מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערר על החלטת מעצר עד תום ההליכים בעבירות כלכליות

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

] מונח לפני ערר על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו במ"ת 11578-08-20 מיום 13.8.2020 (כב' השופט ר' בן-יוסף), במסגרתה הורה בית המשפט על מעצרו של העורר עד תום ההליכים לפי סעיף 21(א) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכות אכיפה מעצרים, התשנ"ו-1986) (להלן: החוק).
בחודש מאי 2016 הוגש כנגד העורר כתב אישום המייחס לו שורת עבירות כלכליות בהיקפים גדולים מאוד, ביניהן: קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות, הלבנת הון והצעת ניירות ערך ללא תשקיף (ת"פ 52446-06-16; להלן: ההליך העקרי).
...
בהינתן כל אלה, דין הערר להידחות.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

ערר על החלטתו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (השופטת נ' בכור) מיום 20.8.2019 במ"ת 42277-04-19, בגדרה הוחלט לעצור את העורר עד לתום ההליכים בעיניינו.
עוד נקבע בהחלטה כי "טלגרס" תווכה בין לקוחות לבין סוחרי סמים פסיכדליים (להבדיל מקנאביס, שלגביו "טלגרס" אינה אלא מפרסם מתוחכם), ולפיכך העורר יכול להחשב מבצע בצוותא של עבירה זו. כמו כן יש ראיות לכאורה לעבירה של מתן אמצעים לבצוע פשע בהיקפים עצומים, לרבות מתן אמצעים לקטינים למכור ולקנות סמים; וכן נימצאו ראיות לכאורה להוכחת העבירות הכלכליות, הן ביחס להכנסותיו האישיות של העורר והן להכנסות האירגון.
גם ראש ענף ביקורות נעצר עד תום ההליכים, על אף היבטים חיוביים בתסקיר, לאחר שנקבע כי לפעולותיו "נגיעה ישירה לתיווך לסחר בסמים" ו"מתוקף תפקידו, העורר ניהל והנחה צוות עובדים ובכך היבט נוסף לחומרה" (החלטתו של השופט ע' פוגלמן בבש"פ 5181/19 חדד נ' מדינת ישראל (15.8.2019)).
...
מסקנה בעניין מעמדו של העורר בארגון הראיות המפורטות לעיל הן ראיות לכאורה לכך שהעורר היה במעמד בכיר ב"טלגראס", עמד בקשר עם הבכירים ביותר בארגון, נשא בתפקיד חשוב שאיפשר את תפקוד המערכת באופן שוטף, ונתפס בעיני המשתמשים כגורם בעל סמכות וידע.
אני סבור כי המקום לדיון המשפטי בשאלות אלה הוא בהליך העיקרי, ולצורך החלטת המעצר אין חשיבות עצמאית לשאלת הסיווג המשפטי של הפעילות, בפרט מאחר שכיום אין מחלוקת כי מדובר לכאורה במתן אמצעים לביצוע פשע.
סוף דבר: הערר נדחה.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נטען כי במהלך השנים אישר וחיזק בית המשפט העליון את ההלכה לפיה עבירות בעלות אופי כלכלי מקימות עילת מעצר עד תום ההליכים, וזאת בשל החשש הממשי לשלום הציבור.
בהקשר זה, ראו למשל: בש"פ 6642/19 ישראל קקון נ' מדינת ישראל (31.10.2019): "כידוע, לשתיקת הנאשם יש נפקות הן במישור הראייתי, והן במישור עילת המעצר, במובן זה שהשתיקה עשויה לחזק את עילת המסוכנות (בש"פ 8638/96 קורמן נ' מדינת ישראל, פ"ד נ(5) 200, 206 (1996); בש"פ 1748/11 יחזקאל נ' מדינת ישראל (10.3.2011))". ביחס לחשש להמלטות מאימת הדין, סבורני כי המבקשת הניחה טעמים מספקים לביסוס עילת מעצר זו. העובדה כי המשיב הובא ארצה, בתום הליך הסגרה מספרד, ואף אם המשיב לא ערער כנגד החלטה יש בה כדי לעורר חשש להימלטותו מאימת הדין, אף אם לא במרום עצמתה.
בעל הנוגע ליניב, שהנו כאמור ראש האירגון, המיוחסות לו עבירות דומות לאלה של הראל, אך גם עבירה של סחיטה באיומים; עברו הפלילי כולל עבירות דומות לאלה שהורשע הראל, במסגרת אותה פרשייה, אלא שעל יניב נגזר עונש כבד יותר שכלל בין היתר 78 חודשי מאסר בפועל, הרי שבהחלטת המעצר שנתקבלה בעיניינו נקבע שאין לשלול על אתר את האפשרות שתימצא חלופה שיהא בה כדי להפחית מעצמת עילות המעצר, אלא שבעניינו של יניב לא נמצא מערך פקוח אנושי מתאים עבורו, ועל כן נתקבלה החלטה על מעצרו עד לתום ההליכים (מ"ת 47630-12-18, מיום 14.11.2019).
...
הנה כי כן, לאחר שעמדתי על קנקנם של המפקחים, נחה דעתי כי ארבעת המפקחים שנמצאו מתאימים, מודעים ברמה הנדרשת למיוחס למשיב בכתב האישום, מודעים לנסיבות מעצרו וערים לגורמי הסיכון הנשקפים ממנו, כך שיהא בידם להציב בפניו גבולות ברורים ולדווח למשטרה כל אימת שיפר את תנאי מעצרו בפיקוח אלקטרוני.
על כן, שוכנעתי כי יהא בידם של המפקחים הנבחרים לשמש כחלופה מציבת גבולות ומטילת מורא עבור המשיב.
כידוע, אין בנמצא חלופת מעצר הרמטית לחלוטין, משל המדובר בכליאה מאחורי סורג ובריח, אך בנסיבות דנא, בהביאי בכלל חשבון את המעשים המיוחסים למשיב, המסוכנות הנשקפת מהם, עברו הפלילי, עילות המעצר, ובעיקר לאחר שעמדתי על טיבם של המפקחים הרלוונטיים, נחה דעתי כי המשך מעצרו של המשיב בפיקוח אלקטרוני ובפיקוח צמוד של מי מהפקחים שנמצאו מתאימים, לצד תנאים מגבילים, יביא לכדי הפחתה מספקת במסוכנות הנשקפת ממנו והחשש מפני שיבוש הליכי המשפט מצדו, תוך פגיעה מידתית ומופחתת בחירותו, בשלב דיוני זה. מכל המקובץ, הנני מורה כדלקמן: א) בהתקיים כל התנאים, המשיב ישוחרר מבית המעצר להמשך מעצר בפיקוח אלקטרוני, בביתו של מר דני שולברג, שברח' יעקב עלומי 41, משמר השבעה, עד לתום ההליכים בעניינו.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

