בבב"נ 28414-01-17 ועדה מקומית לתיכנון כפר סבא נ' כץ ואח' (16.2.17) נקבע כי הפעלת צהרון של 7 פעוטות בנכס שייעודו למגורים, בבית פרטי, בלב שכונת מגורים, ברחוב צר, טעונה היתר לשימוש חורג.
מסקנתי מתחזקת בפסיקה אליה הפנה בא כח המשיבות 3 ו-4 :
כך, בעע"מ 4875/12 טמי ויוסי גרומר ואח' נ' ועדת הערר המחוזית לתיכנון ובניה מחוז תל אביב קבע בית השפט העליון :
"לענייננו, לא ניתן לקבל את טענתה של פז, לפיה הפעלת הגן נגזרת במישרין מיעוד המגורים המותר בתכנית, שכן לא מתקיימת תלות, למצער לא במישרין, בין הפעלת גן הילדים לבין יעוד המגורים. על כך ניתן להוסיף כי במקרה הנדון אין מדובר בהשפעה מינורית על הסביבה הקרובה. ברי כי הפעלת הגן עלולה לגרום חוסר נוחות מסוים לתושבי השכונה. הרעש הנובע מטבע הדברים מהפעלת הגן, כמו גם עומסי התנועה שעלולים להווצר בשעות מסוימות, טעונים בחינה מעמיקה ואיזון באמצעות תנאים מגבילים. צרכים אלה לא ניתן למלא אלא במסגרת בקשה למתן היתר לשימוש חורג....
בנסיבות העניין, כאשר נכון להיום לא אישרה רשות תיכנון כלשהיא בקשה להיתר לשימוש חורג ומשמצאה לנכון המבקשת להגיש בקשתה להיתר רק ביום 15/8/17, כאשר הסכם השכירות בנוגע לנכס נחתם עוד באפריל 2017, לא מצאתי כי יש מקום להתערב בהחלטת בית משפט קמא בנוגע לסעד הזמני ודין הבקשה להדחות.
...
טענת המשיבה, כי הפעלת גן/פעוטון של עד 15 ילדים, אינו שימוש חורג ואינו טעון היתר לשימוש חורג בנסיבות שתוארו, אינה מקובלת עלי.
אציין, כי במקרים שאוזכרו ע"י המבקשת , בהם אישרו בתי המשפט פתיחת הגן, היה מדובר בהליכים תכנוניים מתקדמים, תוך קבלת עמדתה הרשמית החיובית של הועדה המקומית (במקרה סלומה נ' דנגור - הועדה המקומית של תל אביב ובמקרה ציטרון- הועדה המקומית של רמת גן), ואילו בעניינינו כאשר התקיים הדיון בבקשה למתן צו מניעה זמני עדיין לא הוגשה הבקשה להיתר, וממילא גם נכון לעכשיו לא מצויה עמדתה הרשמית של הועדה המקומית , לכאן או לכאן"
(ההדגשות הוספו – להצ)
מסקנתי, בשים לב לראיות לכאורה, לפיהן אין היתר להפעלתו של גן ילדים, ובשים לב לפסיקה הקובעת כי בנסיבות אלה יש להכיר בטענת בעלי מקרקעין סמוכים בדבר אי הנוחות מעצם הפעלתו של גן ילדים (כאשר בעניינו המדובר באזור בניה בו הותרו מגורים ובשים לב לכך שמדובר בשכן הגובל בקוטג' עם שכנו) , לביסוס קיומה של עילת תביעה לכאורה, ומאחר שבתי המשפט אף הכירו בכך שהגשת צו זמני בנסיבות אלה אין בה כדי הגשת בקשה תאורטית (ר' הפסיקה שהובאה לעיל), אלא בקשה שנועדה למנוע שינויו של המצב הקיים, אני סבורה כי יש להיעתר לבקשה.
סופו של דבר:
לאור האמור לעיל, ניתן צו האוסר על המשיבות 3 ו-4 לפתוח ו/או להפעיל גן ילדים בבית המשיבים 1 ו-2.
המזכירות תשלח העתק החלטתי לבאי כח הצדדים.