נימוקיה העקריים של ההחלטה היו אלו: עילת המעצר העיקרית לגביו היא חשש להמלטות מהדין, בשונה משלושת המשיבים האחרים בהליך המקביל, אשר לגביהם נקבע כי מסוכנותם משמעותית; מרכז חייו בישראל; העונש הצפוי לו, אם יוסגר ואם יורשע, נמוך מזה הצפוי למשיבים האחרים; הוא עצור בפקוח כבר תקופה ארוכה, מנובמבר 2021, בלי שהפר את התנאים שנקבעו; בית המשפט התרשם לטובה ממקום עבודתו של המשיב (באמצעות שיחת וידיאו שנעשתה בהסכמת הצדדים) ומהמפקח במקום העבודה, אשר אותה עת כבר שימש מפקח ואף חתם על ערבות; יציאתו לעבודה תאפשר גם את יציאת אישתו לעבודה.
המבקשת הגישה ערר על החלטה זו, אך לנוכח הערות בית המשפט חזרה בה ממנו ובהתאם לכך הערר נדחה, תוך ציון הבהרת המבקשת, שאליה הצטרף בית המשפט, כי בדרך כלל יש קושי לאפשר לעצור בפקוח חלונות פקוח ממושכים וקבועים לשם יציאה לעבודה (בש"פ 2852/22 היועץ המשפטי לממשלה נ' מלכה (1.5.2022), החלטת כבוד השופט ע' גרוסקופף).
לנוכח כל האמור, הבקשה לשינוי תנאי השיחרור מתקבלת, כלהלן:
המשיב יורשה לצאת לצרכי עבודתו שלוש פעמים בשבוע, בימים קבועים ובשעות קבועות, אך זאת רק לאחר שתוגש הודעתו המפרטת את הימים והשעות הקבועים שבהם יורשה לצאת ואת המקום הקבוע שאליו יורשה לצאת ולאחר שאלו יאושרו בהחלטה נוספת שתנתן.
...
לנוכח האמור ולאחר בחינת הדברים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לקבוע לגבי המשיב תנאים והקלות דומים, גם אם לא זהים, לאלו אשר נקבעו בעניינו של המלכה.
תשובת באי-כוח המשיב לטענה זו, המקובלת עליי, היא כי מאז הסתיים הקשר עם נדב גובר חלפו למעלה משנתיים ומכל מקום, אין מחלוקת שכיום הוא עצור בגרמניה.
לנוכח כל האמור, הבקשה לשינוי תנאי השחרור מתקבלת, כלהלן:
המשיב יורשה לצאת לצרכי עבודתו שלוש פעמים בשבוע, בימים קבועים ובשעות קבועות, אך זאת רק לאחר שתוגש הודעתו המפרטת את הימים והשעות הקבועים שבהם יורשה לצאת ואת המקום הקבוע שאליו יורשה לצאת ולאחר שאלו יאושרו בהחלטה נוספת שתינתן.