עם זאת, על-פי המתואר בכתב האישום עבירות אלו נמנות עם עבירות המקור אשר הצמיחו לכאורה את הרכוש האסור העומד בבסיסן של העבירות האחרות המיוחסות לו. בד בבד עם הגשת כתב האישום המתוקן נגד העורר, הגישה המדינה גם בקשה למעצרו עד תום ההליכים.
בבקשה נטען, בין היתר, כי נשקפת מן העורר מסוכנות נוכח טיב העבירות המיוחסות לו. בהקשר זה נטען כי הצטברותן של העבירות הכלכליות והיקפן מקימים נגדו עילת מעצר של מסוכנות.
בית המשפט המחוזי הדגיש כי ההחלטה על מעצרו של העורר עד לתום ההליכים התבססה על הסכמתו לקיומן של ראיות לכאורה ועילות למעצרו וכי בדיון שהתקיים בבקשה לעיון חוזר הבהיר בא-כוחו של העורר כי הוא אינו חוזר בו מהסכמה זו. בית המשפט המחוזי הבהיר כי טענותיו החדשות של העורר אינן מכרסמות או מאיינות את התשתית הראייתית הלכאורית שעליה מבוסס כתב האישום.
...
המדינה מוסיפה כי אף לגופם של דברים דין הערר להידחות, תוך שהיא סומכת ידיה על החלטתו של בית המשפט המחוזי.
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה שדין הערר להידחות.
סוף דבר: הערר נדחה.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי ערר לפי סעיף 53 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996 (להלן: חוק המעצרים) על החלטות בית המשפט המחוזי בנצרת (כבוד השופטים א' זגורי ו-ע' עיילבוני, בהתאמה) במ"ת 17794-07-23 מימים 18.10.2023 ו-20.10.2023, בגדרן התקבלה בקשת המשיב לעיון חוזר בהחלטה מיום 20.08.2023 (כבוד השופט ד' צרפתי), במובן זה שהוחלט להעביר את המשיב למעצר בפקוח אלקטרוני, חלף מעצר ממשי מאחורי סורג ובריח.
יחד עם הגשת כתב האישום, ביום 09.07.2023 הגישה העוררת בקשה למעצר המשיב עד תום ההליכים בעיניינו.
זאת ועוד, ובהמשך לאמור בהחלטת השופט י' כשר בערר הקודם, אציין כי לא ניתן להיתעלם מהחשש הממשי להמשכות ההליך העקרי, בשים לב למורכבות העבירות הכלכליות שבכתב האישום ונוכח העובדה שטרם ניתן מענה מפורט מצד המשיב לכתב האישום; זאת, לצד העובדה שבשל מצב החרום המיוחד שהוכרז במדינה, הודיע שר המשפטים מתוקף סמכותו שבתקנה 2(א) לתקנות בתי המשפט ולשכות ההוצאה לפועל (סדרי דין במצב חרום מיוחד), התשנ"א-1991, כי חלות תקנות 5-3 לתקנות האמורות, ומשכך דיונים נדחים על-ידי בתי המשפט, כל עוד אינם נמנים על הדיונים הקבועים בתקנה 3.
...
דיון והכרעה לאחר שהפכתי שוב ושוב בבקשה, באתי לכלל מסקנה, לא בלי התלבטות, כי דינה להידחות.
ואולם, סבורני כי יש בחלופת המעצר, לרבות התנאים המגבילים שנקבעו בהחלטת בית משפט קמא, בין היתר ביחס לשימוש במכשיר סלולרי וברשת האינטרנט, הערבויות שהופקדו והמפקחים הנוספים שאושרו על-ידו – כדי לצמצם באופן משמעותי את המסוכנות הנשקפת מהמשיב.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו