המחלוקת העיקרית בין הצדדים מיתמקדת בעיקר (אם כי לא רק) סביב סעיף 1(ד) של הסכם המכר, שהוסף להסכם בסמוך לחתימה עליו, במסגרת הצהרות המוכרת (בר), וזו לשונו: "כי הדירה ניבנתה על פי היתר בנייה כדין, כי לא קיימות חריגות בנייה, וכי לא תלוי ועומד שום הליך משפטי בגין חריגות וכיוצ"ב, וכי לא ידוע לה על פגמים או מומים נסתרים כלשהם בדירה".
בתביעה שהוגשה על ידי מיקל נטען, כי התגלה להם שבניגוד למוצהר היו בבית נשוא הדיון חריגות בניה בהקף ניכר.
משנדחתה ההיתנגדות, הגישה אבריל ערר על החלטת הוועדה המקומית, ואף זה נדחה ברובו.
טענה נוספת בכתב התביעה היא, שנוכח סרובה של אבריל לאפשר לעובדים מטעם מיקל לבצע את עבודות הקמת גדר הבטון באופן בטיחותי מתוך חלקתה של אבריל, נאלצו הם לבנות את אותה גדר בתוך שטח חלקתם, כך שנוצר שטח כלוא בין גדר הבטון לבין גדר הרשת הקיימת שהפרידה בין שני המגרשים.
אדריכל קולמן מציין, שלפי היתר הבניה מיום 12.2.1964 שטח הבניה הכולל היה 177.98 מ"ר, משמע 22.5% משטח המיגרש כפי שצויין בהיתר הבניה, שהוא 791 מ"ר (כאמור בנסח הרישום מופיע שטח המיגרש כ-777 מ"ר), כשבתוך השטח של 791 מ"ר לא חושבו שטחי בניה של גרם מדרגות פנימי, פאטיו מקווּרה בחזית המערבית, ומחסן מקורה בחזית המזרחית, בעוד שלפי ההיתר שניתן בשנת 2006 שטחים אלה נכללו בחישוב אחוזי הבניה (עמ' 9 של חוות הדעת).
עוד יש להוסיף, שאבריל היתה מוּדעת לכך שתוכנית הבניין אינה משקפת את מלוא השטח המבוּנה, ולעניין זה אנו מפנים לערר שהגישה אבריל ביום 10.5.2005 לועדת הערר המחוזית, שם ציינה בסעיף 2 סיפא: "כמו כן אין התוכניות משקפות את המבנה הקיים בשלמותו".
למִצער, היה על אבריל (בהיותה שלחותה של בר), במיוחד כשהובאה לידיעתה כוונת מיקל להוסיף תוספת בניה, להפנות את תשומת לבם של מיקל לכך שהתוכניות הקיימות אינן משקפות את המבנה הקיים בשלמותו (כדבריה של אבריל בערר), ובמידת הצורך אף לוודא שמודד מוסמך יבחן את מידת ההתאמה בין שטח המבנה בפועל לבין שטח המבנה לגביו ניתן היתר הבניה בשנת 1964.
...
בסעיף 1(ד) של הסכם המכר שנכרת ביום 16.3.2004, הוצהר על-ידי המוכרת, ד"ר בר, כי:
"כי הדירה נבנתה על פי היתר בנייה כדין, כי לא קיימות חריגות בנייה, וכי לא תלוי ועומד שום הליך משפטי בגין חריגות וכיוצ"ב, וכי לא ידוע על פגמים או מומים נסתרים כלשהם בדירה".
לעניין נסיבות הוספת סעיף זה להסכם המכר, קבע בית משפט קמא (בפיסקה 292 של פסק דינו):
"... ואין זה מתקבל על דעתי כי סעיף 1.(ד) שהיה ברור כי הוא מהותי וחשוב לתובעים שהרי הוסף להסכם רק יום לפני החתימה, דהיינו ב- 15.3.04, (ולא כטענת ב"כ הנתבעות כי סעיף זה לא הוסף ברגע האחרון) לא היה גם על דעתה. יום לפני החתימה הוא במפורש – ברגע האחרון, ואני מקבלת בכך גם את עדותה של התובעת כי סעיף זה הוסף לאור העובדה שלא הצליחה לקבל את התוכניות מתיק העירייה על מנת שתוכל בעצמה לוודא ולבדוק את התאמת הבניין להיתר ולתוכניות." (ההדגשה שלנו)
דהיינו, בית משפט קמא קבע כמִמצא עובדתי שסעיף 1(ד) להסכם המכר נוסף עקב כך שבתיק העירייה לא היתה מצויה התוכנית של הנכס (גרמושקה), ולפיכך דרשו מיקל שהמוכרת, בר, תצהיר שלא קיימות חריגות בניה בנכס.
עוד אנו מורים, כי חלף שכר טרחת עורך הדין וההוצאות שפסק בית משפט קמא בפסק דינו המשלים מיום 8.2.2015, על המערערות לשלם למיקל, ביחד ולחוד, את הסכומים הבאים:
ההחזר היחסי של האגרות ששולמו בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד התשלום ועד הפירעון בפועל.
אנו דוחים את הערעור שכנגד שהגישו מיקל, וזאת ללא צו להוצאות.
לאחר ששקלנו בדבר, החלטנו כי איננו עושים צו להוצאות בערכאת הערעור.