין, בעצמו או באמצעות אחר).
הערר מתקבל חלקית אפוא, כמפורט בפסקה 12 לעיל.