זאת ועוד, מדובר גם בפרשנות מוקשת מבחינת הקשר הדברים, היות שלפי גישת התובע, הוא יוכל להגיש ערעורים לבית הדין לעבודה על החלטת הוועדה הרפואית לעררים, ועד שהערעור לא יידחה (או לחילופין – לא יוגש ערעור, והחלטת הוועדה תהפוך לחלוטה), תנתן לו ארכה שלא ניתן לתחום אותה בזמן ברור ומוגבל, להגשת התביעה לקבלת הטבות מהנתבע.
...
מנגד, הנתבע טוען, כדלקמן: דין התביעה להידחות; לא ברור איזה אורכה בדיוק מבקש התובע, היות שהחלטת הנתבע שעליה מלין התובע היא מחודש 11/2021, והתביעה הוגשה כבר בחודש 1/2022; התובע הגיע לגיל 67 כבר בחודש 8/2020, ואילו התביעה לגמלת ניידות הוגשה רק בחודש 11/2021 – זמן ניכר לאחר מכן; התובע לא זכאי לגמלת ניידות היות שהוא לא קיבל גמלה לפני הגיעו לגיל 67, וגם לא היה בבעלותו רכב שנרכש באמצעות הלוואה עומדת; לפי הפסיקה לא ניתן להאריך את המועד להגשת התביעה להטבות בניידות; אין חובה על הנתבע ליזום הגשת תביעה להטבות בניידות.
בית המשפט העליון קבע כך: "... אין לקבל את טענות העותר ככל שהן נוגעות לשאלת זכאותו לפי הסכם הניידות. אבחנה על-בסיס גיל, שאינה שרירותית ויש לה הצדק רציונלי וטעמים ענייניים, כמו גם הצורך לתעדף את אופן חלוקתם של משאבים מוגבלים על-פי סדר-קדימויות, הוכרו בעבר בפסיקתו של בית-משפט זה... אף במקרה דנן לא מצאנו, כי התנאים הקבועים בהסכם הניידות אינם סבירים ולפיכך אין אנו רואים להתערב בפעולותיהם של המשיבים לפי ההסכם". [5: בג"ץ 1753/02 שיאון נ' שר הבריאות (ניתן ביום 4.11.2002).
בהקשר זה (ובניגוד למה שסברנו תחילה), גם איננו מקבלים את פרשנותו של התובע, שטען כי לפי האמור במכתב מיום 22.6.2020, ניתן להבין שהוא יכול להמתין עד החלטת הועדה הרפואית לעררים האחרונה שתדון בעניינו, גם אם היא תתכנס ותחליט זמן-מה לאחר הגעתו לגיל פרישה.
ראו גם עב"ל (ארצי) 473/03 עזבון המנוח יוחאי גדיש ז"ל – המוסד לביטוח לאומי (ניתן ביום 9.5.2005), פסקה 13 וההפניות שם.]
לבסוף, נציין כי גם לא הוכחה כלל טענה נוספת של התובע, ובקשר למידע הסותר לכאורה שנרשם באתר האינטרנט "כל-זכות". מנגד, מקובלת עלינו טענת הנתבע כי מדובר במידע שאינו סותר את עמדתו[footnoteRef:29].
]
סוף דבר – לאור כל האמור לעיל, דין התביעה להידחות.