[2: נספח א לכתב העירעור]
ביום 29.5.2022 הגיש המערער ערר על החלטת הדרג הראשון וטען, כי סמכות הועדה בנפגעי איבה שונה מסמכותן של ועדות רפואיות בנפגעי עבודה, וכי במקרה של נפגע איבה שהוכר על ידי הרשות המאשרת, הועדה אינה מוסמכת לשנות את הקשר הסיבתי ולנכות מצב קודם.
המערער מוסיף וטוען, כי קבלת עמדתו אף אינה פוגעת בזכותו של המשיב לתקן טעות, ככל שנפלה לטעמו, בהחלטת הרשות המאשרת בדבר הקשר הסיבתי שבין הפגימה לפעולת האיבה, וזאת מכוח סעיף 35 לחוק הנכים, ואף ראוי כי ככל שהמשיב סבור שאכן נפלה טעות כאמור, יוטל עליו הנטל לתקן את הטעות, ולא על הנפגע.
...
ביום 11.7.2022 התכנסה הועדה לעררים נשוא הערעור שלפניי על מנת לדון בערר המערער על החלטת הדרג הראשון (להלן: הוועדה), והאזינה לדברי ב"כ המערער שטען בפניה, בין היתר, כי:
"ועדה מדרג ראשון בפגיעת איבה הכירה בפגיעה. סמכות הוועדה מוגבלת לאותה הכרה גם לעניין פגיעה של החמרה או מצב קודם. הועדה לא יכולה בפגיעת איבה לדון בקיומו של מצב קודם שעה שהפגיעה הוכרה במלואה (אם לא נרשם החמרה)"
הוועדה דנה בטענות המערער וסיכמה את מסקנותיה כך:
"הוועדה שמעה ברוב קשב את דברי בא כוח התובע שלטענתו אין מקום לניכוי מצב קודם במקרה שפקיד התביעות הכיר פגיעה איבה. הוועדה אינה סבורה כך. לפי מיטב ידיעת הוועדה, במקרה של מצב קודם גם באיבה יש מקום לניכוי מצב קודם כאשר מדובר בממצא מתועד היטב. לתובע לפי תיקו הרפואי היה עבר רפואי מתועד... ב- 2009 וכן ב- 2005 כאבי עמ"ש צווארי וכן ב- 2017 בוצע MRI צווארי שהדגים ממצאים דיסקוגניים... MRI נוכחי הדגים החמרה ובגין החמרה זו לתובע הוכרה החמרת מצב. דין הערר להידחות"
על החלטה זו הגיש המערער את הערעור שלפניי, וביום 15.2.2023 התקיימה ישיבת הערכת מוקדמת בפני כב' הרשמת שרון חג'ג', שלאחריה עמד המערער על זכותו לטעון בפני שופט והתיק הועבר להכרעתי.
מנגד טוען המשיב, כי דין הערעור להידחות מאחר שלא נפל פגם משפטי בהחלטה, והוועדה פעלה כנדרש ובהתאם לסמכותה, ולא בכדי המערער אינו מצביע על סעיף חוק המונע מהוועדה לנכות נכות בגין מצב קודם, כפי שניכתה.
בהקשר זה אף נפסק בבגץ חריטן, ביחס להסדר המקביל בחוק הנכים, כי מגמת הפסיקה לגלות רוחב לב ביחס לתביעות לפי חוק הנכים "אינה יכולה לעמוד כנגד המגמה הברורה של המחוקק, לזכות בתגמול בגין נכות או חלק מנכות שהם תוצאה של השירות הצבאי דווקא. פירוש, אשר יהיה בו כדי להיטיב עם נכים אשר פגיעתם אינה נובעת מהשירות, יפגע, בסופו של דבר, באלה שפגיעתם נובעת מנשיאת הסיכון למען המדינה"[footnoteRef:11].
לאור כל האמור, הערעור נדחה, וכמקובל בהליכים מסוג זה, ללא צו להוצאות.